Déjà vu-tap på the Hawthornes

west bromwichBurnley logo stor(West Brom 4-0 Burnley): The Clarets fikk en verst tenkelig start og lå under med to mål innen første omgang var kommet midtveis, mye takket være individuelle feil. WBA fulgte opp med fysisk spill og raske kontringer og det sto 3-0 til pause. Det ble ny giv etter sidebytte, men et 4-0-mål sørget for Déjà vu på Hawthornes.

Burnley startet med ett bytte fra forrige kamp idet Stephen Ward ble friskmeldt fra skaden og erstattet leiesoldat Flanagan på venstreback.

Det skulle ikke ta mer enn fire minutter før hjemmelaget var i føringen; the Baggies satte fart fremover, utnyttet en dårlig klarering og forsatte langs kanten. Ballen ble lagt inn fra høyre og fant Dean Marney som fikk en fot på, men klareringen var ikke annet enn trist og ballen trillet rett i føttene på Matt Phillips, som vendet og satte ballen enkelt i nettet fra kort hold. 1-0 til West Brom.

Brunt (5) og Arfield (7) skapte to fine muligheter før Lancashire-laget tok over mye av spillet med mye ballbesittelse og gode muligheter. Hendrick (13) brente en mulighet som burde ha sørget for 1-1, men hadde ikke hellet med seg, det hadde derimot hjemmelaget. Brunt klarerte like utenfor feltet sitt og sendte en pen ball til Rondon på midten, som klarte å lure Keane og sendte en herlig stikker til James Morrison som satte fart. Et godt skudd som Mee ikke klarte å klarere gikk rett i nedre hjørne bak Tom Heaton og dermed sto det 2-0 til hjemmelaget i det 16.minutt.

I det 20.minutt kunne det stått 3-0 etter en uvant feilpasning av Tom Heaton som havnet rett i bena på Morrison, men gled akkurat i det han nærmet seg 16-meteren og forsøket på en lobb gikk til side for mål. Midtveis i omgangen kom hjemmelaget mer til og var farlige på kontringene sine, mens Burnley prøvde forgjeves å skape noe fremover.

Rondon (30 og 31) skapte to store sjanser like etter halvtimen, men denne gangen var Tom Heaton med på notene og reddet mesterlig. The Baggies fortsatte med høyt press, mye ballbesittelse og fysisk spill, noe Burnley ofte hadde problemer med å håndtere. Nettopp denne oppskriften skulle deprimere the Clarets ytterligere i det 37.minutt når et enkelt innlegg av Phillips fant Darren Fletcher som økte til 3-0 fra kort hold.

Burnley prøvde å svare med en utdatert oppskrift som skjeldent fungerer ved å sende lange baller mot Vokes, det edte som oftest med klareringer eller hjemmelagets ball. Man kan trygt si at det var en lettelse når dommeren blåste av omgangen og lagene kunne gå i garderoben etter en miserabel omgang for Burnleys del og sesongens beste for WBA.

Annen omgang startet med et bytte for the Clarets hvor Barnes kom inn for Defour og innbytteren brukte ikke lang tid på å vise fram sine ferdigheter. Lancashire-laget fikk skapt noen halvsjanser, fikk er mer «kjemper-modus» og det virket en stund at de kanskje kom til å få noe ut av kampen. Slik gikk det ikke og i det 64.minutt sto det 4-0 etter at Salomon Rondon gjorde alt riktig i feltet.

Ikke mange minuttene senere var det tid for Andre Gray. Gudmundsson (72) skapte en en fin mulighet før the Clarets ble tildelt frispark (75) fra farlig posisjon like utenfor feltet, men skuddet gikk rett på keeper Foster, det påfølgende hjørnesparket var ikke så mye å skryte av. Brunt (82) sto for en fin sjanse til å kunne øke ytterligere før han ble byttet ut til stående applaus.

Tre tilleggsminutter og to raske hjørnespark skapte farlige sjanser for hjemmelaget, men i det dommer Jones blåste av kampen kunne Burnley konstere at de hadde mange pasninger i denne kampen og perioder der glimtet til, men Tony Pulis’ mannskap var betraktelig bedre på hurtighet og effektivitet. Lancashire-laget hadde lite å stille opp med i en kamp der de fortjente å tape basert på presasjonen. Tilbake til skolebenken.

Burnley: Heaton, Lowton, Keane, Mee, Ward, Arfield, Marney, Defour (Barnes 45), Hendrick, Gudmundsson, (Boyd 79) Vokes (Gray 69).
Innbyttere: Robinson, Flanagan, Gray, Kightly Tarkowski.

WBA: Foster, Dawson, McAuley, Evans, Nyom, Fletcher, Yacob, Morrison, Brunt (Gardner 83), Phillips (McLean 74), Rondon (Robson-Kanu 79).
Innbyttere: Palmer, Olsson, Galloway, Leko

Dommer: Mike Jones