Tapte tross jevn kamp

(Stoke 2-0 Burnley): Burnley startet bra og kom til noen fine muligheter, men det var hjemmelaget som sørget en to måls ledelse i løpet av et kvarter. Walters og Muniesa sto for målene som begge kom på volley. Lancashire-laget prøvde å svare ved flere anledninger, men klarte ikke å svare – dermed ble det nok et bortetap for de burgunder- og lyseblå.

Veteranen Robinson fortsatte å vokte Burnley-buret etter en god oppvisning mot tittelutfordrerne Manchester City i forrige runde og lot Andre Gray starte oppgjøret på Bet 365 Stadium.

Det var gjestene fra Lancashire som startet best og var først ute med å skape sjanser. Keane (2′ og 12′) og Barnes (4′ og 6′) skapte fine muligheter i åpningsminuttene, men ble avblåst for offside alle gangene. Hjemmelaget var derimot mer kliniske i sine forsøk når Mame Biram Diouf leverte en fin pasning til Jonathan Walters i det 20.minutt, Stoke-spilleren satte ballen på lekkert vis i nettet på volley og dermed sto det 1-0 til Stoke.

Der Burnley prøvde å utligne, der prøvde Stoke å øke ledelsen. Arnautovic (26′) prøvde seg på en frekkis, men ble var i offiside og like etter var Andre Gray (30′) med et forsøk like utenfor 16-meteren som spissen sendte like utenfor. Fem minutter senere gikk det fra tungt til tyngre for the Clarets; Marko Arnautovic sendte et innlegg til Marc Muniesa som ble satt i nettet på volley, 2-0 til Stoke i det 35.minutt.

Samme mann prøvde seg på 3-0 tre minutter senere, men også han ble avblåst for offside. Like etter blir Charlie Adam liggende nede med skade, fikk behandling på sidelinjen og kom seg utpå igjen minuttet senere. The Clarets våknet til i sluttminuttene, Mee (43′), Hendrick (43′) og Marney (44′) skapte muligheter før dommeren valgte å sende spillerne i garderoben.

Etter sidebytte var Ashley Barnes (47′) først ute med å utfordre tidligere Claret Lee Grant der sisteskansen ga til hjørnespark. Deretter prøvde både Gray (49′) og Arfield (50′ og 55′) seg, men begges forsøk ble avskåret av hjemmelaget. Det fulgte opp med flere halvsjanser signert Arfield (55′), Mee (56′) og Shaqiri (57′).

Etter timen prøvde Ben Mee seg (65′), Allen (67′) og Marney (69′) før det roet seg ned og et par bytter fulgte. Mot slutten av omgangen våket the Clarets til og kom til flere nesten sjanser; Arfield (84′) og Tarkowski (85′) sto for de største, men det ble nok et surt bortetap for Burnley.

Burnley: Robinson; Flanagan (Tarkowski 81), Keane, Mee, Ward, Boyd (Vokes 77), Marney, Hendrick, Arfield (Kightly 90), Gray, Barnes.
Innbyttere: Pope, Lowton, Bamford, Defour
Gule kort: Hendrick 14,

Stoke: Grant, Pieters, Muniesa, Johnson, Arnautovic (Crouch 71), Martins Indi, Adam (Whelan 87), Diouf, Walters, Imbula, Shaqiri (Allen 61).
Innbyttere: Given, Bony, Bojan, Ramadan
Gule kort: Muniesa 54, Diuof 85,

Dommer: Mark Clattenburg.