Super-Gray avsluttet året med hat-trick

(Burnley 4-1 Sunderland): Andre Gray var i fyr og flamme mot bunnkjempende Sunderland og satte inn sitt første hat-trick i Premier League.

Ashley Barnes satte inn spikeren i kisten med en straffe midtveis i annen omgang og veteranen Defoe ga gjestene et trøstemål like etter, men de endte med en sterk Burnley-seier i årets siste kamp.

Tilskuerne på Turf Moor hadde ingen anelse hva som ventet dem på årets siste dag.

David Moyes’ mannskap var de første il å skape en mulighet med Januzaj (4′), etterfulgt av Gray (7′, 16′ og 19′) som viste at han ville score i sin endre kamp på rad. Dean Marney prøvde noen pasninger senere, men det havnet litt i skyggen av Lamine Kones skade og bytte midtveis uti omgangen.

I det kampen passerte halvtimen var det dukket opp for litt Gray-magi. Spissen viste styrke og fart alene mot keeper og satte ballen forbi Vito Mannone i det 31.minutt. 1-0 til Burnley og en mye hyggeligere stemning på Turf Moor. Stephen Ward fikk muligheten til å øke ledelsen fem minutter senere, men sendte ballen til side for mål, Scott Arfield gjorde det samme i det 39.minutt.

I det første omgangens offisielle minutter var omme ble Ward liggende nede etter en smell og fire minutter på overtid var det Victor Anichebe sin tur til å få behandling. Sistnevnte ble byttet ut etter pausen og da var det på tide med ytterligere Gray-magi.

Klokken viste 51 spilte minutter når Dean Marney finner Andre Gray på løp og nok en gang viser spissen fart og styrke, 2-0 til Burnley og vill jubel på tribunene. Det var så vidt fansen hadde fått satt seg etter adrenalin-rushet når Ashley Barnes fant Gray med en utmerket stikker gjennom forsvaret og dermed var hat-trick’en i boks. 3-0 til Andre Gray og Burnley. Turf Moor ristet i det 53.minutt.

Gjestene mistet motet, men prøvde å svare vet et par anledninger; Januzai (57′), Ndong (60′) og Borini (62′) prøvde seg. Det samme gjorde Arfield (56′ og 58′). I det kampen viste 67.minutter på tavlen gjorde Sebastian Larsson det unødvendige og takle Scott Arfield bakfra i feltet. Dermed ble det straffe for the Clarets. Gray var fornøyd så da stilte Ashley Barnes seg foran krittmerket. 4-0 og vill jubel på Turf Moor.

Etter 71.minutter ble Burnley tildelt hjørnespark som ble klarert og gjestene kontret; Adnan Januzai fosset fremover og fant Jermain Defoe som satte inn et trøstemål. 4-1. Sunderland fikk litt blod på tann og jaget flere nettkjenninger der Januzai (73′) prøvde seg på et langskudd, men Heaton hadde kontroll.

The Clarets fortsatte å dominere kampen og skapte flere gode muligheter som endte med hjørnespark. Rollene endret seg noe i kampens siste fem offisielle minutter der gjestene skapte et håndfull sjanser og nærmest kom Sebastian Larsson i det 88.minutt. Burnley kunne ha satt spikeren i kisten ett minutt på overtid etter en god kontring, men den endte med hjørnespark uten resultat.

I det dommeren blåste av kampen kunne Andre Gray med stolthet sikre seg tittelen banen spiller og samtidig være the Clarets toppscorer med fem mål. Burnley tredje strake hjemmeseier.

Burnley: Heaton, Lowton, Keane, Mee, Ward, Boyd, Marney, Defour (Gudmundsson 67), Arfield, Gray (Vokes 78), Barnes (Tarkowski 85).
Innbyttere: Robinson, Darikwa, O’Neill, Bamford.
Gule kort: Marney 45+3

Sunderland: Mannone, Jones, van Aaanholt, Djilobodji, Kone (Ndong 24), O’Shea (Love 72), Januzaj, Larsson, Anichebe (Pienaar ht), Borini, Defoe.
Innbyttere: Domingues, Rodwell, Khazri, Manquillo.
Gule kort: Jones 42

Dommer: Graham Scott
Tilskuere: 21,124 (2430)