Dramatiske overtidsminutter endte i tap

(Arsenal 2-1 Burnley): Som forventet var Arsenal farligst på eget gress, men gjestene skapte noen fine muligheter og forsvarte seg godt med et organisert forsvar. Annen omgang var derimot mer fartsfylt og det hele ble avgjort på overtid med to straffer og en Arsenal-seier på overtid av overtiden.

Kaptein Tom Heaton fikk sin 150.kamp for the Clarets, men Sean Dyche ankom the Emirates i sin 200.kamp som manager for the Clarets og det var gjestene som startet best i London med noen halvsjanser mot the Gunners. Hjemmelaget kom seg raskt og fikk se mer til ballen, selv om Burnley med jevne mellomrom skremte Londonerne.

Fram mot kvarteret sendte begge lag innlegg mot motstandernes felt, men alle gangene ble forsøkene klarert av godt rutinerte forsvarsspillere. Gray, Barnes, Giroud og Monreal sto for halvsjansene innen kvarteret spilt, takket være godt forarbeid av backene og vingene.

Özil sto for kampens første store sjanse i det 14.minutt, men Heaton var på vakt og ga til hjørnespark etterfulgt av det nytt hjørnespark før Koscielny (15′) avsluttet på Heaton. Ashley Barnes (15′) utfordret Cech like etterpå og sikret the Clarets deres første hjørnespark som endte i et innkast til åpent spill.

Et Arsenal-press fulgte med hjørnespark og innkast uten at de klarte å bryte ned et robust Burnley-forsvar. Et Defour-frispark (21′) skremte hjemmelaget i det 21.minutt, men det var Arsenal som hadde et lite overtak med kontringer og forsøk på avslutninger fram mot halvtimen.

Gray (27′), Özil (30′ og 35′), Mustafi (31′), Barnes (38′) og Sanchez (40′ og 41′) kom til fine muligheter, før Gray (44′) skapte en stor sjanse nesten alene mot keeper Cech som trengte litt behandling etter hendelsen, men kom seg heldigvis raskt. Omgangens ene tilleggsminutt resulterte i et Burnley-frispark og innkast før dommeren valgte å sende lagene i garderoben.

Etter sidebytte var Monreal (46′) den første til å teste ut keeper Heaton, men kapteinen hadde kontroll. Det påfølgende kvarteret fulgte med et massivt presse fra hjemmelget der Giroud (47′) og Sanchez (49′) skapte de største sjansene. Arsenal fikk gjennomslag for sine forsøk i det 59.minutt når et hjørnespark ble lagt inn på hodet til Shkodran Mustafi som sendte hjemmelaget i føringen med en enkel avslutning. 1-0 til Arsenal. Marney (59′)  prøvde å svare like etterpå, men skuddet gikk rett på keeper Cech.

i det 64.minutt fikk Granit Xhaka sitt andre rødt kort for denne sesongen og av den samme dommeren for en stykk takling på Steven Defour og Burnley øynet håp. Defour (71′) med et godt frispark og to hjørnespark før Joey Barton ble satt utpå og erstattet Jeff Hendrick. Noen minutter senere ble Dean Marney skadet etter en duell med Özil og fikk gult kort for hendelsen, inn kom James Tarkowski.

Like etter kom Sam Vokes inn og Burnley satset alt fremover der de skapte mange muligheter, men det var først i tilleggsminuttene dramatikken fant sted. Fjerdedommeren la til syv (!) tilleggsminutter og i det andre av disse ble Ashley Barnes klippet ned av innbytter Coquelin og dommeren pekte på krittmerket. Andre Gray stilte seg opp og sendte kula mot mål, Petr Cech fikk en liten hånd på ballen, men Gray utlignet! 1-1 på the Emirates!

Avgjørelsen fant ikke i god smak hos Wenger som etter en «dialog» med fjerdedommeren ble sendt i tunnelen. Seks minutter på overtid prøvde Sanchez på et skudd som Heaton ga til hjørnespark og etter litt fram og tilbake ble kula sendt i feltet. Ben Mee fartet mot mål med øynene på ballen og i det han prøvde å sparke bort kula traff han Koscielny i skulder/ansikts-partiet og dommeren blåste og pekte på straffemerket.

Det kontroversielle er at Koscielny var i offside da ballen ble sendt mot feltet. Alexis Sanchez stilte seg foran krittmerket og sendte kula i mål, dermed ble det 2-1 til Arsenal på kontroversielt vis syv minutter på overtid.

Burnley: Heaton, Lowton, Keane, Mee, Ward, Boyd, Marney (Tarkowski 76), Defour, Hendrick (Barton 72), Barnes, Gray.
Innbyttere: Robinson, Flanagan, Vokes, Kightly, Darikwa, Tarkowski.
Gule kort: Lowton 62, Marney 74

Arsenal: Cech, Gabriel, Mustafi, Koscielny, Monreal, Xhaka, Ramsey, Ozil, Iwobi (Coquelon 68), Sanchez, Giroud.
Innbyttere: Ospina, Gibbs, Perez, Oxlade-Chamberlain, Wellbeck, Bellerin.
Rødt kort: Xhaka 65, Mustafi 90+5

Dommer: Jonathan Moss