Enkelt videre i FA cupen

(Burnley 2-0 Bristol City): Burnley på eget gress er aldri en enkel utfordring og det fikk Bristol City erfare. En kontrollert kamp av the Clarets, en som solid Tarkowski og en Steven Defour i knallform sørget for at Lancashire enkelt gikk videre til neste runde.

Sean Dyche la flere spillere prøve seg nok en gang i FA cupen, blant annet unge og talentfulle keeperen Nick Pope, backene Flanagan og Darikwa, samt James Tarkowski. Alle nevnte hadde en god dag på jobb og det var en gledens dag å se både Arfield og Gudmundsson på gresset igjen.

Burnley startet best og kontrollerte omgangen, men det ble ingen mål med det samme. Tarkowski spilte med god ballkontroll og overbevisende evner på Turf Moor selv om det var gjestene som skapte den største muligheten når Zak Vyners innlegg fant Djuric i feltet, men bosnieren maktet ikke å overliste Pope som reddet mesterlig.

Det ble en del fine sjanser i løpet av kampen og i omgangens siste spilleminutt kunne fansen endelig slippe jubelen løs; Steven Defour sikret ballen på midtbanen og spilte vegg med Gudmundsson, før han sendte kula videre til Sam Vokes, waliseren fortsatte sin gode FA-form og sendte the Clarets i føringen. 1-0 til Burnley i det 45.minutt.

Etter sidebytte fortsatte Burnley å presse gjestene og fikk nesten veldig god hjelp av Bristol i det 52.minutt når en tilbakepasning av Aiden Flint ga keeper Giefer mye jobb – men de slapp med skrekken. Det var ikke tilfellet kvarteret senere når Steven Defour ville vise hva som bor i han.

Et frispark av Pope havnet hos Gudmundsson som sendte til Defour, midtbanespilleren spilte nok en gang vegg med islendingen og fosset mot feltet, i det han nærmet seg feltet ladet han kanonen og sendte en herlig ball ala lobb over keepeten – ellevill jubel. 2-0 til Burnley i det 68.minutt.

Mot slutten av kampen kunne Sam Vokes ha satt inn sitt andre for kvelden, men bommet på forsøket og det ble ikke flere mål på Turf Moor. Burnley gikk dermed videre til femte runde i FA cupen.

Burnley: Pope, Darikwa, Keane, Mee, Flanagan, Tarkowski, Barton (Hendrick 70), Arfield (Barnes 70), Defour (Kightly 78), Gudmundsson, Vokes.
Innbyttere: Robinson, Lowton, Ward, Gray.
Gule kort: Tarkowski 67, Dariwka 90

Bristol City: Giefer, Bryan (Abraham 61), Flint, Brownhill, O’Dowda, Golbourne, Reid, Djuric (Engvall 61), Vyner, Hegeler (Pack 76), Wright.
Innbyttere: Fielding, Wilbraham, Paterson, Magnusson.

Dommer: Andre Marriner.
Tilskuere: 14,921.