Sterkt poeng mot serielederne

(Burnley 1-1 Chelsea): Det startet på verst mulig vis for Burnley med et tidlig mål av Pedro, men de burguder- og lyseblå tok seg opp og utlignet midtveis i omgangen takket være et utsøkt frispark av hjemmedebutanten Robbie Brady. Utover i kampen var hjemmelaget strålende å se på, skapte mange gode muligheter og gjorde tilstrekkelig til å vinne, men et viktig poeng mot serielederne tas gledelig imot.

Burnley startet med en frisk midtbane der med Joey Barton og Ashley Westwood i hjertet av midtbanen, mens Robbie Brady spilte på venstrekanten.

Det startet friskt på Turf Moor denne kalde og sure ssøndagsettermiddagen med snø, velkommer til lancashire. Det var Diego Costa (6) som skapte kampens første sjanse, målet skulle komme i det 7.minutt når en Chelsea-kontring anført av Moses havnet hos Pedro Rodriguez som satte ballen i det lengste hjørnet. 0-1 i Lancashire.

Barnes prøvde seg på en volley minuttet senere, men ballen gikk rett på keeper Courtios og et Lowton-innkast i det 10.minutt ga nesten uttelling det også, men klabb og babb i feltet avverget muligheten. Chelsea så mye til ballen fram til klokken viste midtveis i omgangen der Luiz (11) og Barnes (19) skapte sjansene, men Burnley spiller hjemme.

I det 23.minutt feilet Matic Joey Barton og frispark til hjemmelaget. Robbie Brady stilte seg foran ballen, tok løpefart og sendte kula i øverste hjørne og utlignet for the Clarets. 1-1 på Turf Moor i det 24.minutt takket være Bradys første mål for klubben i sin hjemmedebut!

Det kunne raskt stått 2-1 i det 28.minutt når Andre Gray utfordret David Luiz og fikk lagt inn kula, men ingen var på motsatt ende av innlegget og Burnley ble stadig farligere til tross for mye mindre ballbesittelse.

I det 35.minutt burde Matt Lowton ha sendt Burnley i føringen etter praktfullt samarbeid med George Boyd og Joey Barton, men en våken keeper Courtios averget en flott mulighet. The Clarets fortsatte å presse Chelsea og skapte gode muligheter, noe som stresset serielederne. Det ble ingen flere mål fram til pause.

2.omgang startet med et Clarets-angrep anført av Ashley Barnes som med en flott pasning til Gray utfordret Chelsea to minutter uti omgangen, det ble en kjempemulighet for hjemmelaget, men skuddet gikk rett på keeper. To minutter senere var Barnes nok en gang på fære, men denne gangene ble han avblåst for offside i det 49.minutt og Gray skapte en fin mulighet i det 55.minutt.

Byttene begynte å komme i det omgangen passerte halvveis og det var veldig jevnt på Turf Moor, selv om de store sjansene uteble. Gjestene kom til noen halvhjertede skuddforsøk fra avstand, mens Andre Gray og Ashley Barnes sørget for å gjøre ting vanskelig for David Luiz & co.

Begge lag jaget vinnermålet med gule kort som følge når ballen befant seg på hele banen og det ble noen nervepirrende sluttminutter på Turf Moor. Utrettelige Andre Gray ble byttet ut med Super-Sam i det 81.minutt og the Clarets fikk et annerledes angrepsvåpen på topp.

Fjerdedommeren la til fire tilleggsminutter i en periode der Burnley hadde et godt grep om kampen der de skremte serielederne gang på gang og fikk formlaget til å virke middelmådig. Det endte med en sterk poengdeling på Turf Moor, et resultat som føltes som en seier for the Clarets – de gjorde nok til å vinne.

BURNLEY: Heaton, Ward, Mee, Keane, Lowton, Brady (Arfield 64), Westwood, Barton, Boyd, Barnes, Gray (Vokes 89).
Innbyttere: Robinson, Flanagan, Darikwa, Tarkowski, Gudmundsson.
Gule kort: Westwood 68, Lowton 76, Barton 87

CHELSEA: Courtois, Alonso, Kante, Hazard, Pedro (Batshuayi 86), Moses (Willian 72), Costa, Matic (Fabregas 66), Cahill, Azpilicueta, Luiz.
Innbyttere: Begovic, Zouma, Ake, Chalobah.
Gule kort: Luiz 75, Fabregas 89

Dommer: K Friend