Liten sjanse mot Tottenham

(Burnley 0-2 Tottenham): Burnley hadde en grei første omgang der de skapte sjanser og fikk kjørt seg litt, men i annen omgang raknet det. Mål av Eric Dyer og Heung-Min Son sørget for at the Clarets gikk på et kjedelig tap.

Det startet som forventet med et sterk Tottenham-lag som hadde mye ball, men klarte ikke å få utnyttet sjansene nevneverdig. Burnley prøvde å svare med noen halvhjertede sjanser, men fansen måtte vente til vel halvtimen før kampens første store sjanse ble skapt på Turf Moor. I det 32.minutt testet Eriksen ut Tom Heaton, som reddet mesterlig og ga retur i bena på Dele Alli som klinket til og sendte kula like over målet.

Gray prøvde seg på et skuddforsøk like etterpå, men ingen hell. På motsatt side sto et kompakt Burnley-lag som forsvarte seg godt. The Clarets fikk et uvant hjørnespark mot slutten av omgangen, men gjestene fikk klarert Arfields forsøk. Mot slutten av omgangen måtte Victor Wanyama av banen etter å ha pådratt seg en smell noen minutter tidligere. Som om ikke det var nok måtte Harry Winks også av banen to minutter senere – også han med skade.

I det dommeren blåste av kampen, kunne the Clarets si seg fornøyde med en sterk prestasjon på eget gress der de sto imot et offensivt London-lag. Annen omgang startet friskt med to forsøk av Ashley Barnes, men det var ikke mye å skryte av utenom det fram til timen var spilt.

I det 64.minutt tildeles Tottenham et hjørnespark som Christian Eriksen legger inn, kula havner i feltet hvor Burnley prøver å klarere, men havner til slutt i føttene på Eric Dier som klinker til og sender gjestene i føringen med sitt første mål for sesongen. 1-0 til Tottenham. Burnley ble mer offensive og prøvde seg mer fremover.

Robbie Brady ble satt inn for George Boyd i det 73.minutt, men det var Tottenham det dreide seg om. I det 77.minutt prøver koreaneren på et skudd fra skrått hold etter et fint forarbeid av Eriksen, men traff nettveggen. Ikke mange sekundene etter løsnet det igjen og nok en gang sto Eriksen bak forarbeidet, dansken spilte en fin pasning i bakrommet til Heung-Min Son som ikke gjorde noen feil og satte inn 2-0 til Tottenham.

The Clarets fikk seg et støkk og hadde ikke noe å tape lenger. Inn kom Steven Defour som hadde vært ute med skade en stund, men nok en gang var Tottenham farligst. Denne gang var det Dele Alli som kunne økt ledelsen, men rotet bort ballen.

Burnley prøvde og prøvde, men klarte ikke å bryte gjennom Tottenham og gikk på et surt hjemmetap.

Burnley: Heaton, Lowton, Keane, Mee, Ward, Boyd (Brady 74), Barton, Hendrick, Arfield (Defour 79), Gray (Vokes 56), Barnes.
Innbyttere: Flanagan, Westwood, Tarkowski, Defour, Robinson.
Gule kort: Keane, Barnes

Tottenham:  Lloris, Trippier, Dier, Alderweireld, Vertonghen, Davies, Wanyama (Dembele 43), Winks (Sissoko 45), Eriksen, Dele, Janssen (Son 74).
Innbyttere:  Vorm, Carter-Vickers, Walker, Nkoudou.

Dommer: Stuart Attwell
Tilskuerer: 21,684