Tapte for United

(Burnley 0-2 Man.Utd): Milliardene fra Manchester kom på besøk til Turf Moor, men det må sies at det ikke var noen praktoppvisning fra Joses mannskap. Selv om resultatet tilsa en «enkel og komfortabel» seier, så var ikke United på noen måte så solide defensivt som man skal ha det til.

Oppgjøret på Turf Moor startet ikke overraskende med en United-offensiv og det var kaptein Rooney som skapte den første sjansen for gjestene etter ni minutter, men skuddet var for svakt og enkelt for Heaton. Fellaini (12) prøvde seg minutter senere og Rooney kom til en ny mulighet seks minutter senere før det løsnet på Turf Moor.

Foto. BurnleyFC.com

Et Burnley-angrep blir klarert av Rooney og sender videre til Anthony Martial som setter fart mot Burnley-målet med Joey Barton på slep. Franskmannen leverer til Herrera som spiller tilbake og setter kula kontrollert i hjørnet fra kort hold. 1-0 til United i det 21.minutt.

The Clarets kom seg etterhvert og skapte sine muligheter, men det ble ikke de store sjansene. Det som derimot var skremmende å se (for Uniteds del) var at Burnleys legendariske lange baller i veldig stor grad ble vellykket.. Meget uvanlig tatt i betraktning av nesten alle andre motstandere som oftest har vunnet disse.

Burnley kunne ha utlignet i det 36.minutt når Brady leverte kula i feltet til Mee, men som ble snytt for hjørnespark etter en helhjertet innsats. I det 39.minutt gikk det nok en gang på skinner for United. Pogba snappet opp en svak Burnley-ball og sendte til Martial som klinket til, Heaton reddet og måtte gi retur. Der var Wayne Rooney som kranglet inn ballen gjennom bena på Keane og i mål. 2-0 til United.

Fem minutter senere fikk Andre Gray en fantastisk sjanse til å reduserer når han mottok kula nesten umarkert og uten press i United-feltet, spissen ladet kanonen og sendte ballen mot mål – i siste liten ble skuddet avverget og gikk til hjørnespark som det ikke ble noe av.

Annen omgang startet med et bytte for Burnley; James Tarkowski erstattet Ben Mee som slet med en skade. The Clarets prøvde seg litt, men hadde ikke hellet med seg på samme måte som deres lange baller. Pogba (54) skapte eneste muligheten for United før timen. United hadde tilsynelatende kontroll på kampen og det ble bytter på begge lag.

I det kampen nærmet seg de avsluttende ti minuttene blir Burnley tildelt et hjørnespark fra en ufarlig posisjon, men kula havnet hos Michael Keane som fra kort hold sendte ballen like utenfor. Nesten for Burnley. I slutt minuttene ble det litt mer dramatikk; først prøvde Rooney (88) på et langskudd og like etter gjorde Pogba (89) det samme. Franskmannen måtte imidlertid av banen rett før fulltid grunnet skade.

Det ble lagt til fire tilleggsminutter, men det ble ikke flere mål.

Burnley: Heaton, Lowton, Keane, Mee (Tarkowski 46), Ward, Boyd (Gudmundsson 62), Hendrick, Barton, Brady, Gray, Barnes (Agyei 75).
Innbyttere: Pope, Flanagan, Defour, Westwood.
Gule kort: Lowton, Hendrick

Manchester United: De Gea, Darmian, Blind, Bailly, Young, Lingard (Rashford 69), Herrera, Pogba (Carrick 90), Fellaini, Rooney, Martial (Mkhitaryan 80).
Innbyttere: Romero, Tuanzebe, Shaw, Fosu-Mensah.
Gule kort: Rooney

Dommer: Anthony Taylor
Tilskuerer: 21,870