Viktig første borteseier. Nesten framme.

(Crystal Palace 0-2 Burnley): The Clarets fikk en utmerket start på kampen med et tidlig mål signert Ashley Barnes, men måtte jobbe for gjennom hele kampen for å holde nullen. På tampen av kampen erstattet Gray målscorer Barnes og satte inn spikeren i kista. Burnley tok et enormt steg i kampen om overlevelse takket være deres første borteseier denne sesongen. Et meget beleilig tidspunkt var det også!

Joey Bartons karriere er så å si over, iallefall for Burnleys del, så det åpnet for muligheter for andre talentfulle spillere fra troppen. James Tarkowski fikk en sjelden start for the Clarets og utnyttet den til det fulle med en veldig god prestasjon, samtidig som Scott Arfield også fikk starte.

Foto. BurnleyFC.com

Det startet med et sterkt Palace-press og fire kjappe hjørnespark etter hverandre, men Burnley holdt stand. Det ble litt fram og tilbake før Stephen Ward fant Ashley Barnes i feltet etter syv minutter og spissen gjorde ingen feil foran keeper Hennesey, dermed sto det 1-0 til the Clarets!

Begge lag fulgte opp med et par muligheter, men verken Boyd (13), Zaha (15, 18), Arfield (18, 27), McArthur (25) eller Vokes (30) klarte å gjøre det beste ut av mulighetene sine fram til halvtimen var spilt. Tarkowski viste gode takter på midtbanen med spennende spill, men Palace ga seg ikke og sikret seg to nye hjørnespark i det 36.minutt som Burnley fikk ryddet opp i.

I det 38.minutt kunne Sam Vokes ha gitt de tilreisende enda mer å juble over, men waliserens forsøk med hodet ble avverget av keeper. Det fulgte opp med knuffing, kort og skade på Stephen Ward som ble erstattet leiesoldat Joe Flanagan i omgangens siste spilleminutt. Fem minutter på overtid kunne Michael Keane ha økt ledelsen etter et hjørnespark av Arfield, men Palace fikk ryddet opp.

Etter sidebytte jaget hjemmelaget en utligning og først ute var McArthur (47) etterfulgt av Milivojevic (55). Palace prøvde seg flere ganger, men gjestene fra Lancashire ryddet opp gang på gang. I det kampen nærmet seg timen spilt var hjemmelaget på hugget med flere halvhjertede forsøk og hjørnespark, der Benteke var farligst. The Clarets sto fortsatt stand.

I det omgangen passerte midtveis sendte hjemmelaget utpå friske ben med Campbell og Remy, uansett var det Sam Vokes (74) som skapte den største sjansen og nok en gang var Hennessey på rett plass til rett tid. Burnley tok ut Ashley Barnes og satte inn Andre Gray, like etter ble det en storoffensiv fra hjemmelaget som ville ha en utligning. Det ble flere forsøk og hjørnespark.

Da det gjenstod fem minutter igjen av kampen, var det på tide med litt magi. George Boyd fant Andre Gray med en fin pasning og den tidligere Brentford-spissen gjorde ingen feil når han ladet kanonen og sendte kula i nettet. Ellevill jubel og 2-0 til Burnley i det 85.minutt!

Målet slo pusten ut av hjemmelaget, men det hindret dem ikke fra å prøve . Verken Zaha (89) eller Remy (90+1) klarte å utnytte sine siste sjanser og dermed ble sesongens første borteseier et faktum for the Clarets!

Burnley: Heaton, Lowton, Keane, Tarkowski, Ward (Flanagan 45), Boyd, Westwood, Hendrick, Arfield, Barnes (Gray 79), Vokes.
Innbyttere: Pope, Brady, Defour, Gudmundsson, Long.

Crystal Palace: Hennessey, Ward, Van Aanholt, Kelly, Delaney, Milivojevic, Puncheon, McArthur (Campbell 71), Townsend, Zaha, Benteke (Remy 71).
Innbyttere: Speroni, Flamini, Chung-Yong, Sako, Schlupp.
Gule kort: Zaha, Benteke

Dommer: Bobby Madley
Tilskuere: 25,103