Magisk sesongstart i London!

(Chelsea 2-3 Burnley): Burnley fikk en pangstart på sesongen etter Gary Cahills utvisning. Sam Vokes sendte the Clarets i føringen, Ward økte med en magisk scoring og Vokes økte til 3-0 – i første omgang. Morata reduserte rundt timen og Fabregas ble utvist med ti minutter igjen. David Luiz reduserte på tampen av kampen

Burnley startet sesongåpningen mot regjerende seriemesterne fra London. Salget av Michael Keane og Andre Gray fikk Dyche til å endre lagoppstillingen til en 4-5-1 der James Tarkowski spilte erstattet Keane med Vokes som ensom spiss på topp. Jack Cork ble plassert i hjertet av midtbanen. Jon Walters og Charlie Taylor varmet benken.

Burnley fikk sin første sjanse allerede etter tre minutter når et Brady-innlegg fant Ben Mee, men midtstopperens hodestøt var enkelt for Courtois. Stjernegalleriet fra London så mye til ballen og kom til noen halvsjanser fram til kvarteret spilt, uten å overliste Mee/Tarkowski.

I det 14.minutt gikk kaptein Gary Cahill inn i en stygg duell mot Steven Defour, belgieren ble liggende nede og holde seg til skinnleggen, mens dommeren ga Chelsea-kapteinen direkte rødt kort – uten å tenke seg om to ganger. Conte sprellet på sidelinjen i beste Mourhino-stil og Defour kom seg heldigvis på bena igjen etter litt behandling.

Sam Vokes fikk satt inn ballen i det 19.minutt, men ble avblåst for offside. The Clarets begynte å skape stadig mer og i det 23.minutt kunne Lancashire-laget slippe jubelen løs. Robbie Brady finner Matt Lowton på kanten som med all verdens tid og rom legger kula inn i feltet, ballen havner hos Big Sam Vokes som breisider kula i nettet. Chelsea-keeperen fikk en hånd på ballen, men kunne ikke hindre at ballen trillet i mål. 1-0 til Burnley i det 23.minutt!

Stjernegalleriet la inn en god innsats og jaget en utligning, men ble møtt av et robust og hardtarbeidende Burnley-forsvar. Lancashire-laget fikk se mye til ballen og var ikke redde for å flekke tenner til de blå mens ballen gikk fram og tilbake på midtbanen. James Tarkowski hadde en god «debut» for the Clarets og ryddet unna det meste som ble sendt mot Burnley-feltet. Som forventet en verdig Keane-erstatter.

Chelseas Willian jobbet hardt på kanten, men ble frustrert av Ward og Burnley-forsvaret som stoppet samtlige hans forsøk. På midtbanen viste Jack Cork sine finesser og gode overblikk med smarte pasninger og virket å være godt sammensveiset med det etablerte Clarets-laget. i det 38.minutt viste Stephen Ward ufattelig magi. Fra et kort frispark han setter starter, setter backen fart og ber om en støttepasning fra Jack Cork, noe han får, og fortsetter sitt løp. I det han passerte feltet og Kante, ladet han kanonen og sendte ballen på fantastisk vis i nettets lengste hjørne. Magisk. 2-0 til Burnley!

De skulle ikke gi seg der. Et kort frispark (43.minutt) havnet hos Stephen Defour, som nærmest spaserte langs kanten og la inn ballen mot feltet, der dukket en fullstendig umarkert Sam Vokes opp og økte ledelsen til 3-0!! Magiske tilstander på Stamford Bridge! Hjemmelaget fikk sitt første hjørnespark like før fulltid, men klarte ikke å utnytte den nevneverdig og dommeren la til tre tilleggsminutter uten at det endret på resultatet.

The Clarets kunne smile fra øre til øre hele veien til garderoben.

Annen omgang startet med et Chelsea på hugget med Rudriger (48′) og Alonso (49′), Batshuayi (53′) som begge prøvde seg, enten var det et robust forsvar eller dårlig skudd. Burnley spilte med en behagelig ro og så mye til ballen. Et Robbie Brady-frispark i det 55.minutt endte i et hjørnespark som Sam Vokes fikk stusset på, men denne gang gikk den til side for mål.

Chelsea våknet litt etter timen når innbytter Morata kom utpå. De blå spilte litt mer spenstig og jaget en utligning, det ble to gule kort på rappen til Burnley, men de holdt nullen. The Clarets kunne ha øke ledelsen i det 65.minutt på et hjørnespark, men litt upresis avslutning av Brady fikk Chelsea til å puste lettet ut.

I det 68.minutt fikk hjemmelaget en liten opptur når Willian la inn ballen fra kanten og fant innbytter Alvaro Morata, spissen fosset fra forsvaret og stupte inn reduseringen for de blå. 3-1. Lancashire-laget begynte å forsvare seg godt og ble skremt når Chelsea nok en gang fikk satt inn ballen. Christiansen sendte ballen mot mål og hadde fått den inn, hadde det ikke vært for Morata som var i offside og pirket inn kula.

Burnley sendte utpå Jon Walters, som fikk sin debut og Scott Arfield. Chelsea fortsatte å være svake defensivt på dødballer, for Ben Mee kunne ha økt ledelsen fra umarkert posisjon i det 76.minutt. Hjemmelagets press fortsatte og Burnley svarte med å forsvare seg med nebb og klør. I det 80.minutt pådro Cesc Fabregas sitt andre gule kort i det 81.minutt for en tøff duell på Jack Cork og fikk dermed rødt kortChelsea redusert til ni mann!

Til tross for å bli redusert til ni mann var Chelsea fortsatt på hugget og farligst. Ezpilicueta med et innlegg til Morata som stusset videre til David Luiz i det 87.minutt, forsvareren gjorde ingen feil og reduserte til 3-2. Minuttet senere ble Sam Vokes klippet ned like utenfor feltet og Burnley fikk et frispark. Robbie Brady tok løpefart fra 17 meter og klinket til, men kula traff stolpen.

Det ble noen veldig nervøse fire tilleggsminutter på Stamford Bridge, men det endte med en overraskende seier til Burnley og sesongens første skrell var et faktum! Up the Clartets!

Chelsea: Courtois, Rudiger, Azpilicueta, Luiz, Cahill, Alonso, Kante, Fabregas, Boga (Christensen 18)(Musondra 90+2), Batshuayi (Morata 5), Willian.
Innbyttere: Caballero, Kenedy, Tomori, Scott.
Gule kort: Fabregas 17+80, Luiz 78, Rudriger 89
Rødt kort: Cahill 14, Fabregas 80

Burnley: Heaton, Lowton, Mee, Tarkowski, Ward, Gudmundsson (Arfield 74), Hendrick, Defour (Walters 74) , Cork, Brady, Vokes
Innbyttere: Taylor, Barnes, Westwood, Long, Pope
Gule kort: Brady 60, Mee 63, Arfield 77