Dyche hyller og Vokes jubler

Burnleys borteform var en snakkis forrige sesong, men denne sesongen sørget de like så greit for å sikre borteseier på første forsøk – og det mot regjerende seriemester. The Clarets ledet overraskende 3-0 over Chelsea til pause, takket være en dobbel-Vokes og et praktfullt mål av Stephen Ward.

– Det var en herlig start, å gå til pause og lede 3-0 var utrolig, sa en stolt Sam Vokes. Vi snakket om det i garderoben og vi var mentalt klare for annen omgang, vi visste at de kom til å sette inn alt og være vanskelige – uavhengig om de var elleve eller ni spillere på banen.

– Vi måtte holdt oss til kampplanen og det var nervøst mot slutten, men vi møtte regjerende seriemesterne. De har spillere i verdensklasse, men vi dro derfra med tre poeng. Det var herlig for min del å få den starten på åpningsdagen, men mest av alt for laget.

– Forrige sesong ble det snakket mye om våre manglende borteseier og å starte sesongen slik satt en stopper det for det regner jeg med. Det er fint. Når kampprogrammet ble offentliggjort, ble det igjen snakk om vår borteform. Vi fikk tre poeng fra dem og nå kan vi gå og gjøre det samme mot andre.

– Vi fikk kun en borteseier forrige sesong, mot Palace, som betydde mye for fansen, men denne tror jeg betyr bety like mye. Det var viktig for oss og for fansen, samtidig som det var en enorm seier, avsluttet Sam Vokes.

Manager Dyche på sin side mener at første omgangen var noe av det beste han har sett i sin tid som Burnley-sjef.

– Jeg mener vi var sterke tidlig i kampen, mens det enda var elleve mot elleve. Utvisningen ble forskjellen og jeg mener vi gjorde det veldig, veldig bra med å håndtere det, holde på ballen og skape sjanser. Vi scoret tre gode mål og når man tenker på hvem vi møtte og hvor vi spilte, så var det en av de beste 45 minuttene i min tid her.

– Det er sjeldent i en Premier League-kamp å lede med tre mål til pause og spesielt når du spiller mot Chelsea. Organiseringen var utmerket. Annen omgang ble et annet oppgjør, men de måtte gjøre noe.

– Det rare var at enten det var å holde seg eller jage et fjerde mål, så er man avhengig av lagets form. Uansett hvilken vei det hadde gått så mener jeg vi gjorde nok til å vinne. Vi ga dem to svake mål, men de er gode spillere så vi måtte dra det i land og en borteseier er veldig gledelig.

– Det er på ingen måte enkelt å lede 3-0 her mot ti mann. De er serieledere av en grunn og de kommer mot deg hele tiden og sendte Morata utpå. Så for spillerne å kunne se forbi det og forholde seg rolige og dra i land kampen på riktig vis er veldig gledelig.

– Det ble snakket mye om borteformen vår forrige sesong og ikke misforstå meg, det retter ikke på det, men det er herlig start. Det setter en stopper for historiene med en gang, første seier og første borteseier ga fansen en herlig ettermiddag. Jeg mener også at det er viktig å nevne dommerne, selv om jeg prøver å ikke uttale meg om deres jobb. Vi pleier å sette spørsmålstegn ved dem noen ganger, så det er viktig å minne seg selv på at de gjør det bra og jeg mener linjemannen gjorde en utmerket jobb, avsluttet Dyche.