Danset seg enkelt videre i cupen

(Bastarder 0-2 Burnley): Til tross for illeluktende omgivelser på Ew**d Park var det Burnley som dominerte. Jack Cork og Robbie Brady sto for målene i første omgang etter å ha lagt opp til hverandres mål. Burnley dominerte kampen og gikk enkelt videre til tredje runde, men hjemmelaget vil nok få en reprimande av FA for å ikke ha gjort nok når to av deres fans konfronterte Burnley-spillerne på banen i første omgang.

Som forventet startet Burnley med mange nye ansikter på banen, kun Cork, Brady og Tarkowski fra de to foregående Premier League-kampene startet. Oppgjøret startet med god stemning på tribunen, men det skulle ikke ta lang tid før fansen fikk en smakebit på hva et Lancashire-derby skal inneholde. Bastardenes Smallwood tok en skikkelig sklitakling i Jon Walters som trengte en del behandling, men kom seg omsider på bena og utpå gresset igjen.

The Clarets skapte den første sjansen med Walters kort tid senere (9), men hjemmelaget slapp med skrekken. Fram mot kvarteret var det hjemmelaget som kom til halvsjanser, men vikarierende kaptein, James Tarkowski ryddet opp på mesterlig vis. Selv om de store sjansene uteble var det en fysisk start på omgangen med harde dueller og en del frispark.

Burnley spilte litt mer stresset enn det man har sett de to siste kampene og det ble et par unødvendige lange baller og litt for mange tilfeller der man måket bort ballen istedenfor å spille til nærmeste spiller. Det tok seg opp midtveis i omgangen når Ashley Barnes mottok kula utenfor sekstenmeteren til bastardene, tok to skritt og klinket til kula så keeper Raya måtte gi til hjørnespark.

Dommeren satt lista høyt og ikke overraskende var det bastardene som sto får de hardeste og fleste grenseland-taklingene, I det 27.minuttet var det derimot på tide med litt magi. Barnes med ro og overblikk, fant Robbie Brady på høyrekanten som la perfekt inn i feltet til Jack Cork som bykset opp og på vakkert vis nikket inn 1-0 til the Clarets!

Bastardene stilnet og to av deres tilhengere endte med å løpe utpå banen i ren sjalusi mot Burnley-spillerne, søkte konfrontasjon med Tarkowski og tok faktisk kvelertak på Westwood! Utrolig nok var det ingen vektere som var på banen etter dem.

I det 34.minutt fikk Burnley et frispark som ble levert i R*vers-feltet, Tarkowski var først på kula som etterhvert havnet hos Ashley Barnes (36′), spissen sendte kula over mål og fikk et hjørnespark. Omgangen fortsatte med harde dueller og ballen byttet banehalvdel relativt ofte. Walters skapte en fin mulighet i det 41.minutt etter å ha blitt servert av Westwood, men slet etter taklingen tidligere i kampen og ble erstattet av Chris Wood som fikk sin debut for the Clarets.

Scott Arfield (44) skulle vise fram sine ferdigheter med et godt skudd mot keeper Raya, men ballen traff Ashley Barnes som burde ha satt inn mål for tredje gang denne kvelden – istedenfor ble kula sendt høyt over. Seks minutter ble lagt til og i det første av disse prøvde Robbie Brady seg på et skudd og kom fryktelig nære 2-0, men kula gikk like til side for mål.

I det tredje tilleggsminutt viste Chris Wood fantastiske ferdigheter når han og Barnes fosset mot R*vers-målet, Barnes leverte en enkel ball til Chris Wood som fikk en kjempemulighet til å score i debuten sin, men keeper Raya presterte en mesterlig redning.

Robbie Brady hadde en stor kamp og var involvert i det aller meste som ble skapt offensivt og vingen viste hvorfor han ble hentet for £13m. Igjen er trioen involvert: Barnes finner Jack Cork som ser ser Brady på løp og sender avgårde en utmerket pasning. Brady mottar kula og fosser fremover med to bastarter etter seg, man skulle tro det kom til å bli vanskelig, men vingen skyter fra kriminelt skrått hold og setter kula i taket bak Raya. 2-0 til Burnley i det 45+5.minutt!

I det dommeren sendte lagene til garderoben kunne Burnley vise til ni forsøk, der åtte av dem gikk på mål, mens bastardene hadde ett..

Annen omgang startet med to bytter for bastardene. Det var uansett Burnley som sto de største sjansene innledningsvis og igjen var det Robbie Brady (50)’ som utmerket seg med et farlig frispark fra 25 meter som tvang en god redning ut av Raya.

Debutant Charlie Taylor viste fram sine ferdigheter på venstre kanten og fikk inn et par fine leveranser i feltet. Burnley skapte et utall sjanser rundt timen og burde ha ledet brutalt. Bastardene ble skremt og satte inn sitt siste bytte like etter timen i håp om at farten kunne skapte problemer, men Burnley fortsatte å presse fremover og dominere.

Hjemmefansen satt stille som mus, med unntak av noen krampetrekninger i ny og ne, mens de tilreisende lagde mye leven og kunne høres meget godt på septiktanken Ew**d Park.

Innbytter Samuel fikk en god mulighet til å redusere i det 75.minutt, men inkompetanse sørget for at spissen bommet fullstendig. Det fysiske oppgjøret fortsatte der både Barnes og Long lå nede for telling, men kom seg heldigvis på bena.

Manageren fant ut at Robbie Brady hadde gjort en mer enn god nok jobb og valgte å la han få hvile bena i det 77.minutt ved å sette inn islendingen Johann Berg Gudmundsson. Burnley fortsatte å teste ut gjestenes forsvar og Taylor viste stadig vekk hvorfor han ble hentet fra Leeds.

Bastardene fikk et håp i det 80.minutt når Samuel fikk foten på ballen i en soleklar offside-posisjon, inkompetansen viste seg atter en gang, for hadde ikke spissen rørt ballen ville det blitt en redusering. Samme mann sørget for et unødvendig frispark som havnet hos Chris Wood (83′), spissen prøvde på skudd slik Robbie Brady gjorde, men sikret kun et hjørnespark som Tarkowski (84′) sendte like utenfor.

Charlie Taylor viste styrke og gode ferdigheter når han brøytet seg forbi en bastard på venstrekanten og fikk lagt kula til en umarkert Chris Wood (86′), spissen prøvde å sende kula mot det lengste krysset, men et litt upresist skudd sendte ballen like til side. I sluttminuttene prøvde hjemmelaget å skape noe og Bennett (88′) kom til en mulighet uten å skremme Burnley-forsvaret.

Fjerdedommeren la til tre tilleggsminutter som Burnley benyttet til å trille ball og hale ut tiden, mens Clarets-fansen sang og storkoste seg på tribunen. I det dommeren blåste av kampen, kunne Burnley nok en gang glede seg over en verdifull seier over sine argeste rivaler! Det må sies at debutantene og backene Charlie Taylor og Phil Bardsley hadde begge gode kamp. Chris Long viste også spennende ferdigheter, men det var også tydelig at han ikke var kjent med laget enda til tross for gode muligheter med ballen.

Burnley hadde 13 (9) skudd på mål, mens bastardene kunne vise til 3 (0).

Blackburn: Raya, Williams, Smallwood, Feeney (Bennett 46), Chapman, Whittingham (Samuel 65), Mulgrew, Ward, Caddis, Antonsson, Gladwin (Conway 46)
Innbyttere: Leutwiller, Graham, Evans, Doyle
Gult kort: Bennett 89

Burnley: Pope, Taylor, Cork, Tarkowski, Barnes, Brady (Gudmundsson 77), Westwood, Walters (Wood 42) , Bardsley, Long, Arfield
Innbyttere: Heaton, Lowton, Mee, Vokes, Wood, Defour
Gule kort: Bardsley 53, Long 63

Tilskuere: 16.313 (5135 Burnley)