Wood reddet poenget på Wembley

(Tottenham 1-1 Burnley): En underholdende kamp på Englands storstue der Burnley ikke hadde planer om å legge seg bakpå. Det ble sjanser og muligheter for begge lag, men først i annen omgang kom målene. Alli sendte Spurs i føringen etter klabb og babb, men innbytter og PL-debutant Chris Wodd ville der annerledes og utlignet på overtid.

I Jeff Hendricks fravær fikk Johann Berg Gudmundsson starte for the Clarets og det var gjestene fra Lancashire som startet best og var farligst på Wembley. Sam Vokes (5′), Robbie Brady (7′) og tre hjørnespark kunne the Clarets vise til før Tottenham omsider klarte å skape en halvsjanse med Eriksen (10′).

Det neste kvarteret var det Tottenham som sto for de større mulighetene, selv om Burnley yppet seg. Erikson (18′), Son (20′) og Dier (23′) prøvde å overlisten en utmerket Tom Heaton i mål, uten hell. Gjestene ga hodebry for Tottenham og det var lenge åpent hvem som kunne dra dette i land. I det 38.minutt viste Tarkowski fram sine gode forsvarsferdigheter når Harry Kane prøvde å sette kula i lengste hjørne, men stopperen avverget mesterlig.

Omgangen ble avsluttet med et godt forsøk av Gudmundsson (45′), men islendingen sendte kula over mål.

Etter sidebytte startet det med et sterkt press av hjemmelaget og the Clarets forsvarte seg godt, men selv Tom Heaton kunne gjøre lite når Dele Alli sendte hjemmelaget i føringen i det 49.minutt etter klabb og babb etter et hjørnespark. 1-0 til Tottenham. Tottenham jaget et mål nummer to, men Tom Heaton gjorde en mesterlig jobb mellom stengene.

Like før timen var det på tide med noen friske bein og inn kom Ashley Barnes og Chris Wood, som fikk sin PL-debut for the Clarets. Kampen fikk en annen tone og Burnley satset stort fremover: Mee (58′), Brady (71′), Kane (73′, 76′), Eriksen (74′) og Alli (77′) prøvde seg alle, men samtlige ble møtt av gode keepere i Hugo Lloris og Tom Heaton.

Så begynte PL-debutanten Chris Wood å vise seg fram. Spissen utfordret Lloris ved flere anledninger, men det var først når det ble lagt fire tilleggsminutter at Kiwi’en skulle skinne. En Burnley-klarering på midtbanen ender hos Ashley Barnes som sender avgårde kula til Chris Wood på løp, spisse klinket til på direkten og utlignet for the Clarets i det 92.minutt! 1-1 på Wembley! For en PL-debut for Wood!

Burnley: Heaton, Lowton, Tarkowski, Mee, Ward, Cork, Defour (Westwood 80), Gudmundsson (Wood 57), Brady, Arfield, Vokes (Barnes 57).
Innbyttere: Pope, Taylor, Bardsley, Long.

Tottenham: Lloris, Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Davies, Dier, Dembele (Sanchez 90), Alli, Eriksen (Winks 88), Son (Sissoko 70), Kane. Innbyttere: Vorm, Janssen, Walker-Peters, Oakley-Boothe.

Dommer: Lee Mason

Tilskuere: 67,862