Burnley FC Norge
31aug/170

Over all forventning

Burnleys start på årets Premier League-sesong har vært mer enn godkjent. Laget har tross alt spilt borte mot de to lagene som tok de to øverste plassene forrige sesong, og det var nok bare de største optimistene blant Burnley-fansen som hadde forventet at laget skulle stå med fire poeng etter å ha gjestet Stamford Bridge og Wembley. 

Hjemmemøtet mot West Bromwich ble allikevel en aldri så liten nedtur, siden Tony Pulis nok en gang lurte med seg en ettmålsseier. Burnley hadde allikevel over 70 prosent ballbesittelse i dette oppgjøret, og det passer nok laget en smule bedre å ligge bakpå og vente på kontringer.

Drømmestart for Wood

Etter at Andre Gray noe overraskende forsvant til Watford tidligere i dette overgangsvinduet ble det nødvendig for Dyche og Co. å kaste seg ut på overgangsmarkedet igjen. Valget falt på Chris Wood, som rett og slett slo til på direkten og gjorde de fleste fotballtips til skamme da han utlignet på overtid i debuten mot Tottenham. ​De fleste tippe-ekspertene hadde nemlig sett for seg en klar hjemmeseier i dette oppgjøret, men som i serieåpningen borte mot Chelsea gjorde Burnley alle dystre forhåndstips til skamme. Wood uttalte også i forkant av oppgjøret at han gledet seg til å komme i gang på Turf Moor, og forhåpentligvis kan han fortsette den gode trenden fra Leeds med å finne veien til nettmaskene i annenhver kamp.

Burnley fikk med seg et viktig poeng fra nasjonalarenaen.
"Wembley" (CC BY 2.0) av p_a_h

Har laget knekt bortekoden?

Den gode sesongstarten på bortebane gjør at det er betimelig å stille dette spørsmålet. Det er selvsagt vanskelig å trekke konklusjoner i august, men det er sjelden at lag som slår Chelsea og spiller uavgjort borte mot Tottenham havner i nedrykkstrøbbel. Det er allikevel ingen tvil om at disse motstanderne har passet Burnley perfekt i sesongåpningen. Både Chelsea og Tottenham hadde en vanskelig sommer med en del turbulens, og det var derfor perfekt å møte dem tidlig i sesongen. Man kan derfor først si om laget har knekt bortekoden når det møter lag som Watford, West Bromwich og Bournemouth på fremmed gress, ettersom dette er klubber det er mer naturlig å sammenligne seg med.

Tør Dyche å satse på Ligacupen?

Laget gikk også videre fra Ligacupens andre runde, og det var lite erkerival Blackburn hadde å stille opp med på Ewood Park. Det blir derfor spennende å se om Dyche tør å stille med et toppet lag i den neste runden hjemme mot Leeds. Et cupeventyr kan raskt føre til mye glede blant fansen, og det er også en billett til spill i Europa. Forhåpentligvis kan en av cupene virke som en vitamininnsprøyting som gjør at laget kan spille med enda mer entusiasme i serien. Det kan fort snike seg inn en likegyldighet blant både publikum og spillere hvis det eneste laget oppnår de neste årene er å redde plassen, uten å gjøre et godt forsøk på å vinne noe. Dette må allikevel veies opp mot hvor mye det går utover plasseringen i ligaen, ettersom klubben selvsagt ikke kan ofre videre spill i Premier League for å komme langt i de to hjemlige cupene.

Forfatter Anders Haugen

Kategoriset under: Diverse Legg igjen en kommentar
Kommentarer (0) Trackbacks (0)

Ingen kommentarer ennå.


Legg inn en kommentar

Ingen trackbacks ennå.

eXTReMe Tracker