Wood sikret seieren!

(Burnley 1-0 Crystal Palace): Chris Wood ble en umiddelbar helt på Turf Moor med en tidlig scoring, men det ble bekymring etter halvtimen når Tom Heaton måtte av banen med en skulderskade. Burnley viste god organisering av forsvaret i annen omgang og sto imot alt de ble konfrontert med, debutanten Pope fortjener skryt for sine ferdigheter, men duoen Tarkowski og Mee storspilte også.

Burnley startet med Chris Wood som fikk sin hjemmedebut i Premier League og spissen ble en umiddelbar helt på Turf Moor! i det 3.minutt presses Chung-yong Lee på kanten og prøver seg på et forferdelig tilbakespill, den ser Chris Wood, snapper opp ballen og setter fart mot Wayne Hennessey som er utenfor fetet og da er jobben enkel for Wood som setter kula i nettet! 1-0 til the Clarets!

Gjestene prøvde å svare umiddelbart med Scott Dann (4′), men Matt Lowton reddet på streken. Like etter var Christian Benteke (6′) farlig nær en utligning, heldigvis for Burnley gikk skuddet like utenfor. Stephen Ward brøytet seg fram på kanten minuttet senere og la inn til Vokes (7′) som burde ha satt inn 2-0, men også han sendte kula like utenfor.

Begge skapte sjanser og hadde sine perioder med press, selv om gjestene var farligst og sikret seg et par hjørnespark, men Burnley fikk ryddet opp. Samarbeidet mellom irene Robbie Brady og Stephen Ward fungerte veldig bra som ved flere anledninger skapte problemer for the Eagles, men det skal sies at Gudmundsson også skapte problemer for gjestene.

Palace satte i gang et angrep i det 32.minutt som endte med gult kort til Brady og Tom Heaton som reddet et skudd forsøk, men i det han reddet forsøket til Lee, landet han feil (over ben Mee) og skadet skulderen. Keeperen trengte pleie og måtte av banen i det 36.minutt, noe som banet vei for unge Nick Pope – som fikk sin Premier League-debut.

Det ble noen halvsjanser fram til pause, men lite som fikk opp pulsen. Dermed la fjerdedommeren til tre tilleggsminutter og Nick Pope fikk sin vist fram sine ferdigheter når Andros Townsend (45+1′) prøvde seg. Debutanten gjorde en god jobb og holdt på ballen.

Annen omgang startet med en Palace-mulighet, men Christian Benteke klarte ikke å utnytte Schlupps innlegg til å utligne. Gjestene hadde ballen mye, men klarte ikke å skape de store sjansene. Fram til timen spilt var det mye kjemping om ballen og et offensivt Eagles-lag jobbet i herdig, men slet med å bryte ned et robust og godt organisert Burnley-forsvar.

I det klokken viste 64. spilte minutter var det på tide med noen bytter, Sean Dyche byttet ut Sam Vokes med Ashley Barnes, mens de Boer sendte utpå Lumeka. The Clarets fikk litt frisk pust med Barnes på banen og kom seg litt mer fremover og begynte å skape flere muligheter. I det kampen passerte 70 spilte minutter, tok det seg opp og flere spennende muligheter ble skapt.

Lumeka (71′), Schlupp (72′) og Barnes (74′) skapte alle gode muligheter på kort tid. Benteke var en konstant trussel, men var godt håndtert av James Tarkowski som hadde nok en god kamp. Ben Mee fortjener også ros for god innsats. Debutanten Pope viste fram gode keeper-ferdigheter i det 79.minutt når Benteke fikk en veldig god mulighet til å utligne fra kort hold, men 25-åringen reddet mesterlig. Klasse.

Med under ti minutter igjen av kampen ble Defour tatt av banen og erstattet med Ashley Westwood. Palace fikk opp pulsen til Turf Moor på et hjørnespark i det 83.minutt når Dann sendte en salve mot Burnley-målet, men James Tarkowski reddet på streken og Ward fikk ryddet opp. Gjestene satte inn et massivt press i sluttminuttene der både Cabaye (88′) og Dann (89′) kom til store muligheter. Nok en gang var Pope og uflaksen en dominerende faktor.

Fjerdedommeren la til tre tilleggsminutter og Burnley fortsatte å frustrere gjestene med sin gode organisering og meget gode forsvar. I det dommeren blåste av kampen, kunne the Clarets juble over sine tre første poeng på hjemmebane denne sesongen og skal ha skryt for å ha stått imot tøff motstand og sterkt press i en omgang som på langt nær var pen å se på. Manager Dyche vil ha all grunn til å si at dette var en «ugly game».

Burnley: Heaton (Pope 36), Lowton, Mee, Tarkowski, S.Ward, Gudmundsson, Cork, Defour (Westwood 81), Brady, Vokes (Barnes 64), Wood
Innbyttere: Bardsley, Long, Arfield, Walters
Gule kort: Brady 32

C.Palace: Hennessey, J.Ward, Schlupp, Fosu-Mensah, Dann, Cabaye, McArthur (Riedewald 81), Puncheon, Benteke, Townsend, Lee (Lumeka 64)
Innbyttere: Speroni, Kelly, Riedewald, van Aanholt, Kaikai, Milivojevic
Gule kort: Benteke 75