Super-Pope sikret poeng mot Liverpool

(Liverpool 1-1 Burnley): Burnley fikk en drømmestart midtveis i første omgang etter et herlig Arfield-mål, men Salah utlignet minutter senere og dermed var det status quo. Liverpool skapte sjanser etter sjanser, men ble hindret at en fenomenal Nick Pope som gang på gang frustrerte hjemmelaget. Det ble et sterk poeng på Anfield.

Liverpool byttet ut syv spillere fra midtukens kamp og lagets store stjerne Philippe fikk sin første ligastart denne sesongen. Burnley på sin side måtte klare seg uten deres kaptein og keeper Tom Heaton som er ute med skade, dermed banet det vei for Nick Popes fulle debut for the Clarets i ligaen etter et meget sterkt innhopp i forrige kamp. Ben Mee fikk æren av å bære kapteinsbindet.

Oppgjøret på Anfield startet rolig og et tidlig Brady-frispark (2′) resulterte i at Klavan og Wood kolliderte i luften og ble liggende nede en stund, men begge kom seg på bena etter kort behandling og fansen kunne puste lettet ut. Hjemmelaget fikk se mye til ballen i åpningsminuttene og skapte et par halvsjanser som Burnley-forsvaret fikk ryddet opp i.

18-årige Alexander-Arnold fikk bryne seg på Chris Wood med variert utfall, men unggutten var også ofte å se i nærheten av Burnleys 16-meter. Nick Pope hadde ikke all verden å gjøre mye takket være et godt organisert forsvar, men de gangen hans ferdigheter trengtes, var han på rett sted til rett tid. Hjemmefansen skrek etter straffe i det 17.minutt når Salah falt i feltet, men dommeren lot spillet gå – en korrekt avgjørelse.

Liverpool presset på og fortsatte å skape muligheter, men hadde vanskeligheter med å bryte ned et hardtarbeidende og kompakt Clarets-forsvar. Verken frispark, hjørnespark eller mulighetene fra åpent spill kom forbi Pope & co. Midtveis i omgangen begynte bortefansen å synge høyt, noe som vekket the Clarets’ pågangsmot.

Et Tarkowski-innlegg fra midtbanen havnet hos Brady som la perfekt til en godt pakket Wood, spissen gjorde det smarteste som fantes og sendte kula til en umarkert Scott Arfield. Midtbanespilleren klinket til på direkten og sendte Burnley i føringen! 1-0 til Burnley etter 27.minutter!

Gleden ble kortvarig for tre minutter senere sendte Can et langt innlegg mot Burnley-feltet hvor Mohamed Salah var på løp, egypteren mottok kula og kom seg vekk fra Stephen Ward og sendte ballen forbi Nick Pope som nesten fikk hånda på kula, men det sto 1-1 på Anfield Hjemmelaget fortsatte å kjøre på, men fikk ikke gjennomslag for sine forsøk der Salah og Sturridge holdt Pope og forsvaret på tå hev.

Et overfall på Gudmundsson i det 38.minutt ga Burnley et frispark, Robbie Brady sende et fint innlegg mot feltet til Wood som nesten fikk hodet på ballen, men ble korrekt avblåst for offside. Nick Pope holdt hanskene varme og plukket opp flere skuddforsøk og kunne være fornøyd med sin innsats i første omgang og dens tre tilleggsminutter, til tross for mål imot.

Annen omgang startet med en tidlig Sturridge-mulighet, mens the Clarets yppet seg med Wood og Arfield. Hjemmelaget så mye til ballen, men til tross for høy ballbesittelse så uteble de store mulighetene. Emre Can prøvde seg på et godt skudd fra 20 meter i det 53.minutt, men Nick Pope avverget muligheten med en god redning. Samme mann fikk etterhvert gult kort for å dra ut tiden 🙂

Couthinho fikk som forventet mye oppmerksomhet på banen og var dermed involvert i mye av det som skjedde fremover. Milner (56′), Couthinho (57′), Sturridge (58′), Robertson (59′, 60′) prøvde alle å utfordre Pope som fikk stadig flere stjerner i boka hos bortefansen. Ashley Barnes erstattet Johan Berg Gudmundsson etter timen og Burnley fikk et arbeidsjern på banen.

Tarkowski og Mee hadde begge en kjempekamp på Anfield i en kamp der hjemmelaget dominerte og måtte jobbe hardt. Milner (64′) hadde en stor sjanse til å sende Liverpool i ledelsen, nok en gang frustrerte Nick Pope sin motstander. Etter det 70.minutt våknet the Clarets og skapte problemer for Liverpool, som ble overrasket da mesteparten av deres spillere var på motsatt banehalvdel, men forsvaret deres fikk ryddet opp. Nesten..

Bortefansen satte i gang allsang og Brady (76′) sendte et godt skudd mot Mingnolet. Burnley fikk et hjørnespark i det 79.minutt som Brady leverte mot feltet, leveringen var perfekt til Ben Mee som fikk hodet på ballen og sendte den over Mignolet, men Alexander-Arnold ble redningsmannen som ga til et nytt hjørnespark. På forsøk nummer to, var nok en gang Ben Mee på ballen med hodet og skapte nok en stor sjanse for the Clarets.

Nick Popes gode dag mellom stengene nådde nye høyder når et innlegg havnet hos Alexander-Arnold i det 84.minutt, keeperen reddet mesterlig og fikk fortjent klapp på skulderen av Tarkowski. Innbytter Solanke kom farlig nær minuttet senere etter klabb og babb i feltet, men ballen traff tverrleggeren og spratt ut. Liverpool skrek etter straffe…

Dyche trengte friske bein og byttet ut Chris Wood og Steven Defour med Sam Vokes og Ashley Westwood. Hjemmelaget fortsatte å sendte ballen mot Pope som hadde en god dag på jobb for the Clarets. Fjerdedommeren la til fire tilleggsminutter og Liverpool økte presset. Var det ikke Pope, så sørget Mee og Tarkowski for å frustrere hjemmelaget. Hele Burnley-laget forsvarte med nebb og klør,noe som skapte en krangel mellom Emre Can og Jack Cork, begge fikk gult for hendelsen.

Liverpool: Mignolet, Alexander-Arnold, Robertson, Matip, Klavan, Can, Milner, Coutinho (Solanke 78), Firmino (Oxlade-Chamberlain 78), Salah, Sturridge
Innbyttere: Karius, Lovren, Moreno, Henderson, Wijnaldum
Gule kort: E.Can 90+3

Burnley: Pope, Lowton, Ward, Tarkowski, Mee, Cork, Gudmundsson (Barnes 60), Defour (Westwood 86), Brady, Wood (Vokes 86), Arfield
Innbyttere: Legzdins, Bardsley, Long, Walters
Gule kort: Pope 55, Cork 90+3