Banket av West Ham og ute av FA cupen

(West Ham 5-1 Burnley): Debutant Hitzlspergers mål var det eneste som skilte lagene etter en jevn første omgang hvor Burnley skapte mest. Andre omgangen startet elendig hvor Cole trengte to minutter og 3-0. Rodriguez ga Burnley et trøstemål, men FA-eventyret er over. For denne gang..

1973 var året Burnley sist gang vant på West Hams gress og forrige gang lagene møttes endte det med målkalas med 5-3 til the Hammers.

Gjestene gikk ut i en 4-5-1-formasjon med unge Jay-Rod som enslig spiss, playmaker Eagles like bak, assistert av Wallace og Elliott på kantene. The Hammers måtte klare seg uten forsvarskjempen Matthew Upson, mens tyske Thomas Hitzlsperger fikk sin debut etter å ha vært skadd siden overgangen i sommer.

Kampen startet friskt med mye bevegelse av begge lag og et West Ham som var farligst og skapte de største sjansene med debutant Hitzlsperger som var involvert i det meste. Burnley kom seg fort og begynte å skapte flotte sjanser; Jay-Rod og Wallace  prøvde seg, men en fantastisk Robert Green i mål presterte kjemperedninger og bidro aktivt til å opprettholde spenningen i kampen.

23.minutter var spilt når debutant Hitzlsperger fosset fremover – verken Cork eller Fox nådde tyskeren før midtbanespilleren klinket til kula og sendte hjemmelaget i føringen fra 25 meter. Flaut forsvarsspill og keeper Lee Grant bør være noe skuffet etter den redningen…

Tiden mot pause var preget av gode sjanser med flere av dem avblåst for offside, men Robert Green var grunnen til West Hams ledelse da dommeren blåste av til pause.

De første minuttene etter sidebytte var preget av alt for mange feilpasninger og individuelle feil fra Burnley-spillerne som resulterte i at Charlton Cole ble tildelt ballen på sølvfat og fosset fremover; igjen kan man si at keeper Grant kunne gjort en bedre redning: 2-0 i det 49.minutt. Det skulle ikke mer enn to minutter senere (51′) når samme spiller mottok ballen atter en gang, denne gang var det Carlisle som var syndebukken med utrolig svak markering av Cole som økte til 3-0.

Burnley mistet motet og i det 58. minutt ble hjemmelaget tildelt hjørnespark: Hitzlsperger med et hardt innlegg fra flagget og fant hodet til Winston Reid; 4-0. Burnley fikk omsider sitt plaster på såret, etter tabbe av Wayne Bridge som klarerte fenomenalt elendig og ballen havnet omsider hos Rodriguez som nikket inn 4-1 i det etter 71 minutter.

Manager Howe satte inn rutine med Alexander og Iwelumo som kom inn for Wallace og Marney – kort tid senere Thompson for Eagles. De friske- og hardtkjempende bena til innbytterne skapte sjanser og muligheter, men to minutter på overtid fikk først Iwelumo en kjempesjanse, som på mirakuløst vis ble reddet på streken – derimot sekunder senere fikk Sears ballen, driblet vilt i forsvaret og satt spikeren i kisten med 5-1.

Burnley: Grant, Mears, Fox, Carlisle, Duff, Marney (Alexander 73), Cork, Wallace (Iwelumo 73), Eagles (Thompson 84), Rodriguez, Elliott.
Innbyttere: Bikey, Easton, Edgar, Jensen.
Gule kort: Rodriguez 66, Elliott 74

West Ham: Green, Reid, Tomkins, Parker, Cole (Spector 73), Hitzlsperger (Barrera 67), Noble, Sears, Ba (Piquionne 82), Bridge, Jacobsen.
Innbyttere: Hines, Boa Morte, Da Costa, Boffin.

Dommer: Martin Atkinson
Tilskuere: 30,000