Viktig seier over Preston!

(Preston 1-2 Burnley): En tøff kamp med harde dueller og to hardkjempende lag på Deepdale sørget for et mål hver seg før sidebytte. Etter pausen fortsatte det i samme stil, foruten noen kontroverser og misnøye med dommeren. Jevnt spill og flere sjanser måtte til før Jack Cork sendte Burnley i ledelsen på tampen av kampen og håpet om Play Off lever i beste velgående.

Rivalene fra Lancashire møttes til en kamp på Deepdale hvor begge managerne gjorde et bytte hver seg i lagoppstillingen fra sist kamp. Prestons Phil Brown må klare seg uten leiesoldat Leon Cort, mens Eddie Howe tok ut Wade Elliott og satt inn tårnspissen Chris Iwelumo, som satt inn et hat-trick sist gang lagene møttes i september. Burnley hadde en stor oppgave foran seg; sist gang de vant over Preston på Deepdale var i desember 2001.

Åpningsminuttene startet med en fantastisk og høylytt stemning fra tribunene og kampens første sjanse kom etter nærmere fem minutter av hjemmelagets Billy Jones og de gangene Ross Wallace var nær ballen kom det buing fra Preston-tribunene.

Preston hadde mest ballbesittelse den første halvdelen av omgangen og virket å ha best kontroll på kampen. Det ble som forventet hjørnespark, innkast og tøffe dueller, men de største sjansene uteble. Inntil klokken viste 23 minutter spilt når Barry Nicholson mottok ballen i feltet og satt kula i mål.

The Clarets trengte ikke lang tid på å vise at de ikke skulle la seg bli kjørt over av rivalene; i det 33 minutt angrep Burnley med Chris Eagles som sendte ballen til Jay Rodriguez og den scoringsglade spissen plasserte kula i mål fra 12 meter og utlignet med sitt niende mål denne sesongen.

Fram mot pause jevnet kampen seg ut, hvor begge lag jobbet fremover og mye av kjempingen foregikk på midtbanen – ved flere anledninger burde nok dommer Webb vist kortet, men det var tydelig at listen var satt høyt.

Etter hvilen var det to lag med alt å spille om som løp ut på gressmatten, begge skapte sjanser og det fortsatte med fram- og tilbake-spill, frispark, hjørnespark og kjemping om ballen. Howard Webb gjorde seg lite populær hos fansen; et par tilfeller der VM-dommeren burde ha gitt kort, unnlot han å gjøre det og omvendt, bedre ble det ikke etter timen spilt når Burnley skulle ha blitt tildelt straffe – uten handling av den rutinerte dommeren. Til stor frustrasjon fra de vel 5000 Burnley-fans.

Burnley skapte et par fine dueller og etter flere tøffe dueller- og halvsjanser ble driblefanten Wade Elliott satt inn for tidligere Preston-spiller Wallace, et overraskende valg av Howe ettersom spilleren hadde en veldig god kamp. Kort tid etter fikk Preston sin første store sjanse i omgangen, igjen av målscorer Nicholson – Grants flotte redning sørget for at kampen fortsatt var åpen.

Kampen fortsatte med to hardkjempende- og angripende lag og Charlie Austin ble satt inn med ti minutter igjen av kampen med håp om et avgjørende mål. Med seks minutter igjen av kampen angriper gjestene med driblefant Wade Elliott på høyre som la inn mot feltet, der er Jack Cork som kastet seg frem og satt inn 2-1 med hodet foran Burnley-fansens ville jubel!

De kommende minuttene var nervepirrende uten like; Preston satt inn alle mann i angrep og jaktet utligning – Eddie Howe satt inn rutinerte Graham Alexander i kampens siste minutter og de fem tilleggsminuttene (hvor de kom fra er uvisst…).

Burnley: Grant, Mears, Fox, Carlisle, Duff, Cork, Marney, Wallace (Elliott 68), Iwelumo (Austin 80), Rodriguez, Eagles (Alexander 88).
Innbyttere: Alexander, Bartley, Bikey, Jensen.

Preston: Turner, Jones, Morgan, St Ledger, Coutts (Hume 61), Nicholson, Treacy (Carter 81), Gray, Ellington, Clarke (Johnson 69), Ashbee.
Innbyttere: Hayes, Parry, Wright, Lonergan.
Gule kort: Hume 78

Dommer: Howard Webb.
Tilskuere: 17,136