Nok et tap…

(Burnley 1-2 Ipswich): Første omgang var et mareritt for the Clarets som gikk til pause med å ligge under 2-0. Etter sidebytte våknet the Clarets til, spille god fotball, skapte sjanser og fikk lønn for strevet midtveis i andre omgang takket være Jay Rodriguez. Tross helhjertede forsøk med dommeren i mot seg, klarte ikke hjemmelaget å score fler og drømmen om Play Off begynner å rakne.

Manager Howe gjorde et par interessante bytter før kampen og lot blant annet nysignering- og leiesoldat Shane Duffy få sin debut med Andre Bikey som midtstopper, mens Brian Easton som forventet fikk ansvaret for venstreback-plassen. På midtbanen ble energiske Marvin Bartley satt inn som erstatter for Jack Cork.

Kampen startet friskt hvor både Duffy og Easton viste fram sine positive sider og en god Marney, som også var lagkaptein, samarbeidet med Eagles og sørget for kampens første store sjanse som Wallace dessverre ikke klarte å utnytte.

Tross god ballbesittelse av the Clarets kom kampens første mål kom på hjørnespark, Bullards innlegg fra flagget ble mottatt av kaptein Norris som sendte Ipswich i føringen med hodet etter 17 minutter. Minuttet senere var det nesten 2-0, men Scotland sendte ballen over fra kort hold.

Midtveis i omgangen begynte gjestene å ta over kampen og en Scotland i en noe tvilsom offsideposisjon sendte kula til 19-årige Wickham som nikket ballen ned i gresset og fikk ballen til å sprette over keeper Grant og 2-0 i det 25.min. Det må nok stilles et lite spørsmålstegn ved Lee Grants innsats.

Manageren likte dårlig det han så på banen og bestemte seg for å ta ut Wallace, som hadde en turbulent kamp og sette inn tårnet Chris Iwelumo med syv minutter igjen av omgangen. Flere kort ble gitt og fire tilleggsminutter ble lagt til i en aggressiv- og turbulent omgang hvor the Clarets ikke klarte å teste ut keeperen en eneste gang.

Dommeren fortsatte med flere merkelige avgjørelser og the Clarets’ første sjanse kom syv minutter uti andre omgang når Marney testet ut keeperen og kontroversene fortsatte – Iwelumo ble dratt ned i feltet uten at dommer Kettle reagerte, men stadig flere ble tildelt gule kort. Sjansene begynte å dukke opp for Burnley med Delfouneso og Iwelumo som skapte problemer for Ipswich-forsvaret.

Midtveis uti omgangen ble driblefant Elliott satt inn, mens Eagles som ikke hadde den beste dagen på jobb ble tatt ut. Elliott satt sitt preg på kampen ganske kjapt og brukte ikke lange tiden på å skape sjanser for spissene. 69 minutter var spilt når kaptein Marney sendte ballen mot feltet og på sin ferd traff kula en Ipswich-kropp, endret retningen og havnet i føttene på Jay Rodriguez som fra kort hold puttet inn sitt 13.mål denne sesongen og 2-1. Håpet våknet.

Levende legende Graham «Grezza» Alexander ble etterhvert satt inn for Marvin Bartley som hadde en god kamp og Alexander fikk sin 998. kamp. Like etter ble Delfouneso lagt i bakken i feltet – dommeren reagerte ikke på protestene, men ga heller hjørnespark til the Clarets.

Dommeren likte tydeligvis den tvilsomme oppmerksomheten og fortsatte med kontroversielle avgjørelser, mens Burnley prøvde heltemodig å putte inn det viktige utligningsmålet. Det endte med nok et tap for the Clarets i en kamp hvor lite gikk deres vei, men det må nevnes at debutanten Shane Duffy gjorde en god kamp.

Burnley: Grant, Mears, Easton, Bikey, Duffy, Marney, Bartley (Alexander 75), Eagles (Elliott 67), Rodriguez, Delfouneso, Wallace (Iwelumo 37).
Innbyttere: Carlisle, Duff, Edgar, Jensen.
Gule kort: Wallace 30, Bikey 45, Delfouneso 78

Ipswich: Lee-Barrett, Carson (Dyer 78), Kennedy, McCauley, Delaney, Leadbitter, Edwards, Norris, Bullard, Wickham, Scotland (Drury 73).
Innbyttere: Peters, Healy, Civelli, O’Dea, Fulop.
Gule kort: Wickham 42, McAuley 43, Norris 45+2, Lee-Barrett 57

Dommer: Trevor Kettle
Tilskuere: 14.483