Chris’ene senket tigerne

(Burnley 4-0 Hull): Etter et skuffende uavgjort sist runde, tok the Clarets grundig hevn og overkjørte nedrykkskollega Hull på Turf Moor med fenomenale Chris Eagles og navnebror Iwelumo i spissen som fikk to mål hver.

Kampens første minutter startet rolig, men det skulle ikke ta lang tid før Turf Moor-fansen fikk valuta for pengene. Syv minutter var spilt når playmaker Eagles setter igang et fabelaktig 50-meters løp og la inn til Rodriguez som ikke fikk foten på ballen og det som kunne vært en kandidat til årets målgivende, gikk dessverre utenfor.

Men the Clarets skulle heve seg – 14 minutter viste klokka når Elliott og Mears samspiller briljant og serverer Chris Iwelumo med en hodepasning som kun kunne ende med 1-0.

Halvveis uti omgangen presterer laget en årets mål-kandidat; Jack Cork sender en flott ball til Jay Rodriguez som videresender til Fox – venstrevingen viser magi med ballen, spiller fri Eagles, for så å servere vingen lærkula på gullfat. Chris Eagles gjorde ingen feil, klinket til og kunne se kula fly i buret bak Duke, 2-0. Magisk prestasjon av Lancashire-laget i det 25.minutt!

Hull-laget prøvde å ta igjen umiddelbart med Simpson, men en solid Jensen sørget for at stillingen fortsatt var i Burnleys favør. The Clarets hadde god kontroll resten av omgangen og fikk et par muligheter av Fox uten at det endret på resultatet før dommeren blåste av til pause.

Etter sidebytte skjedde det mye på kort tid, og da til Burnley-fansens store ekstase. 50 minutter viste klokka når Carlisle presser Daniel Ayala i feltet, hvor sistnevnte benytter seg av hånda på ballen og dommeren blåser og peker på krittmerket. Chris Eagles fikk ansvaret for straffen i kaptein Graham Alexanders fravær – playmakeren gjorde ingen feil og satt inn sitt andre for dagen, Burnleys tredje.

Det skulle ikke ta mer enn tre minutter senere før stakkars Duke måtte plukke ut ballen ut av målet for fjerde gang. Jay Rodriguez fosset fremover og klinket til mot keeperen, Duke hadde ikke helt kontroll på skuddfoten sin og sendte kula rett i føttene på Chris Iwelumo som enkelt kunne sette inn sitt andre for dagen han også.

Burnley hadde allerede punktert kampen, men hadde fortsatt et maskineri som ville vise at Turf Moor fortsatt var deres festning. Det kom flere kjempesjanser; Chris Eagles, Jay Rodriguez og innbytter Martin «Pato» Paterson var alle nære flere mål hver seg, men kun uflaks og en Duke i mål, som kun hadde ære å spille på, sørget for at det ikke ble fler mål. Etter denne kampen kunne Burnley vise til lagets fjerde strake kamp uten baklengsmål.

Burnley: Jensen, Mears, Fox, Carlisle, Bikey, Cork, Marney, Elliott (Wallace 70), Iwelumo (Thompson 76), Eagles, Rodriguez (Paterson 70).
Innbyttere: Alexander, Duff, Cort, Grant

Hull: Duke, Dawson, Ashbee (Fagan 52), McShane, Cairney, Barmby (Kilbane 74), Atkinson, Koren, Simpson (Cullen 55), Ayala, Gerrard.
Innbyttere: Bostock, Cooper, Devitt, Oxley

Dommer: Tony Bates

Tilskuere: 14.458