Dramatikk og ekstraminutter da Burnley gikk videre i Carling Cup

(Burnley 2-2 Barnet (3-2 e.e.o)): En jevn første omgang og Burnley fikk verdig motstand av et hardtarbeidende Barnet-lag som ikke kunne gjøre noe med Jay Rodriguez’ mål før pause – hans femte i turneringen. Etter sidebytte var det igjen Burnley som startet best og igjen var Trippier veldig sentral i målene, men igjen da Burnley hadde en to-måls ledelse, glapp de ledelsen og 2-2 takket være innbytterne Kabba og Holmes, sistnevnte nettet på overtid.

Det var Chris McCann som sørget for at laget gikk videre til neste runde, men the Clarets må virkelig ta seg sammen skal de leve drømmen om et nytt cup-eventyr.

Manager Howe lot McCanns bein få seg hvile og erstattet kapteinen med Wade Elliott og ga kapteinsbindet til forsvarer Duff, samtidig som juniorspiller Steve Hewitt fikk sin første benkestart for Burnley.

Hjemmelaget startet best med en veldig god Trippier på kanten – godt hjulpet av Treacy – skapte store problemer for et Barnet-lag som ikke fikk til noe før kvarteret var spilt. Innen den tid hadde the Clarets’ Austin og Jay-Rod allerede skapt problemer for the Bees, men takket være keeper Brill mellom stengene var det fortsatt målløst.

Cup-fenomenet fra forrige runde, Jay Rodriguez med sine fire nettkjenninger sto for flere gode sjanser, selv om gjestenes fikk den største sjansen midtveis i første omgang etter at Price feilberegnet helt og sendte ballen utenfor, til Burnleys store lettelse.

Mot slutten av omgangen ble gjestene servert flere sjanser på sølvfat – ikke mindre enn tre store sjanser fikk Barnet servert i løpet av seks minutter, anført av en fenomenal Mark Marshall.

Banens spiller fra forrige kamp, Trippier var sentral med sitt innlegg mot feltet i det 38.min som fant hodet til Jay Rodriguez og toppscoreren benyttet anledningen og nettet the Clarets i føringen! 1-0. Gjestene kunne svart like etter, men Grants reflekser sørget for en fortsatt Burnley-ledelse. Like før pause ble Michael Duff byttet ut med David Edgar etter at forsvareren ikke klarte å riste av seg smellen påført minutter tidligere under en feilberegnet duell og manager Howe ville ikke risikere stopperens helse til Derby-kampen.

Etter sidebytte var det et offensivt Burnley som skapte flere sjanser, blant annet fikk innbytter David Edgar en kjempemulighet seks minutter uti omgangen, men ballen ble sendt lite utenfor – kort tid senere var Austin nesten alene med keeper, også han sendte lærkula utenfor.

Gjestene ville ikke la seg hakke på og skapte selv underholdning på Burnleys banehalvdel, men de gangene sjansene ble skapt var Mee og Edgar der og en stødig Grant mellom stengene til å rydde opp.

Like etter timen spilt (64.min) var igjen Trippier sentral med sin gylne innleggsfot; Charlie Austin hoppet over ballen, som trillet pent videre og fant Wade Elliott, vingen viste litt magi med en fantastisk avslutning og økte ledelsen til 2-0. Unge Austin, som var tvilsom i forkant av oppgjøret ble byttet ut med Hines, samtidig som gjestenes Kabba ble satt inn. Sistnevnte trengte ikke mange minutter å vise seg fram og satt inn 2-1 i det 73.minutt til de lilla- og lyseblås protester som skrek etter offside.

Med vel et kvarter igjen av kampen startet gjestene storoffensiven og mye av omgangen besto av mye god angreps- og forsvars-fotball av begge lag hvor både Brill og Grant fikk satt sine ferdigheter på prøve. Kontringene ble sendt ut i begge retninger med fantastisk fotball, men middelmådige avslutninger sørget for mye spenning og en nervepirrende atmosfære.

Hines skapte mye i sluttminuttene, men maktet ikke å gjøre noe mot Marshalls frispark fire meter unna feltet – situasjonen var kontroversiell da Marney traff ballen og ikke spilleren – men på overtid (91′) gjorde Barnet det samme som Burton gjorde i forrige runde: utlignet. På frisparket måtte Grant gi retur, noe Holmes snappet opp og sørget for ekstraomganger.

I første ekstraomgang var det Burnley som sto får det offensive, anført av Elliott, Wallace og en strålende Hines, men ingen av dem klarte å få hull på byllen – McCann prøvde seg også, men heller ikke han klarte å sende the Clarets tilbake i ledelsen.

Så, mot slutten av omgangen snappet McCann opp ballen på midtbanen og spilte pent til Easton på venstre i det begge fosset fremover mot Barnet-buret, forsvareren sendte kula tilbake til Chris McCann som klinket inn ballen og 3-2 i det 105.min. Målet var McCanns første mål på Turf Moor på vel 30 måneder.

Annen ekstraomgang besto av mange slitne bein på gressmatten og noen halvsjanser av begge lag og nervene fikk jobbe godt. The Clarets skapte mye bra fremover hvor hele laget fikk vist hva de er gode for og Dean Marney skapte bekymring midtveis etter en duell der midtbanespilleren endte med å holde seg til hoften. Gjestene nektet ikke å gi seg og kjørte kollektive kontringer mot et stadig mer slitent Burnley-forsvar, som svarte med å sende Trippier, Hines, Jay-Rod og Marney i angrep.

The Clarets kunne slippe jubelen løs for avansementet etter et overtidsminutt i annen ekstraomgang, men Lancashire-laget må ta seg sammen defensivt dersom de skal leve drømmen om et nytt cup-eventyr.

Burnley: Grant, Trippier, Easton, Duff (Edgar 45), Mee, Marney, Elliott, Treacy (McCann 89), Rodriguez, Austin (Hines 71), Wallace.
Innbyttere: McCann, Hewitt, MacDonald, Amougou, Jensen.
Gule kort: Rodrigez 76

Barnet: Brill, Senda, Uddin (Geohaghon 89), Kamdjo, Hughes, Marshall, Parkes, Deering (Holmes 77), Byrne, Price (Kabba 67), McLeod.
Innbyttere: Cox, Vilhete, Taylor, O’Brien.
Gule kort: Parkes 70, Holmes 98

Dommer: Chris Sarginson
Tilskuere: 4,273 (77 Barnet)