Forsvarstabbene senket Burnley

(Barnsley 2-0 Burnley): The Clarets har alltid hatt svake resultater på Oakwell og nesten midtveis i omgangen skulle den tradisjonen ta samme vending takket være Butterfields avslutning. Annen omgang var betraktelig mer åpen der begge lag fikk sine små og store muligheter, men innbytter Ricardo Vez Te utnyttet en forsvarstabbe og punkterte kampen med et mål mot slutten av omgangen.

Manager Howe var som forventet lojal mot spillerne og lot ga samtlige en ny sjanse etter helgens sure tap. Kampens første store sjanse kom av Ross Wallace etter fem minutter da midtbanespilleren klinket til kula like utenfor feltet : keeperen var utspilt, men en skarp Edwards avverget på streken. Hjemmelaget skapte noen mindre muligheter, men det var the Clarets som virket farligst i omgangens første kvarter.

Foto. Yorkshire Post

Nesten midtveis i omgangen klarte hjemmelaget å få hull på byllen med O’Brien som la inn kula til Davies som utspilte Brian Easton og sendte videre til Jacob Butterfield, sistnevnte gjorde ingen feil og satt enkelt inn 1-0 fra kort hold i det 21 minutt. The Clarets brøt gjennom et par ganger hvor Rodriguez, Austin, Stanislas og McCann prøvde seg, men uten lønn for strevet.

Mot slutten av omgangen dukket det opp mindre forvirring da både to Burnley-spillere ble liggende i feltet, derav Lee Grant som etterhvert fikk behandling, men kort tid før og de påfølgende minuttene ga preg av et stort spørsmålstegn. Hjemmelaget virket oppmuntret av målet og skapte problemer for Burnley-forsvaret som takket være flaks og Trippier ikke slapp inn fler enn det ene målet innen dommeren blåste av omgangen.

Etter sidebytte var det et annet Burnley som fikk den beste starten med to kjappe sjanser av Austin, men heller ikke denne gangen klarte den tidligere Swindon-spilleren å utligne. Hjemmelagets Davies og Doyle kunne også økt ledelsen, men heller ikke på den fronten kom det mål og kampen gradvis fikk et preg av fram og tilbake-spill.

Barnsley-keeper Steele presterte mange gode redninger, holdt the Tykes i kampen og sørget ved flere anledninger for skremmende godt keeperspill. The Clarets satte etterhvert inn Keith Treacy til fordel for Junior Stanislas – like etter fikk kaptein McCann en virkelig kjempemulighet til å utligne med et vel 50-meters langt skudd fra egen banehalvdel, som nevnte Steele reddet med et absolutt nødskrik at Marvin Bartley nådde lærkula.

Burnley tok etterhvert over kampen, dominerte midtbanen og presset Barnsley, men helt ut av ingenting kom en Andy Gray-ball mot Burnley-forsvaret som enkelt fikk trille forbi David Edgar og havnet hos innbytter Ricardo Vaz Te, sistnevnte kunne dermed enkelt satte inn 2-0 åtte minutter før full tid og igjen var det en forsvarstabbe som sørget for at the Clarets ga fra seg et enkelt mål.

Det ble et par krampetrekninger med sjanser til følge, men ingen klarte å sikre et trøstemål for the Clarets innen dommeren blåste av kampen.

BURNLEY: Grant, Trippier, Easton, Edgar, Amougou, Bartley, McCann, Wallace (Hines 87), Rodriguez, Austin, Stanislas (Treacy 68).
Innbyttere: Mee, Marney, Stewart

BARNSLEY: Steele, Edwards, Doyle, Foster, O’Brien, Davies (Vaz Te 75), Wiseman, McNulty, Butterfield, Drinkwater, Gray.
Innbyttere: Addison, Park, Stone, Preece

Dommer: Lee Mason
Innbyttere:  9,682 (965 Burnley)