Neste: Cardiff (Carling Cup 4.runde)

The Clarets reiser på sin andre av tre bortekamper på kort tid og møter et Cardiff-lag som har slitt litt i det siste og som i likhet med Burnley har trengt ekstraomganger for å komme seg videre til kommende runde.

Cardiff må klare seg uten angriper Rudy Gestede (hamstring) og Kenny Miller som måtte sy 20 sting i hodet etter en slem smell med lagkamerat Ben Turner under helgens kamp mot Barnsley. Burnley i de siste kampene måttet klare seg uten Brian Jensen, Michael Duff, Danny Ings og Martin Paterson – siste til denne listen er Jay Rodriguez, men det er ikke helt avklart om angriperen må stå over oppgjøret. Matchvinner fra forrige kamp, Charlie Austin hadde problemer med tåen, men ettersom han kom inn fra benken og fullførte over en omgang regner man med spissen i denne kampen også.

Det kommende hjemmelaget har ikke noen lang tradisjon med Carling cupen og dette er deres fjerde gang de har kommet så lang som til fjerde runde etter å ha nådd finalen i 1966, mens the Clarets håper å kunne gjenoppleve cup-eventyret der de banken London-lag på rekke og rad og nådde semi-finalen to år siden.

City-lagets form har dabbet litt av de siste par kampene, men laget har helt klart angrepsstyrken på sin side selv når de taper, noe som understrekes av deres ti mål på de siste tre kamper – 19 inkludert motstanderens mål. Begge lag har ekstraomganger som et fellestrekk; Cardiff har møtt Oxford (3-1 og ekstraomganger), Huddersfield (5-3 og ekstra omganger), samt Leicester (7-6 på straffer) på sin ferd, mens the Clarets trengte overtid mot Burton Albion og Barnet, før de klarte å vinne «normalt» mot MK Dons i tredje runde.

Med andre ord tyder mye på at det kan bli en lang kveld på Cardiff City Stadium og sist møte mellom lagene i samme turnering var i 1973 og selv da gikk det til ekstra omganger – som Burnley vant. I cupen har lagene møttes tre ganger og samtlige ganger har the Clarets dratt det lengste strået og kommet seirende ut av oppgjørene.

Totalt sett derimot er det ikke mye som skiller lagene på deres 77 møter; Cardiff har vunnet 28, Burnley 27 og 22 kamper har endt med poengdeling, der de siste tre møtene har endt 1-1.