Kongene av Lancashire er lilla- og lyseblå

(Burnley 3-1 Blackpool): Burnley overkjørte gjestene i første omgang og midtveis i omgangen viste Austin magi ved å sende the Clarets i føringen og kort tid etter økte Wallace den ledelsen. Annen omgang var mer jevn der Blackpool kom mer til og skapte mye mer, men det hjalp lite når Marvin Bartley punkterte kampen ti minutter før fulltid. The Seasiders fikk et trøstemål to minutter på overtid, men Burnley vant kampen om Lancashire og kan skryte av det fram til neste oppgjør.

Manageren gjorde noen mindre endringer og lot blant annet Charlie Austin og Ross Wallace starte. Kampen startet som forventet med tøffe dueller og det tok ikke lang tid før førstemann måtte byttes, dessverre for Burnley sin del var det Brian Easton som fikk en stygg smell i hoften og ble erstattet like etter med Amougou. Leiesoldat Mee ble plassert på venstreback og Burnley hadde dermed to leiesoldater på back-plassen.

Begge lag kom til sine sjanser og viste god fotball, men det var the Clarets som viste flest muskler da de ble tildelt hjørnespark i det 20. minutt og Ross Wallace stilte seg opp ved flagget, sendte en kort pasning til Stanislas som la inn i feltet og fant Charlie Austin som satt inn 1-0 foran et jublende Turf Moor.

Gjestene prøvde å svare, men de oransje klarte ikke helt å få det til å stemme, noe som ble understreket med litt håndspill av Crawley, som hadde flaks å kun få et gult kort og frispark like utenfor feltet. Ross Wallace gjorde seg klar, tok fart, ladet kanonen og 2-0 etter 29 minutter!

Charlie Austin kunne gjort det 3-0 like etterpå etter godt forarbeid av Stanislas og tiden fram til pause besto for det meste av Burnley-dominans. Mot slutten av første omgang ble Shelvey tildelt et ufattelig snilt gult kort etter en forferdelig duell, mer konkret; stempling av Ben Mee og mange skrek etter rødt kort – berettiget krav.

Etter sidebytte var det lite som endret seg og Burnley fortsatte å dominere kampen foran høylytte hjemmefans, men gjestene kom seg etterhvert, beholdt ballen mer og kampen åpnet seg gradvis mer. Etter noen halvsjanser, litt knuffing, gode redninger og dueller ble friske bein satt inn av Holloway, hele tre bytter og hele angrepet ble byttet ut. Howe svarte med å bytte ut Stanislas og sette inn Keith Treacy.

Midtveis i annen omgang åpnet kampen seg betraktelig mer og gjestene skapte stadig mer og var oftere på Burnleys halvdel, hvor de truet de lilla- og lyseblå, men hjemmelaget var hjemme og et derby er et derby. 78 minutter var spilt når Burnley kontret og sendte satte i gang et massivt angrep, der både Austin og Jay-Rod fikk prøve seg, men det var Marvin Bartley som satt inn 3-0 og punkterte kampen!

Minutter senere burde Charlie Austin ha satt inn 4-0 etter et flott oppspill av McCann, men spissen klarte å sende ballen like utenfor til samtliges – inkludert spissen selv – store forbauselse, men ble fortjent kåret til banen spiller.  På tampen av det hele og to minutter på overtid roter Burnley forsvaret det til og ballen havner hos Shelvey som putter inn trøstemålet til the Seasiders.

Trøstemål eller ei, Burnley er herved kongene av Lancashire og kan skryte av det fram til neste møte.

Burnley: Grant, Trippier, Easton (Amougou 9), Mee, Edgar, Bartley, McCann, Wallace (Marney 88), Rodriguez, Austin, Stanislas (Treacy 75).
Innbyttere:  Hines, Stewart.

Blackpool: Gilks, Crainey, Southern, Evatt, Baptiste, Cathcart, Ferguson, Ince (McManaman 73), Phillips (LuaLua 73), Ormerod (Bogdanovic 73), Shelvey.
Innbyttere: Eardley, Howard.
Gule kort: Crainey 29, Shelvey 40

Dommer: Michael Oliver
Tilskuere: 15, 614 (2,396 Blackpool)