Tapte takket være dårlig spill og dommeren

(Burnley 1-3 Leicester): Leicester startet best, men selv om Burnley sto for det meste fremover var gjestene som satt inn kampens første mål, noe Ross Wallace likte dårlig og svarte like etter. Tross sjansene som fulgte fram til pause, ble lagene sendt i garderoben med kun et mål hver. The Clarets kom aldri til etter sidebytte og det var tidligere leiesoldat Nugent som sendte the Foxes tilbake i føringen og kort tid senere, på uforklarlig dømming: 1-3 på straffe.

The Clarets ble styrket av Michael Duffs retur som varmet benken etter to måneder på sidelinjen, der Brian Easton måtte stå over kampen grunnet hofteskaden fra forrige kamp. Andre Amougou startet som forventet med David Edgar som midtstopper, mens Ben Mee fortsatte på venstreback. Ellers ble det en gjenforening med tidligere leiesoldat David Nugent som ble assistert av Steve Howard på topp hos the Foxes.

Kampen startet med et livlig publikum og det var nettopp den tidligere kjenningen David Nugent som kom med kampens første sjanse, men skuddet var for upresist – til the Clarets fordel som selv skapte sjanser med Jay-Rod og Austin, men også de uten hell. Burnley har vært det laget som har skapt færrest, mens Leicester har skapt flest hjørnespark hittil i ligaen, noe som også ble gjenspeilet deler av kampen.

Paul Konchesky åpnet målkontoen i det 2o.minutt etter flott forarbeid av Howard, som ble avsluttet med en skudd fra 25 meter av venstrebacken og i nettet – Lee Grant fikk en hånd på ballen, men det hjalp lite. The Clarets svarte nærmest umiddelbart og trengte kun tre minutter (23.min) for at Ross Wallace skulle få ballen og utligne etter keeper Schmeichel svake retur.

Flere kontroverser fulgte fram til pause og mange av duellene var i gråsonen, noe som til tider frustrerte de lilla- og lyseblå. Ben Mee og Junior Stanislas var begge med fremover, der sistnevnte leverte mange utmerkede innlegg og bidro sterkt til Burnleys press.

Det er verdt å merke seg at danske Schmeichel ofte virket usikker når ballen var i luften og på dødballer, men solid i en-mot-en, noe som ble bekreftet mot slutten av omgangen når angriperne Rodriguez og Austin ved flere anledninger testet ut sisteskansen.

Etter sidebytte fortsatte the Clarets å presse gjestene og skapte flere farlige situasjoner, men det tok sin tid før noen av keeperne ble satt påvirkelig  prøve. Burnley jobbet tidvis effektiv fremover og åpnet Leicester-laget som på sin side var svært farlige på dødballer og innlegg – det var nettopp på innlegg at Leicester tok tilbake føringen. Burnley mistet ballen til Gallagher som satte fart fremover og la perfekt inn i feltet til David Nugent som enkelt nikket inn kula og 1-2 etter 54 minutter.

Det skulle ikke mange minutter før flere kontreverser dukket opp og Leicester ble tildelt straffe etter en svært omdiskutert Amougou-takling på Wellens som tilsynelatende virket helt legitim. Dommeren pekte på krittmerket der Gallagher ikke gjorde noen feil og 1-3 til Leicester etter 63 minutter. Dommeren ble følgelig hånet ved flere anledninger, ikke bare på grunn av det som ble ansett som en lovlig takling, men manglende overblikk og utdeling av kort sørget for (den fortjente) håningen.

Noe måtte gjøres og noen måtte ofres – inn kom Treacy, men frustrasjonen mot dommer Eltringham fortsatte med flere hårreisende avgjørelser. Burnelys midtbane jobbet så godt de kunne og bar preg av gjestenes mål – ikke minst dommerens dømming, men det må også nevnes at the Clarets ikke klarte å skape mye etter sidebytte. For å gjøre dagen enda mer bitter for the Clarets ble de nektet straffe etter at tidligere St. Ledger dyttet Charlie Austin i ryggen under et hjørnespark – soleklar straffe som ble oversett av dommeren.

Burnley: Grant, Trippier, Mee, Edgar, Amougou, Bartley (Duff 90+3), McCann, Wallace (Hines 78), Rodriguez, Austin, Stanislas (Treacy 68).
Innbyttere: Marney, Stewart.

Leicester City: Schmeichel, Peltier, Konchesky, Mills, Bamba (St Ledger 84), Gallagher (Schlupp 90+1), Howard, King, Wellens, Danns (Johnson 80), Nugent.
Innbyttere: Beckford, Weale.

Dommer: Geoff Eltringham
Dommer: 13, 286 (744 Leicester)