Fjerde strake tap

(Birmingham 2-1 Burnley): The Clarets fikk den verst tenkelige start med et tidlig mål imot, slet med å få grep om kampen og kunne fort ha ligget under med stygge tall til pause. Etter sidebytte derimot byttet rollene seg og plutselig var det the Clarets som styrte showet og utlignet, men til tross for rollebyttet kom Birmingham tilbake og sørget for seier på overtid.

Ross Wallace fikk grønt lys og startet oppgjøret, mens Sam Vokes fikks in fulle debut og erstattet henholdsvis Junior Stanislas og Charlie Austin. Ellers ble det en trivelig gjenforening med Steven Caldwell og Wade Elliott. Det skulle ikke mange minutter før hjemmelaget satte igang angrepsmaskineriet sitt og kampens første mål kom etter tre minutter etter at Lee Grant måtte gi retur på et Burke-skudd som ble snappet opp av Jean Beausejour som enkelt sendte Birmingham i føringen.

Åpningsminuttene var på ingen måte enkle for the Clarets som ikke virket komfortable med hjemmelagets press og spill. Kvarteret uti kom gjestene litt mer til, men det ble langt mellom initiativ og avslutning – Birmingham styrte kampen.

Nikola Zigic var uten tvil farlig og truet Clarets-forsvaret konstant, mens Wallace og Treacy skapte det lille Burnley maktet å finne rom til. Burnley-forsvaret rotet det til gang på gang og burde takke fotballgudene for at resultatet kun sto 1-0 til pause etter utallige sølvfat-sjanser, blant annet en kjempesjanse som Marlon King – upresset og alene – sendte like utenfor.

Manager Howe på sin side holdt på å eksplodere på sidelinjen av det han var vitne til og spillerne måtte nok belagde seg på en hårføner i garderoben.

Som forventet var det et annet Burnley-lag som løp ut på banen etter sidebytte og trengte – ironisk nok – tre minutter på å utligne. Treacy la inn kort fra flagget og via Ross Wallace havnet ballen hos Marvin Bartley som på volley sendte kula i nettet etter 48.minutter!

Hjemmelaget fikk et par muligheter til å ta tilbake ledelsen, men forsvaret til Burnley virket hadde kontroll selv om det tidvis ble nervøst når kontringene kom imot og igjen var det Zigic som sto for utfordringene. Rundt timen ble kaptein McCann tatt ut, mens Dean Marney ble satt inn – midtbanespilleren fikk ingen god start og slet med låret, men kjempet heroisk.

Keeper Grant fikk mer enn nok å rutte med når City sendte angrep etter angrep, men den tidligere Sheffield Wednesday-spilleren sto støtt og feide til side hva enn the Blues prøvde på.

Fram til det første tilleggsminutt..

Hjemmelaget kontret, som de hadde gjort den siste tiden og ga fra seg ballen noe enkelt og bedre ble det ikke når Bikey heller ikke klarte å reagere kjapt nok og dermed kunne Chris Burke skremmende enkelt putte inn 2-1 og sende Burnley på deres fjerde strake tap.

Burnley: Grant, Trippier, Easton, Duff, Edgar, Bartley, McCann, Wallace (Marney 59), Rodriguez, Vokes, Treacy (Amougou 88).
Innbyttere: Hines, Stanislas, Stewart.
Gult kort: Easton 88

Birmingham City: Myhill, Carr, Murphy, Davies, Caldwell, Spector, Burke, King (Wood 87), Beausejour (Redmond 69), Fahey, Zigic.
Innbyttere: Ibanez, Elliott, Doyle.
Gult kort: Murphy 67

Dommer: Robert Madley.