Senket på overtid

(Burnley 0-1 Portsmouth): En tam, sjansefattig og uoversiktlig første omgang fikk boltre seg takket være dommerens merkelige dømming. Manageren må ha sagt utvalgte ord i garderoben, for det var et annet lag som løp ut og skapte betraktelig flere sjanser etter sidebytte, samtidig som det ble et gledelig gjensyn med Pato og Austin. Kampen var jevn og kunne gått begge veier, men det var Pompey som trakk det lengste strået på overtid.

Som forventet plasserte Eddie Howe friske bein på benken i Charlie Austin og Martin Paterson, mens Sam Vokes og Ross Wallace begge startet kampen mot Pompey. The Clarets hadde litt problemer med å komme seg ut av egen banehalvdel i åpningsminuttene og Pompey burde nok ha ledet etter få minutter når forsvaret rotet det noe til, men slapp heldigvis kun med skrekken. Hendelsen vekket de lilla- og lyseblå, men det var gjestene som kjørte spillet i sitt favør.

Etter kvarteret ble the Clarets småskremt når Varney havnet i en farlig situasjon alene med keeper Grant der vingen prøvde å lobbe over – noe Grant snappet opp i siste liten, men i den påfølgende duellen ble Varney liggende nede og etter noen minutter med delvis skuespill måtte han på sidelinjen. Den tidligere Premier League-spilleren pirret hjemmefansen med et par provokasjoner som endte med et bytte der Huseklepp ble satt inn. Nordmannen viste seg relativt fort, men energiproppen Bartley hadde kontroll på den tidligere Brann-spilleren.

Dommeren fortsatte å havne i fokus: et Burnley-innkast ble kastet fra feil sted – i følge dommeren – og dermed ble fordelen gitt til Portsmouth… Mange begynte å stille spørsmålstegn ved Steve Rushtons integritet som blant annet lot Dave Kitson slippe unna med seks stygge forseelser uten noen reaksjon fra mannen i sort.

Etter halvtimen begynte det som var en svak omgang å komme seg med mer entusiasme fra begge lag, men de store sjansene lot vente på seg – derimot fortsatte frustrasjonen takket være dommerens fraværende-, merkelige- og noe kontroversielle avgjørelser. Til dommerens (eneste) forsvar fikk han applaus når han tildelte Mattock kampens første kort etter en takling på Stanislas og når han omsider blåste av en trist omgang.

Annen omgangen startet uten bytter, men prestasjonen på banen var betraktelig bedre der the Clarets’ første- og andre hjørnespark kom etter deres flotte angrep som ble avsluttet med et McCann-skudd fire minutter uti. Sam Vokes fikk en smell i hodet ikke lenge etter, fikk behandling og ble bandasjert før han ble sendt utpå – to hjørnespark senere ble Junior Stanislas byttet ut med Martin Paterson, sistnevnte fikk en fortjent jubel og applaus fra hjemmefansen.

Med Patos inntreden ble Jay Rodriguez satt på venstrekanten – en avgjørelse som sistnevnte uttrykte med noe skuffelse, men angrepsstyrken til Burnley ble hevet et par hakk og sjansene begynte å komme stadig oftere.

Hjemmelaget virket farligst, men det stoppet ikke Pompey fra å prøve seg på kontringer. Manager Howe benyttet seg av enda flere angrepsalternativ og etterhvert ble skadde Sam Vokes byttet ut med Charlie Austin som fikk et kvarter på seg til å vise sin magi.

Innbytteren brukte ikke lang tid på å vise sine ferdigheter, dommeren(e) fortsatte med sin fraværende tilstedeværelse, Pompey fortsatte å skremme på sine kontringer og fikk på urettferdig vis (fra Burnley-øyne) hull på byllen på overtid. David Norris brøt, satte fart mot Grant, gjorde ingen feil og sørget for en Pompey-seier ett minutt på overtid.

Burnley: Grant, Trippier, Mee, Duff, Edgar, Bartley, McCann, Wallace, Rodriguez, Vokes (Austin 74), Stanislas (Paterson 58).
Innbyttere: Marney, Easton, Stewart.

Portsmouth: Henderson, Ward, Rocha, Pearce, Halford, Mattock, Mullins, Varney (Huseklepp 21), Kitson, Norris, Thorne.
Innbyttere: Mokoena, Futacs, Benjani, Ashdown.

Dommer: Steve Rushton
Tilskuere: 13. 411 (385 Pompey)