En gal, gal seier

(Brighton 0-1 Burnley): Det var en gal første omgang man fikk se på Amex Stadium der hjemmelaget fikk utvist to spillere innen kvarteret spilt, noe Burnley benyttet seg av og takket være Trippiers langskudd gikk til pause med en fin ledelse. Annen omgang derimot var betraktelig mer nervøs der Brighton spilte helhjertet og fort kunne ha vunnet kampen overlegent, men klarte ikke å overmanne et defensivt Burnley.

Manager Howe lot arbeidshesten starte ved siden av Rodriguez, angriperens andre start denne sesongen. Samtidig som manageren lot Dean Marney starte og returnerte til samme formasjon som mot West Ham, mens Poyet lot Ryan Harley starte oppgjøret som startet på verst tenkelig vis for hjemmelaget når Vincelot fikk direkte rødt kort i det 6.minutt for å ha slått Bartley i magen– noe som ble observert av fjerde dommeren og videreformidlet til hoveddommeren.

Forståelig nok gikk manageren fra skaftet på sidelinjen, men bedre ble det ikke når Barnes også ble tildelt direkte rødt for å ha stemplet McCann under en takling etter 12.min, noe kapteinen også reagerte på (se bilde t.h.).

Kampen gikk i så måte i Burnleys favør som sendte angrep etter angrep mot Ankergren i mål, der nesten halve Clarets-laget kom til avslutninger, men det var leiesoldat Trippier som sendte Burnley i føringen med et skudd i det 33.minutt, som følge av et kjapt og kort hjørnespark servert av Ross Wallace.

The Clarets fortsatte å presse og skapte mange sjanser der resultatet fort kunne ha stått styggere til pause, men det endte med en grei 1-0-ledelse til gjestene. Etter sidebytte valgte sjefen å bytte ut Bartley med Vokes som ga kampen et nytt preg, men første halvdelen av omgangen var relativt nervøs. «Debutant» Pato var helt klart farlig på topp og holdt ikke igjen på mye når Burnley var på hugget, men ble byttet ut midtveis i omgangen til fortjent applaus fra Burnley-tribunen.

De avsluttende ti minuttene var svært nervøse der Mickail-Smith ble tildelt den ene storsjansen etter den andre og resultatet kunne veldig fort stått 4-1 i løpet av fire minutter – skummelt og nervøst for the Clarets. Poyet satte mot slutten inn halvskadde Buckley som en siste krampetrekning til å sikre et poeng i løpet av de fire tilleggsminuttene, men det ble en Burnley-seier på Amex Stadium denne gale lørdagen.

Burnley kan takke Ben Mee og David Edgar som jobbet iherdig denne kampen og begge sørget for flere vitale redninger som ga Burnley deres viktige seier.

Burnley: Grant, Trippier, Duff, Edgar, Mee, Marney, Bartley (Vokes 46), McCann, Wallace, Paterson (Austin 66), Rodriguez.
Innbyttere: Stanislas, Amougou, Stewart.
Gule kort: Edgar 17, Paterson 37

Brighton: Ankergren, Taricco, Greer, Dunk, El-Abd, Barnes, Harley (Noone 20), Vicelot, LuaLua (Navarro 20), Mackail-Smith, Bridcutt.
Innbyttere: Paynter, Buckley, Brezovan.
Rødt kort: Vincelot 6, Barnes 15
Gult kort: Tarrico 37

Dommer: Craig Pawson