Jay & Pato ga tre poeng

(Burnley 3-0 Doncaster): Hjemmelaget dominerte første omgang og skapte mange sjanser, til tross for det overlegne spillet var på en billig straffe at the Clarets tok ledelsen. Annen omgang var roligere, men det var Michael Duffs skade midtveis som vakte mest bekymring i Burnley-leiren. Mot slutten av omgangen – på kontring – havnet ballen hos Pato som økte ledelsen til 2-0 og da alle trodde det var nok, dukket Jay opp igjen og sikret en viktig seier for the Clarets.

Junior Stanislas var tilbake i startoppstillingen og erstattet Marvin Bartley, mens Jay og Pato fikk i oppgave å terrorisere Doncaster-forsvaret. Toppscorer Rodriguez kunne sendt the Clarets i føringen allerede etter tre minutter – etterfulgt av et par halvsjanser, hjørnespark og noen litt vel røffe dueller uten at rutinerte David Webb reagerte.

The Clarets fikk helt klart den beste starten på omgangen der et kollektivt hjemmelag samspilte godt og skapte mange gode sjanser. Kampens første store sjanse kom på frispark, der Rodriguez’ rikosjett sendte ballen retning målet og ble mirakuløst reddet på streken etter ti minutter – minutter senere var igjen spissen skummelt nære ledelse.

Fotball er som kjent lagsport og flere skulle vise seg frem i de kommende minuttene; Stanislas og Pato viste sine ferdigheter, mens Trippier og Mee viste styrke på sine back-plasser. Hjemmelaget skapte definitivt mest, dominerte omgangen med sjanser på samlebånd og de få gangene gjestene skapte en sjanse eller to, ryddet the Clarets opp.

Rundt halvtimen kom Doncaster litt mer til og virket noe truende, men heller ikke de klarte å få hull på byllen. 36 minutter var spilt når ballen ble sendt retning gjestenes 16-meter, der var Chris McCann som mottok ballen, traff Sam Hird, kapteinen falt over ende og dommer Webb nølte ikke og pekte på krittmerket – til gjestenes (forståelige) frustrasjon da situasjonen var kontroversiell og straffen billig.

Toppscorer Rodriguez gjorde ingen feil og sendte the Clarets i føringen.

Gjestenes Billy Sharp lurte unna keeper Grant minuttet senere og spissen burde ha utlignet etter flott forarbeid av Stock, men ballen traff stangen og spratt ut – kjempesjanse for Sharp! Fram mot pause virket hjemmelaget noe nervøse, men var stabile i forsvaret og rodde i land en velfortjent pauseledelse.

Etter sidebytte startet gjestene best og virket mest på hugget, men fikk ikke uttelling. Burnleys Rodriguez og Pato skapte et par sjanser og kunne nok begge økt til både 2- og 3-0 – uten hell. På motsatt banehalvdel viste Lee Grant gode ferdigheter og ryddet unna det meste som ble sendt mot Burnley-buret, men det ble bekymringsverdig når Michael Duff midtveis i omgangen holdt seg til låret, viste synlig ubehag og ble byttet ut med Brian Easton.

Innbytteren vise seg fra positive sider der han ryddet unna det meste som ankom fra venstrekanten ettersom Ben Mee ble satt som midtstopper. The Clarets mistet på en måte angrepsmuligheten fra venstre, men Trippier og Wallace på motsatt side nølte ikke med å vise fram sine offensive ferdigheter.

Duoen var involvert i mye av det som skjedde fremover, godt hjulpet av Rodriguez og Paterson og man kunne konstatere at kun uflaks hindret fler mål. Howe trengte ny giv og erstattet Stanislas med Bartley i det 70.minutt og byttet ga respons relativt fort, for det tok under et minutt for Burnley å skapte to store sjanser. Doncaster på sin side nølte heller ikke med å skape målsjanser og sendte av gårde flere angrep, også de uten hell.

Kampens siste ti minutter var nervøse for the Clarets som virket ubehagelige med det presset gjestene skapte, men det samme kunne sies om keeper Woods i Doncaster-buret. Turf Moor kunne slippe jubelen løs når et offensivt Burnley kontret med Marney og Rodriguez i spissen – sistnevnte sendte avgårde en kanon som Woods måtte gi retur på, men klarte ikke å avverge Martin Patersons nikk i det 83.minutt! Spissens første mål denne sesongen og hans første siden Premier League-sesongen. Pato feiret med å ta av seg trøya og juble iherdig, noe David Webb ikke helt satt pris på og belønnet spissen med et gult kort og ble byttet ut minutter senere.

Gjestene gjorde to kjappe bytter og gjorde stemningen noe mer nervøs, men Trippier sendte avgårde et innlegg i det fjerde tilleggsminutt som havnet hos Jay Rodriguez, toppscoreren sendte ballen mot Hird som fikk en fot på ballen, men rotet det til: 3-0 og the Clarets dro i land en svært viktig seier med fem av seks mulige.

Burnley: Grant, Trippier, Mee, Duff (Easton 62), Edgar, Marney, McCann, Wallace, Rodriguez, Paterson (Austin 85), Stanislas (Bartley 70).

Innbyttere: Vokes, Stewart.
Gule kort: McCann 55, Paterson 84

Doncaster: Woods, O’Connor, Ilunga, Beye, Hird, Stock, Sharp, Barnes (Hayter 85), Gillett (Bennet 78), Coppinger, Diouf (Goulon 85).
Innbyttere: Friend, Chimbonda.
Gule kort: Stock, Beye

Dommer: David Webb
Tilskuere: 16.756 (1.168 Doncaster)