En sjelden målløs kamp på bortebane

(Cardiff 0-0 Burnley): The Clarets var kollektivt effektive foran, men klarte ikke å få hull på byllen innen dommeren blåste av til pause der Ings, debutant Lafferty og comeback-vingen Stanislas imponerte. I annen omgang endret rollene seg og det var Cardiff som virket mest på hugget, men uansett innsats ble det målløst på Cardiff City Stadium. Et uvant resultat sådan, det fra the Clarets første målløse kamp på bortebane på lenge…

Toppscorer Rodriguez sto over oppgjøret, første gang på lenge. Derimot var det flere gledelige nyheter på fra Burnley-leiren; Danny Ings startet på topp med Pato, Junior Stanislas fikk et etterlengtet comeback, mens vinterens signering Danny Lafferty fikk sin debut for Lancashire-laget og satte Ben Mee på benken.

Åpningsminuttene var positive med mye godt og jevnt fotballspill der både Lafferty og Stanislas virket oppmuntret og bidro til mye offensivt spill for Burnley i helgult, men Wallace og Trippier var også effektive på motsatt side. Wallace fikk den beste sjansen like før kvarteret spilt og hjemmelagets Miller svarte ikke lenge etter, men det var en smell på Danny Ings og Wallace’s neseblod minutter senere som vakte litt mer bekymring – heldigvis gikk det greit med begge.

Mindre kontoverser fant sted etter 20 minutter når Pato testet ut Marshall og i forsøket traff hånda til en forsvarer som endret retning til hjørnespark. I det kampen nærmet seg midtveis åpnet kampen seg og til tross for gjestenes halvhjertede forsøk mot Grant, var det the Clarets som var nærmest igjen på et Trippier-frispark som David Edgar nesten fikk hodet på.

Danny Ings imponerte igjen med sin innsats og kom til flere farlige muligheter, men takket være en dyktig keeper i Cardiff-buret sto det fortsatt målløst. Fram mot pause ble det mye god festfotball på Cardiff City Stadium der det fort kunne ha vært en håndfull mål til både hjemme- og bortefansen store forbauselse i det dommeren blåste av en målløs omgang.

Etter sidebytte var det lite forandring, men begge lagene jobbet og jaget et mål – uten hell. Etterhvert som kampen nærmet seg timen spilt begynte hjemmelaget å komme mer til og skapte stadig mer. Til Burnleys frustrasjon klarte de ikke å leve opp til samme standard som første omgang, til tross for flere en håndfull sjanser. Det samme gjaldt forøvrig for hjemmelaget også..

Mens første omgang var preget av en effektiv Ings som i det små begynte å dabbe av på energinivået, men ble etterhvert plassert på kanten da Burnley gikk over til en 4-5-1 formasjon. Innbytter Bartley serverte Pato med en fantastisk ball mot slutten av omgangen, men Pato utnyttet ikke muligheten og ble byttet ut like etter med Charlie Austin.

Avslutningsminuttene ble ampre og utrolig nervepirrende, men selv McQuoid som ble satt inn like før fulltid klarte ikke å utnytte de fem tilleggsminuttene og dermed ble det en sjelden poengdeling for the Clarets  på bortebane.

Burnley: Grant, Trippier, Duff, Edgar, Lafferty, Marney, McCann, Wallace, Ings (McQuoid 90), Paterson (Austin 84), Stanislas (Bartley 73)
Innbyttere: McQuoid, Mee, Jensen.
Gule kort: Marney 71, Trippier 75, Lafferty 88

Cardiff: Marshall, McNaughton, Taylor, Hudson, Turner, Whittingham, Cowie (Conway 64), Lawrence, Gunnarsson (McPhail 84), Miller (Earnshaw 79), Mason.
Innbyttere: Blake, Heaton.

Dommer: Iain Williamson