Sterk uavgjort mot the Foxes

(Leicester 0-0 Burnley): En svært underholdende kamp på King Power Stadium endte målløs, til tross for flere gode forsøk av begge lag. Forsvarerne fikk virkelig slite der både Burnleys og Leicesters offensive spillere sørget for å holde tilskuernes nerver i sjakk gjennom 90 minutter.

Charlie Austin var igjen livsfarlig med sine avslutninger, men formspissen klarte ikke å overliste Kasper Schmeichel i Leicester-buret.

Danny Lafferty fikk igjen vise seg fram på den store arena etter å ha måttet stå over de siste kampene grunnet en mindre hamstring-skade, ellers var også Marvin Bartley tilbake i startoppstillingen mens Danny Ings og Josh McQuoid varmet benken. Gjestene på sin side stilte opp med et offensivt lag med blant annet David Nugent, som tilbrakte litt tid med the Clarets et par år siden.

Danny Lafferty var helt klart lyspunktet begynnelsen av oppgjøret med sine svært offensive løp og gode innlegg som til enhver tid skapte trøbbel for the Foxes. Formspissen Charlie Austin holdt heller ikke mye igjen mot et nervøst Leicester-forsvar og kom til flere sjanser i en underholdende og livlig første omgang.

Fra midtveis i omgangen og mot slutten fikk gjestene bedre grep om kampen og skapte et par fine sjanser der både Nugent og Drinkwater prøvde seg, men heller ikke de klarte å få hull på byllen. Dermed gikk lagene i garderoben målløse.

Etter sidebytte var det et mer offensivt Leicester som startet presset mot Burnley-buret, men overbevisende spill av forsvaret sørget for å frustrere hjemmelaget og sørget for at sjansene ble klarert.

David Nugent skapte flere gode sjanser og skapte hodebry for de gule, men det var Charlie Austin som fikk ikke bare en, men to kjempesjanser som burde ha endt med mål der han først traff ene stangen, så den andre før ballen ble sendt ut til hjørnespark av Bamba. Hjørnesparket endte med nok en Austin-sjanse, men det ble kun med det.

Midtveis i omgangen nådde kampen nesten et høydepunkt der begge lag skapte flotte sjanser og ble møtt av et solid forsvar, for the Clarets’ del kom en dose flaks også godt til nytte. Etterhvert som kampen gikk inn i det avsluttende kvarteret ble Danny Ings satt utpå og erstattet med kaptein McCann som pådro seg en smell og virket ikke helt bekvemt.

Drinkwater holdt heller ikke igjen på mye og bidro til hodebry for Burnley, godt hjulpet av Nugent og Marshall. Mot slutten av kampen satte the Clarets seg på bakbena, feide avgårde det som ble sendt mot Grant og dro i land et stort poeng mot Leicester på King Power Stadium.

Leicester City: Schmeichel, Peltier, Konchesky, Bamba, Morgan, Dyer (Gallagher 72), Drinkwater, Wellens, Beckford (Schlupp 72), Marshall, Nugent.
Innbyttere: Howard, King, St Ledger

Burnley: Grant, Trippier, Lafferty, Duff, Edgar, Marney, McMann (Ings 79), Bartley, Stanislas (McQuoid 68), Austin, Wallace.
Innbyttere: Howieson, Jackson, Jensen

Dommer: Michael Jones
Tilskuere: 19.806 (294 Burnley)