Dobbel-Austin ga tre viktige bortepoeng!

(Derby 1-2 Burnley): Derby med sin sterke hjemmeform tok ledelsen på et hjørnespark og skuffende forsvarsspill av the Clarets som på sin side slet med å komme seg inn i kampen. Rollene endret seg etterhvert og Charlie Austin sørget for å utligne like etter halvtimen med sitt åttende mål denne sesongen.

Etter sidebytte var the Clarets mer solide bakover og farlige offensivt, men målene lot vente på seg og ingen kunne klage på en annen omgang som besto av mange målsjanser og svært spennende spill. Igjen var Austin ute og sørget for å nette inn sitt andre for dagen og dro i land en etterlengtet borteseier!

Toppscorer Charlie Austin returnerte til lagoppstillingen og ga the Clarets et viktig angrepsvåpen, men Michael Duff rakk ikke å bli friskmeldt til oppgjøret og er fortsatt på sidelinjen. Kevin Long kom tilbake fra sitt låneopphold i Portsmouth og styrket de lilla- og lyseblås forsvarsmuligheter. Ellers valgte sjefen å la Ben Mee få sin første start denne sesongen, mens Ross Wallace også ble kalt inn i varmen i jakten på deres første borteseier.

Hjemmelaget sto for den første sjansen, men det var de lilla- og lyseblå som sto for de største mulighetene i åpningsminuttene – mye takket være en livlig Stanislas på kanten. Rundt ti minutter spilt skapte Ward og Hughes to fine sjanser på rappen, etterfulgt av Bryson minutter senere som sendte ballen rett på keeper Grant.

Like før 20 spilte minutter ble dommeren upopulær da han ikke dømte straffe til hjemmelaget, men valgte å gi hjørnespark istedenfor. Ballen ble lagt inn og havnet på hodet til Jamie Ward som enkelt nettet inn lærkula og sendte the Rams i føringen. Atter en gang skuffet the Clarets defensivt på dødballer, da verken innlegget eller avslutningen var av det øvre sjiktet..

Pato og Austin plagde County-forsvaret, men det var hjemmelaget som fikk til flest forsøk og farligste sjanser. Burnley hadde sine perioder og viste positiv holdning, men det var Derby som var nærmest med Sammon som burde ha økt the Rams’ ledelse rundt halvtimen.

I det 32 minutt ble Burnley tildelt frispark. Ross Wallace sendte av gårde en salve som Chris McCann lobbet pent videre til Charlie Austin som klinket til og utlignet for the Clarets!

Fram til pause var det de lilla- og lyseblå som dominerte spillet og skapte mest.  Fem minutter før fulltid viste Kieran Trippier magi med et flott innlegg som havnet hos Ben Mee, forsvareren sendte kula retning buret, men traff stanga og havnet utenfor! Like før dommeren blåste av omgangen var målscorer Jamie Ward frempå og skapte en kjempesjanse, men ble hindret av Lee Grant som avverget og sendte kula utenfor.

Etter sidebytte var det fortsatt åpent, men the Clarets viste seg fram en frisk side og Stewart ble satt inn. Sjansene begynte gradvis å skapes en etter en og Burnley sparte ikke på kruttet mot Fielding som fikk nok å gjøre mot de lilla- og lyseblå.

Rundt timen flekket Derby tenner, men klarte ikke å bryte gjennom Burnley-forsvaret og så kom det forventede Pato-byttet. Sommerens signering Sam Vokes ble sendt utpå og ga the Clarets et fysisk oppspillpunkt på topp.

Derby fikk etterhvert litt mer grep om kampen og rollene byttet seg igjen, men the Rams’ kom aldri lang da deres hovedangrep kom på høyrekanten der Ben Mee hadde en strålende annen omgang og ryddet av gårde det som var. Hjemmelagets sommersignering Connor Sammon skapte to fine sjanser med kvarteret igjen, men hadde ikke flaksen på sin side den ene gangen og ble møtt av en kvikk Grant på det andre forsøket.

Kampens siste kvarter besto av et offensivt Derby som jaget et mål, presset Burnley og skapte mange store sjanser. Clarets-forsvaret hadde kontroll, men måtte ved et par anledninger stole på Lee Grants ferdigheter mellom stengene.

Hjemmelagets innbyttere viste spennende takter og ville vise seg fram i kampens avsluttende minutter. I det klokken viste 89. minutt var the Clarets i angrep anført av Chris McCann som la inn ballen i feltet – der var Charlie Austin som nikket inn sitt andre mål for kvelden og sendte the Clarets i føringen!!

Fjerdedommeren la til fire tilleggsminutter og manager Howe valgte å bytte ut to-målcorer Austin og dra i land seieren ved å slippe ut på Marvin Bartley. Kampens siste minutter -og sekunder – var helt klart nervepirrende og fikk mange til å trekke pusten, men historien gjentok seg der Charlie Austin nettet to mål og snudde en lei bortetrend på samme stadion som i fjor.

Burnley: Grant, Trippier, Mee, Shackell, Edgar, Marney, McCann, Stanislas (Stewart 46), Paterson (Vokes 61), Austin (Bartley 89), Wallace
Innbyttere: Mills, Stock, Bartley, Long, Jensen
Gule kort: Mee 82

Derby: Fielding, Brayford, Roberts, Bryson, Buxton, Keogh, Coutts, Hendrick, Ward, Hughes (Jacobs 78), Sammon (Robinson 80)
Innbyttere: Tyson, Doyle, Gjokaj, O’Connor, Legzdins

Dommer: Oliver Langford
Tilskuere:  21.347