Aguero senket Burnley

(Burnley 1-2 Man. City): Hjemmelaget fikk en tidlig ledelse takket være Marneys kraftsalve like før kvartert, men Aguero fikk utlignet etter flere forsøk og sluttminuttene før pause bar preg av skader og bytter. Annen omgang var like underholdende som første og nok en gang var Aguero rett mann på rett sted til rett tid etter klabb og babb i Burnley-feltet.

Burnley startet med Paul Robinson fra start og dermed fikk keeperen sin debut for the Clarets og det hadde gått ikke mindre enn 1664 dager siden sist gang Robinson spilte en Premier League-kamp.

Hendrick (7′), Aguero (8′) og Gudmundsson (11′) skapte noen sjanser i begynnelsen av omgangen. I det 14.minutt sendte Robinson et langskudd fra egen banehalvdel mot City-feltet, der traff kula Nicolas Otamendi’s hode, som sendte ballen vekk fra mål og rett i beina på Dean Marney, som ladet kanonen og sendte avgårde en kraftsalve fra 25 meter rett forbi alt og alle og i krysset. 1-0 til Burnley!

Kort tid senere var gjestene kviknet til og satte i gang et par fine angrep, Aguero, Nolito og Yahya Toure prøvde seg alle ved flere anledninger, men Burnley forsvarte seg godt og Robinson storspilte mellom stengene. Det var en fysisk kamp der flere spillere trengte behandling.

I det 36.minutt ble gjestene tildelt et hjørnespark. Kula ble lagt inn fra feltet og etter litt klabb og babb havnet ballen hos Sergio Kun Aguero som fikk kranglet ballen i mål og utlignet for gjestene. 1-1 på Turf Moor. Samme mann kunne ha sendt City i ledelsen i det 39.minutt, men Robinson reddet mesterlig!

Målscorer Marney hadde fått seg et par smeller i løpet av omgangen og i det 40.måtte han av banen med skade. Det skulle gå fra vondt til verre når Gudmundsson måtte av banen to minutter senere med det som så ut som en strekk. Fjerdedommeren la til fire tilleggsminutter som følge av skadene og Vokes kom til en fin mulighet i det tredje tilleggsminuttet.

Annen omgang startet med et mer offensivt City-lag som tydelig jaktet et mål, men Burnley lot seg ikke pille på nesen, forsvarte seg godt og prøvde seg på et par spennende angrep. I det kampen nærmet seg timen spilt var det igjen klabb og babb i Burnley-feltet og nok en gang var det Sergio Kun Aguero som fikk kranglet ballen i mål og ga City ledelsen. 1-2 i det 60.minutt.

Burnley skapte noen halvsjanser, men var ikke like effektive i feltet som det gjestene var. Mye av spillet foregikk på midtbanen og en fin ettertanke er at Steven Defour nærmer seg utholdenhet til en hel Premier League-kamp. Burnley hadde spennende sluttminutter og fire tilleggsminutter der de skapte mange muligheter. Det 93.minutt ble et frispark sendt i feltet av Lowton, bravo fikk hånd på ballen og ga en retur til Keane som prøvde å sette inn med hodet, uten hell. Like etterpå prøvde Barnes (94′) seg på en spektakulær volley også denne gang reddet Bravo mesterlig.

Burnley: Robinson; Lowton, Keane, Mee, Ward; Gudmundsson (Tarkowski 43), Marney (Arfield 40), Defour (Barnes 80), Hendrick, Boyd; Vokes.
Innbyttere: Pope, Flanagan, Kightly, Gray.
Gule kort: Marney 34

Manchester City: Bravo, Sagna, Clichy, Kolarov, Otamendi, Fernando, Fernandinho, Sterling (Sane 57), Toure, Nolito (De Bruyne 77), Aguero (Navas 89).
Innbyttere: Caballero, Zabaleta, Silva, Iheanacho.
Gule kort: Otamendi 45+4, Aguero 70, Nolito 74

Tilskuere: 21,794 (2,430)