Startet sesongen med seier

(Burnley 1 – 0 Nottingham F.): Det var en jevn kamp med tøffe dueller, gule kort, skader og underholdning – slik fotball skal være. Begge opprykkskandidatene hadde en håndfull sjanser, men det var Chris Iwelumo som utgjorde forskjellen og sikret the Clarets tre viktige poeng.

I sesongens åpningskamp sendte Brian Laws ut tre debutanter- og nysigneringer; Ross Wallace, Chris Iwelumo og Dean Marney. Hjemmelaget startet best og i løpet av kampens første 20 minutter fikk samtlige av dem prøvd ut Forest-keeperen, men den aller største sjansen hadde gjestene i det 24.minutt da Earnshaw klinket til kula fra 20 meter – keeper Jensen kan si at han var på ballen, men det var sidestolpen som holdt nullen.

Etter Forest-sjansen, begynte gjestene å komme seg mer i kampen og kom til flere fine muligheter. Etter halvtimen spilt måtte Michael Duff byttes med Clarke Carlisle, da en muskelskade hemmet hans spill. Øyeblikkelig var Ross Wallace så nære fra å sende hjemmelaget i føringen, men sendte kula like utenfor.

Det ble mye knuffing og kamp om ballen fram mot sidebytte. Minutter før fløyteblåsen, produserte Andre Bikey to flotte sjanser, begge på hjørnespark. Men målet kom ikke før etter 45 spilte minutter, da Wade Elliott fosset fremover langs høyrekanten og la inn til Chris Iwelumo som med hodet setter kula i nettet og sender the Clarets i føringen.

Etter sidebyttet ble Luke Chambers byttet ut med Wilson like før dommeren blåse igang kampen. The Clarets startet der hvor de slapp, med å angripe – og fikk to store sjanser i løpet av omgangens fem første minutter. Gjestene lot seg ikke pirke på og produserte en kjempemulighet etter syv spilte minutter, men avslutningen til Taylor var for dårlig. Rundt timen var det Earnshaws tur til å prøve lykken – han også sendte ballen over og ut.

The Clarets viste seg også fra positive sider med Wallace’s sine to farlige forsøk, men det  var hjemmelaget kom stadig nærmere en utligning og etter byttet Anderson for Blackstock (mindre skade) samt rokkering i taktikken, fikk gjestene en ny giv. Kampens første gule gikk til Burnleys Tyrone Mears for en hard takling.

Med kvarteret før fulltid kom et par harde dueller, mindre smeller og unge Rodriguez ble satt inn for Paterson. Med ti minutter før fulltid, på frispark tatt av Grezza havner ballen igjen på hodet til Iwelumo som er ufattelig nære å øke ledelsen, spissen får i etterkant av forsøket gult kort får å gi ballen til keeperen. Merkelig situasjon. Forest’s siste bytte var Radoslaw Majewski for Moussi, med ni minutter gjenstående. Steven Thompson kom inn for målscorer Chris Iwelumo tre minutter senere.

Forest’s Mogan fikk gult kort for å ha hindret en flott mulighet av Marney i det 86.minutt. Det var mye nervøst- og nervepirrende spill mot slutten og de fire tilleggsminuttene som ble lagt til. Forest angrep, mens Burnley forsvarte seg heltemodig, og omvendt – mye fram og tilbake.

Burnley: Jensen, Mears, Bikey, Duff (Carlisle 31), Fox, Paterson (Rodriguez 77), Marney, Alexander, Elliott, Wallace, Iwelumo (Thompson 85).

Innbyttere: Edgar, Cort, Eagles, Grant.

Kort: Mears 71, Iwelumo 82

Nottingham Forest: Camp, Bertrand, Morgan, Wilson (Chambers 46), Gunter, Cohen, McKenna, Moussi (Majewski 82), Earnshaw, Tyson, Blackstock (Anderson 67).

Innbyttere: McGugan, Adebola, McCleary, Darlo

Kort: Mogan 86

Tilskuere: 17,496

Dommer: Colin Webster