Austins hat-trick ga tre poeng!

(Burnley 5-2 Peterborough): Strålende kamp med masse dramatikk ga ikke mindre enn fire mål i første omgang, mye grunnet flaks, godt angrepsspill og dårlig forsvarsspill. The Clarets tok en tidlig ledelse, men ga den fra seg på tre minutter og utlignet like før dommeren blåste av til pause.

Etter sidebytte fortsatte underholdningsfaktoren i stor skala og en Charlie Austin i storform sørget for hat-trick like etter hverandre og Stanislas satte spikeren i kista like før slutt.

Michael Duff fikk sin første start for the Clarets denne sesongen og med oppdraget å sette en stopper for en lei tapsrekke, mens David Edgar er opptatt med landslaget. Pato fikk også en etterlengtet start for de lilla- og lyseblå, mens Ross Wallace returnerte til startoppstillingen til fordel for leiesoldat Cameron Stewart.

Det skulle ikke ta lang tid før sjansene begynte å komme på samlebånd. Burnley og Charlie Austin var først ute, mens gjestene svarte nesten og skapte flere store sjanser – ikke minst på dødballer. Fansen kunne slippe jubelen løs allerede etter 7.min når leiesoldat Joseph Mills viste styrke på kanten ved å levere et herlig innlegg som havnet hos en umarkert Chris McCann – midtbanespilleren gjorde ingen feil og sendte the Clarets i føringen med et flott hodestøt fra 20 meter.

Ingen på tribunen kunne si at det var en kjedelig kamp, for til tross for Burnleys mål så var det kjempeunderholdning på Turf Moor med kjempespill av begge lag og helhjertede sjanser – i løpet av kampens første kvarter ble det skapt solide elleve sjanser fordelt på begge lag med et Burnley-overtak

Etter 20 minutter klippet Michael Duff ned Mendez-Laing og ble helt rettferdig tildelt straffespark. Lee Tomlin gjorde ingen feil fra krittmerket og utlignet for the Posh i det 21.minutt. Det skulle gå fra ille til verst for the Clarets når Mendez-Laing fosset fremover uten noe press fra forsvarerne og gjorde ingen feil alene mot Lee Grant – 2-1 til Peterborough i det 23.min. Virkelig dårlig forsvarsspill av hjemmelaget.

Det var fullstendig dramatikk på Turf Moor der begge skapte stort og møtte hverandres svake forsvar. Etter flere forsøk der gjestene nok var nærmest mål, dukket Charlie Austin opp i det 40.minutt, holdt på ballen, og viste magi ved å sende ballen forbi Olejnik og utlignet i det som var en strålende første omgang med høy underholdningsfaktor.

Annen omgang startet med et tidlig hjørnespark til hjemmelaget som Wallace la inn og ble klarert til innkast som etter litt klabb og babb kunne ha endt i buret, men ble avverget i siste liten. Ti minutter senere var det duket opp for nok en stor sjanse til the Clarets og heller ikke denne gang klarte hjemmelaget å utnytte muligheten.

Samarbeidet mellom Pato og Austin blomstret som alltid og duoen seg imellom skapte flere store sjanser, godt hjulpet av Junior Stanislas som plaget det som var på kanten. Rundt timen kom det flere bytter og kampen fikk en annen vri med friske bein på kanten og i angrepet.

Etter flere sjanser var det igjen på tide med litt McCann-magi som pløyde seg forbi en håndfull Posh-spillere med et fenomenalt individuelt løp før han serverte Charlie Austin med en fantastisk stikker. Spissen ikke gjorde noen feil og sendte ballen i nettet i det 74.minutt. 3-2 til the Clarets!

Klubbens toppscorer skulle ikke gi seg der: fem minutter senere var spissen i en dødelig posisjon alene med keeper, men ble klippet ned av Olejnik som kunne prise seg lykkelig for kun å ha fått gult kort og straffespark. Spissen tok straffen selv og gjorde ingen feil og Austin kunne juble fortjent over sesongens første hat-trick!

Hjemmelaget ville ikke gi seg der og denne gangen var det Sam Vokes som satte allen i nettet, men ble korrekt avblåst for offside. Junior Stanislas derimot ville vise seg fram: innbytter Stewart fosset fremover og sende avgårde en salve mot keeperen som avverget, men måtte gi retur. Stanislas bommet ikke på det andre forsøket (87′) og satte spikeren i kista for Peterborough som dro fra Turf Moor poengløse.

Burnley: Grant, Trippier, Mills, Duff, Shackell, Marney, McCann, Wallace (Stewart 64), Austin (Stock 90), Paterson (Vokes 64), Stanislas
Innbyttere: Mee, Edgar, Stock, Bartley, Jensen
Gule kort: Mills 55

Peterborough: Olejnik, Little (Ferdinand 82), Alcock, Brisley(Zukuani 60), Bostwick, McCann, Tomlin, Boyd (Sinclair 70), Barnett, Frecklington, Mendez-Laing.
Innbyttere: Newell, Knight-Percival, Clarke-Harris, Day.

Dommer: Michael Dean
Tilskuere: 10,979 (Peterborough 353)