Avanserte etter ekstraomganger og straffer

(Burnley 1-1 MK Dons, 4-3 str. e.eo.): Burnley dominerte første omgang med brente sjanser etter sjanser, noe MK Dons utnyttet og tok ledelsen før halvtimen. Det måtte fire (!) bytter til og en time ventetid før Vydra fant nettet og sikret ekstraomganger. Det måtte staffer til og der trakk Burnley det lengste strået og avanserte i cupen.

Burnley stilte noen bytter i forkant av oppgjøret og det var gledelig å se både Cork og Berg Gudmundsson tilbake i lagoppstillingen, samtidig fikk unge Will Norris starte i mål for første gang. På benken fant vi flere av U21-spillerne og Vydra som var tilbake fra skade. Chris Wood (1′) var først ute til å teste ut keeper Nicholls.

I det 11.minutt BURDE Ashley Barnes ha sendt Burnley i føringen når han var alene med keeper, men klønet det til og det ble ikke annet enn hjørnespark til Burnley. Hårreisende prestasjon av spissen. Gudmundsson (14′), Barnes (15′), Stephens (23′), Wood (24′) og Mee (25′) testet alle keeper Lee Nicholls før Cameron Jerome (29′) sendte gjestene i føringen. Steven Walker la inn fra venstrekanten , Fraser stusset videre og fant en umarkert Jerome som enkelt skallet inn kula. 1-0 til MK Dons.

I det 32.minutt fikk James Tarkowski en enestående mulighet til å utligne fra ufattelig kort hold, men klarte på et mirakuløst vis å ta en Barnes og sendte kula i stolpen. Walker (33′) kunne faktisk ha økt ledelsen like etterpå og tvang fram et hjørnespark. De påfølgende minuttene fram til pause var Dons det bedre laget.. Wood (44′) fikk en mega sjanse like før pause og fjerdedommeren la til ett tilleggsminutt.

I det første av disse var dommer Jon Moss i fokus når Richard Keogh fikk direkte rødt kort for håndbruk som siste mann og det at Wood ville vært i en farlig posisjon. VAR sjekket saken, Moss dobbeltsjekket på skjerm og dommeren trakk kortet. Godt å se at VAR fungerte i tråd med hensikten.

Etter sidebytte var Wood (49′) først ute etterfulgt av Walker (51′) som tvang fram en kjemperedning fra Norris. Brady (53′, 62′, 66′ og 74) fulgte opp. Barnes (75′) fikk en kjempemulighet, men nok en gang ville ikke ballen inn og traff stolpen, så da tok omsider til Dyche til vettet og byttet ut Wood – som på ingen måte har hatt noen god kamp. Det samme må forøvrig sies om Barnes.

Med åtte minutter igjen fikk Mumbongo og Driscoll-Glennon spille. Antageligvis var dette første kampen der Dyche byttet ut fire spillere i løpet av en kamp. Innbytter Mumbongo (84′ og 88′) viste seg fram på best mulig vis og i løpet av fem minutter skapte han to gode sjanser!

The Claret fikk et frispark i det tredje tilleggsminutt. Brady leverte kula mot feltet, Mumbongo sendte mot lengste stolpe og der var ingen andre enn Matej Vydra (90+4) og utlignet. Dermed gikk kampen til ekstraomganger. Dons-manageren Russel Martin var mildt sagt misfornøyd med frisparket og klaget høylytt, dermed sendte dommeren han på tribunen.

Innbytterne var aktive og skapte trøbbel for gjestene, spesielt Mumbongo var morsom å se på. Farten og tilstedeværelsen hans var en håndfull for Dons-forsvaret. Matt Lowton ble sendt utpå som den femte innbytter (!). Gladwin (12′ e.o) sendte en salve mot Norris som parerte og traff stolpen. Matej Vydra (12′ e.o) fikk to store muligheter like etterpå og tvang fram sterke redninger fra Dons-keeperen.

Tominutter uti den andre ekstra omgangen fikk Dale Stephens (17′ e.o) en stor mulighet til å avgjøre kampen etter godt forarbeid av Vydra, men skuddet gikk like til side for mål. Lagene måtte slite seg gjennom ekstra omgangene, det ble to gule kort til Burnley før kampen gikk til straffer.

Bardsley scoret 4-3

Dermed gikk Burnley videre i FA cupen, men de måtte slite for avansementet. Lee Nicholls var en kjempe i mål, mens Burneys Will Norris var best på straffene.

Burnley: Norris, Bardsley, Tarkowski, Mee, Pieters, Brady (Lowton 9.e.o), Cork (Benson 71), Stephens, Gudmundsson (Driscoll-Glennon 82), Wood (Vydra 77), Barnes (Mumbongo 82)
Innbyttere: Pope, Lowton, Vydra, Nartey, Mancini, Benson, Driscoll-Glennon, Mumbongo