Barnes sikret poengdeling på Turf Moor

(Burnley 1-1 Fulham): Det var jevn kamp i Lancashire der begge lag spilte for seier og begge målene kom i annen omgang i løpet av fem minutter. Maja sendte Londonerne i føringen, men Barnes ville det annerledes og utlignet kort tid senere så det endte med poengdeling på Turf Moor.

Burnley måtte klare seg uten Erik Pieters og kaptein Ben Mee som er ute med hjernerystelse etter den dramatiske duellen i forrige runde, duoen ble erstattet av Kevin Long og Charlie Taylor. Tarkowski var vikarierende kaptein. Sistnevnte var tilbake fra skade. Fulham-manager Scott Parker benyttet samme mannskap som i forrige runde i jakten på the Cottagers første seier på Turf Moor siden april 1951. 70 år med andre ord…

Burnley startet friskt og unge McNeill var livlig på kanten. Gjestene lot seg ikke pille på nesen og det tok ikke lang tid før oppgjøret på Turf Moor jevnet seg ut. Fulham noterte seg kampens første hjørnespark, men Adarabioyos hodestøt ble en enkel jobb for Pope. Cordova-Reid viste liten sportslighet i det 18.minutt når Burnley ble tildelt frispark hvorpå spissen sparket bort ballen. Følgelig var det noen Burnley-spillere som stilte spørsmål ved om ikke slik oppførsel kvalifisere til gult kort. Dommer Moss valgte å ikke straffe spissen med kort.

Barnes (22′) ble servert en praktfull pasning fra navnebror Westwood hvorpå spissen forsøkte på en volley slik Lowton gjorde sist helg, men bommet på ballen. Long (24′) brente Burnleys første hjørnespark og Westwood (26′) noterte seg Burnleys første ordentlige skuddforsøk på keeper Areola.

Første omgangen bar preg av å være et oppgjør mellom to lag som begge ønsker å vinne, men klarte ikke helt å få det til. I det 37.minutt pådro Johann Berg Gudmundsson trolig en kneskade og etter litt behandling ble den skadeforfulgte islendingen erstattet av Robbie Brady.

Jay Rodriguez (45′) noterte seg omgangens siste mulighet etter en herlig pasning fra vikarierende kaptein Tarkowski. Barnes var en fot unna, mens Jay var en tånegl unna nettkjenning etter at ballen stusset hanskene til keeperen. To tilleggsminutter senere var spillerne på vei i garderoben.

Etter hvilen ett kvarter senere sparket Westwood kampen i gang. I det 48.minutt sikret gjestene annen omgangens første hjørnespark, Lookman la inn fra flagget og ballen traff brystet til Ola Aina og spratt i mål. Brady forsøkte å klarere på volley, men traff ikke ballen og dermed kunne gjestene juble for 1-0. VAR sjekket uregelmessigheter, men fant ingen grunn til å gripe inn.

Gleden var kortvarig for gjestene. Burnley presset på og fem minutter senere sto det likt. Etter litt tennis snappet Burnley opp ballen på høyrekanten der Jay Rodriguez fintet unna Adarabioyo og satte fart. Med pusterom rundt seg sendte han en lang pasning mot feltet til Ashley Barnes på løp. Spissen hadde all tid og ro i verden til å dempe kula med høyre, få den over på andre foten og sette ballen i nettet. 1-1 i det 53.minutt!

Ola Aina var heldig som slapp unna kort for en duell der han plantet armen i ansiktet på Matt Lowton kort tid senere, men det sikret Burnley et frispark. Rodriguez (58′) og Brady (59′) forsøkte seg før managerne sendte utpå friske bein. Innbytteren Robbie Brady ble byttet ut med Josh Brownhill, angivelig på grunn av skade – også på han.

Maja (70′) testet ut Nick Pope og Burnley ville ha straffe i det 74.minutt når Loftus-Cheek brukte armen i feltet, men verken dommeren eller VAR lot seg imponere. Begge midtstopperne til Burnley var nede for telling med noen minutters mellomrom, men begge klarte heldigvis å stable seg på bena og fullføre kampen.

Gjestene økte presset i sluttminuttene der Loftus-Cheek (85′) og Lookman (89′) fikk testet ut Pope, men keeperen hadde full kontroll selv om situasjonen så farlig ut. Fjerdedommeren la etterhvert til tre tilleggsminutter og Barnes (90+2′) fikk nesten satt inn sitt andre for kvelden, men dommeren hadde blåst for overfall av keeperen. Det endte med poengdeling på Turf Moor og Burnley klatret opp en plass på tabellen.

Burnley: Pope, Lowton, Tarkowski, Long, Taylor, McNeill, Westwood, Cork, Gudmundsson (Brady 39 -og Brownhill 64) Rodriguez, Barnes
Innbyttere: Peacock-Farrell, Norris, Glennon, Dunne, Bardsley, Brownhill, Benson, Mumbongo, Brady
Gule kort. Brady 47

Fulham: Areola, Tete (Robinson 77), Andersen, De Cordova-Reid (Cavaleiro 67), Loftus-Cheek, Adarabioyo, Lemina (Anguissa 60), Lookman, Reed, Maja, Aina
Innbyttere: Rodak, Hector, Kongolo, Ream, Odoi, Robinson, Anguissa, Onomah, Cavaleiro
Gule kort: Loftus-Cheek 15

Dommer: Jonathan Moss