Barnes sørget for en etterlengtet seier!

Burnley logo storHull city(Burnley 1-0 Hull): Burnley dominerte første omgangen og skapte mange sjanser mot tigerne, men gikk allikevel til pause målløse. Etter sidebytte brukte Burnley fem minutter på å ta føringen når Ashley Barnes nikket kula i nettet og sendte en elektrisk gledesrus gjennom Turf Moor.

Hull City endte kampen med ti mann da alle byttene var gjort og Davies pådro seg en skade, for Burnley så spilte det liten rolle for de hadde vunnet sin første kamp i PL!

Det ble ingen endringer i lagoppstillingen for the Clarets som startet offensivt og skapte sjanser umiddelbart etter avspark, Danny Ings var førstemann ut som utfordret Hull-forsvaret.

Burnley skapte en kjempesjanse i det 19.minutt på hjørnespark der skuddene haglet mot keeperen og hjemmefansen skrek etter mål når ballen beveget seg i gråsonen og ble reddet på streken, men the Clarets jobbet videre og skapte utfordringer for Hull. The Clarets spilte med energi og truet tigerne med jevne mellom.

Hulls første halvsjanse kom like før halvtimen og på hjørnespark, men de lilla- og lyseblå ryddet opp uten nevneverdige problemer. Burnley overbeviste heller ikke på dødballer, men kom til flere muligheter enn sine motstandere.

I det 37.minutt prøvde Danny Ings på et ganske spektakulært skudd fra midtsirkelen når keeper Harpers skudd ble snappet opp av spissen og sendte avgårde en salve mot buret hvor nevnte Harper ikke hadde hatt mulighet til å nå ballen. Dessverre havnet ballen til side for mål.

George Boyd viste strålende offensive takter og skapte problemer for gjestene med sine smarte løp og gode overblikk, men verken Boyd, Arfield, Ings eller Barnes klarte å utnytte situasjonene innen dommeren blåste av til pause. Da sto det 10-4 i forsøk til hjemmelaget, the Clarets ville mest i oppgjøret.

Fire minutter etter sidebytte var the Clarets nok en gang i angrep hvor flere Burnley-spillere var involvert og ballen havnet til slutt hos Kieran Trippier på kanten som la inn kula på utmerket vis og fant hodet til Ashley Barnes: 1-0 til Burnley i det 50.minutt.

Hull brukte kort tid på alle byttene og like etter timen var Steve Bruce nervøs når Davies fikk seg en smell og trengte behandling, spilleren ga uttrykk for å ikke ville fortsette, men kunne gjøre lite og måtte spille med smertene. Davies forlot etterhvert banen og gjestene måtte dermed avslutte kampen med ti mann.

The Clarets fortsatte i samme spor og presset gjestene, the Juke erstattet målscorer Barnes som ga hjemmelaget friske bein på gresset. Kampen roet seg periodevis det avsluttende kvarteret fra Burnleys side, men Red Bull’en begynte å tre i kraft for Hull City som skapte mer med ti mann enn en fulltallig lagoppstilling.

Gjestene bar ikke preg av å være en mann mindre og virket til tider farligere, men utfordringene bakover ble raskt synlige når når Burnley kontret eller satte fart fremover. Selv om Ashley Barnes sto for kampens eneste mål, så var det Danny Ings som ble tildelt utmerkelsen banen spiller – en utmerkelse som fort kunne ha gått til hvilken som helst lilla- og lyseblå spiller på Turf Moor.

Fjerdedommeren la til fire tilleggsminutter som resulterte i fire gule kort, få sjanser, men en etterlengtet Burnley-seier på Turf Moor!

Burnley: Heaton. Trippier, Duff, Shackell, Ward, Arfield (Kightly 54), Marney, Jones, Boyd, Ings, Barnes (Jutkiewicz 75).
Innbyttere: Gilks, Sordell, Mee, Keane, Chalobah
Gule kort: Shackell 28, Ward 42, Marney 85, Ings 89, Jutkiewicz 90+4

Hull City: Harper, Chester (Ben Afta 58), Davies, Huddlestone (Ramirez 50), Hernandez, Brady, Livermore, McShane, Diame, Aluko (Quinn 50), Elmohamady.
Innbyttere: Jakupovic, Rosenior, Meyler, Ramirez, Robertson
Gule kort: Chester 7, Hernandez 71, Brady 90+1, Livermore 90+2

Dommer: Mark Clattenburg
Tilskuere: 16,998 (1,574)