Carling cup-eventyret over

Sheffield WednesdayBurnley logo stor(Burnley 0-1 Sheffield W.): En tam og målløs første omgang med et par halvsjanser, inviterte til annen omgang med nye muligheter. Begge lag hadde sine perioder og Burnley som ville mest, men gjestene tok ledelsen mot slutten av omgangen når Shackells takling ga the Owls straffe etter en dårlig timet takling. Adthe Nuhiu satte ballen selvsikkert i nettet og dermed et ble et kortvarig i Carling cup der Sheffield opprettholdt deres gode form på Turf Moor.

Som forventet ble det endringer i lagoppstillingen for Burnley der keeper og forsvarer Stephen Ward fikk sine debuter, mens Long, Wallace, Barnes og Sordell alle startet for de lilla- og lyseblå. Gjestene var ledet av et tidligere kjent fjes; Stuart Gray.

Burnley startet friskt og allerede etter få minutter leverte Ross Wallace en flott pasning  som Sordell pent hoppet over og kula fant Michael Kightly som sendte like over. Wednesday kom til to halvsjanser, men heller ikke de hadde flaksen på sin side. Scott Trippier og Arfield prøvde seg begge innen kvarteret var spilt, mens flere krevde reaksjoner når Kightly ble klippet ned like utenfor feltet i det 21.minutt – avgjørelsen var riktig og kun frispark til hjemmelaget, men verken Wallace eller Trippier fikk hodet på kula.

Wallace var livlig å Turf Moor og sørget for å gi the Owls problemer på kanten, spesielt med nok et herlig innlegg som fant Barnes i det 24.minutt, men spissen sendte ballen over med hodet. Wednesday prøvde å skremme Burnley, noe de fikk til når Helan kom seg forbi Kevin Long tre minutter senere, men skuddet var var for løst som Gilks enkelt kunne plukke opp.

Gjestene fikk litt blod på tann og kom til nok en god mulighet like etter halvtimen etter at Maguire – som var godt forfulgt av Kightly – fikk lagt inn i feltet, men denne gang var Long i veien og fikk klarert.

Mot slutten av omgangen var det Sordell som sørget for en god sjanse når han la kula til Kightly som igjen ble klippet ned, denne gang av Maguire som fikk gult kort for hendelsen. Frisparket ble levert av Wallace som resulterte i hjørnespark, men heller ikke derfra gikk det noen vei. I det dommer Foy blåste av omgangen kunne fansen være noe skuffet over en tam omgang, selv om det var et par fine målsjanser.

Etter sidebytte startet the Clarets offensivt og brukte ikke lang tid på å true gjestene når Barnes og Kightly samarbeidet pent der førstnevnte testet ut Kirkland som plukket opp ballen uten nevneverdig heroisme. Sordell viste etterhvert litt magi i feltet når han fikk ballen servert på sølvfat, men den tidligere Watford-eleven hadde ikke helst justert skuddfoten og sendte kula like over.

Wednesday svarte nesten umiddelbart på hjørnespark levert av Maghoma som traff Maguire, men heller ikke denne gang ble det nettkjenning. Sean Dyche satte på Matt Taylors friske bein etter timen spilt og like etter var Maguire på hugget med nok et forsøk, også denne gang hadde ikke spissen hellet med seg da ballen traff sideveggen. Innbytter Taylor viste seg ganske raskt med et fint skuddforsøk etter godt forarbeid av Sordell og Arfield – heller ikke han fikk hull på byllen.

Scott Arfield storspilte i hjertet av midtbanen og var involvert i mye av det som skjedde fremover. Spissduoen Sordell og Barnes gjorde livet surt for gjestene med sin konstante trussel, men det gikk i feil retning når Jason Shackell klippet ned Helan i feltet og dommeren blåste og pekte på krittmerket i det 77.minutt. Innbytter Adthe Nuhiu gjorde seg klar og sendte kula i hjørnet, 0-1 til Sheffield Wednesday som opprettholdt sin sterke statistikk på Turf Moor.

Burnley-sjefen satte inn sine to siste mulige bytter i Ings og Jutkiewicz og the Clarets umiddelbart rett i strupen på Stuart Grays mannskap med Ings som sendte ballen like over, men Wednesday holdt stand og holdt det gående fram til fulltid. Fjerdedommeren viste fire tilleggsminutter og minuttene som fulgte var nervepirrende; dommerne la listen relativt høyt, noe som vekket reaksjoner på Turf Moor. Jutkiewicz fikk en mulighet i det tredje tilleggsminuttet, men ble korrekt avblåst for offside. Det endte med en Carling cup-exit på Turf Moor

Burnley: Gilks, Trippier, Long, Shackell (k), Ward, Wallace, Jones (Taylor 60), Arfield, Kightly (Ings 82), Barnes, Sordell (Jutkiewicz 82)
Innbyttere: Heaton, Reid, Mee

Sheffield W.:Kirkland (k), Mattock, Semedo, Palmer, Lees, Zayatte, Coke, Helan, Maghoma (May 62), Madine, Maguire (Nuhiu 72).
Innbyttere: Westwood, Loovens, McCabe, Corry, Floro
Gule kort: Maguire 43, Coke 70

Dommer: Chris Foy
Tilskuere: 4979 (1052 S.W.)