City ble for mye

(Manchester City 3-0 Burnley): Det startet på verst tenkelig vis for the Clarets når Chris Wood måtte byttes ut med skade midtveis i omgangen. Aguero satte inn sitt 177.mål etter en noe kontroversiell straffe. Burnley holdt stand i over en time med godt forsvarspill og skapte uro i City-leiren, men stjernegalleriet sørget for to mål på to minutter i kampens siste kvarter og kampen var i grunn over.

Oppgjøret på Etihad Stadium startet med et dominerende City-lag som hadde mye ball og som trillet den mye, men klarte ikke så skape stort i åpningsminuttene. De Bruyne (6) skapte hjemmelagets første sjanse, men skuddet var enkelt for Pope å plukke opp og the Clarets fortsatte forsvare seg godt. Lancashire-laget klarte å skape noen spennende øyeblikk, men ble hindret av et sterkt City-forsvar.

I det 14.minutt skapte Burnley en kjempesjanse, Jack Cork klarerte i eget felt og sendte en lang ball mot Chris Wood, spissen kranglet seg forbi to forsvarere, men tapte mot keeper Ederson – som mistet ballen. Scott Arfield snappet opp kula to ganger, men ble avblåst for litt overfall av keeperen. Både Ederson og Wood fikk litt behandling, Ederson for duellen, mens Wood for det som så ut til å være en bekymringsverdig hamsting og ble byttet ut med Ashley Barnes.

I det 22.minutt skapte City og Bernado Silva deres første store mulighet, når Sane la inn fra dødlinjen mot B.Silva som sendte kula rett på Nick Pope som fikk avverget. Kampen åpnet seg litt mer midtveis i omgangen og Burnley yppet seg stadig mer mot det lyseblå stjernegalleriet. De Bruyne (29) kom seg fra Burnley-forsvaret og sendte et skudd mot Nick Pope, som reddet mesterlig, men måtte gi retur og Bernado Silva prøver seg – Pope kastet seg etter ballen og rørte benet til Silva som gjorde det meste ut av situasjonen og dommeren pekte på straffemerket. Skeptisk avgjørelse.

Uenigheter fulgte da Sane dyttet til Tarkowski etterfulgt av dytting og knuffing. Når ting roet seg ned og dommeren fikk delt ut gule kort, stilte Sergio Aguero seg foran straffemerket og gjorde ingen feil. 1-0 til City etter halvtimen og spissen 177.mål for City. Like mange som City-helten Eric Brooke. Burnley fikk ikke til så mye de påfølgende minuttene og spillet deres var preget av litt mange feilpasninger som City raskt kunne ha utnyttet til sitt favør.

Kevin de Bryune ga fra seg en uvant feilpasning som havnet hos Arfield (42) og som sendte avgårde en salve, men fikk kun et hjørnespark som det ikke ble noe av da tre Burnley-spillere befant seg i offside. På motsatt side prøvde Aguero seg på toppscorer-tittelen, men Pope var i veien og Burnley kontret med Robbie Bardy. Fernandinho skjønte at dette ikke kom til å gå bra og klippet ned Brady på kynisk vis og fikk et velfortjent gult kort. Brady trengte litt behandling på sidelinjen, men kom seg på bena i det fjerdedommeren la til tre tilleggsminutter.

I det tredje av tilleggsminuttene var Nick Pope mesterlig mellom stengene når Sergio Aguero nok en gang sendte en salve mot mål – keeperen reddet med foten og ga retur, B.Silva prøvde på et skudd og traff en helhjertet James Tarkowski som ofret seg for saken og reddet med ansiktet. Trengte litt behandling, men kom seg på bena og fortsatte.

Etter sidebytte var banen betraktelig fuktigere og glattere, men fuktigere skulle den bli når det gode og tradisjonelle nord-Engelske være slo inn. I det 50.minutt sikret Ashley Barnes et frispark fra grei posisjon og Pope leverte kula mot feltet; Delph fikk ikke klarert som tenkt og ballen havnet til en umarkert Hendrick som kunne ha utlignet, men bommet. Tre hjørnespark fulgte og nok en gang var Hendrick involvert i sjansene som ble skapt av the Clarets.

Pasningspillet til Burnley var noen hakk bedre enn i første omgang og de var flinkere til å holde på ballen når de først hadde den i bena og City virket ikke så dominerende som i første omgang, ikke umulig at det var noen slitne bein etter midtukens Champions League-kamp. Kampen mistet litt tempo etter timen og City så mye til ballen igjen, så Burnley trengte et raskt angrepsvåpen til på banen dermed ble Johann Berg Gudmundsson sendt utpå.

City fortsatte offensiven og etter litt klabb og babb havnet kula hos David Silva som sendte et skudd rett på Pope som ga til hjørnespark. Leveringen fra flagget havnet hos Nicolas Otamendi som sendte ballen i nettet med hodet rett forbi en uheldig Defour som ikke rakk å klarere. 2-0 i det 74.minutt. Det skulle gå fra vondt til verre når Aguero flikker til De Bryune som sender en herlig pasning til Leroy Sane og 3-0 minuttet senere. City brukte alle byttene på tre minutter og lot slitne bein hvile.

Innbytter Jesus prøvde også å være med på moroa, men møtte på Nick Pope og Ben Mee som begge reddet helhjertet hvert sitt forsøk. På motsatt side ville innbytter Johann Berg Gudmundsson vise hva han kunne og skapte to muligheter på kort tid. I kampens tre tilleggsminutter prøvde både Sane (90+2) og Barnes seg (90+3) på målskudd, men det ble ikke flere mål på Etihad Stadium.

Manchester City: Ederson Moares, Walker, Stones, Otamendi, Delph, de Bruyne (Gündongan 80), Fernandinho (Toure 78), D.Silva, B.Silva, Sane, Aguero (Jesus 77)
Innbyttere: Bravo, Danilo, Mangala, Sterling
Gule kort: Sane 30, Fernandinho 42

Burnley: Pope, Lotwon, Mee, Tarkowski, Ward, Brady, Defour (Westwood 85), Cork, Arfield, Hendrick (Gudmundsson 70), Wood (Barnes 19)
Innbyttere: Lindegaard, Bardsley, Long, Taylor, Westwood
Gule kort: Tarkowski 30, Cork 51, Barnes 57