Det gikk som forventet, over til neste kamp

(Burnley 0-2 Manchester City): Peps maskineri har vært ustoppelige den siste tiden og fortsatte denne formen på Turf Moor. Et mål etter tre minutter la grunnlaget for utfallet i kampen, men det ble ikke mer enn to mål.

Det ble forventede endringer i lagoppstillingen hos Burnley på topp med Jay og Vydra, samtidig var Ice-man Berg Gudmundsson tilbake på kanten. På benken var det flere unge spillere. Uavhengig av lagoppstilling var the Clarets underdogs mot City som har sluppet inn færrest mål denne sesongen (13) og scorer for moro skyld med et imponerende gjennomsnitt på nesten to per kamp. Deres 13 seire på rad i alle turneringer snakker for seg selv.

Maskineriet til City brukte ikke lang tid på notere seg kampens første mål. Sterling mottok kula på kanten og la til Bernardo Silva som sendte kula mot Pope. Keeperen måtte bokse det harde skuddet og returen fant pent på hodet til Gabriel Jesus som enkelt sendte gjestene i føringen. Tre minutter og 1-0 til City. Pope hadde nok grunn til å være skuffet, men Pieters imponerte ingen heller.

Burnley fikk låne ballen noen ganger, men det tok det ikke lang tid før City tok den tilbake. Vydra var livlig de få gangene han fikk muligheten selv om Dias og Stones gjorde det vanskelig for han. Vingene fikk også en del plass og kom til noen spennende innlegg. Nick Pope gjorde det nesten vanskelig for seg selv i det 19.minutt når Sterling truet feltet og Pope var nærmeste og eneste til å stoppe angriperen. Det endte med klarering, men situasjonen fikk opp pulsen til flere.

Vydra fikk en smell i det 20.minutt og kom seg på bena etterhvert, men hinket noe utpå gresset. Det var oppmuntrende å se Burnley-laget være respektløse og prøve å utfordre så ofte de kunne, selv om City var effektive i forsvaret. Riktignok var ikke servicen fra kantene superb, men de prøvde.

Hjemmelaget hadde en positiv første omgang og gjorde det faktisk bra selv om det ikke var noen skudd på Ederson. Men i det 37.minutt var City på hugget og etter at ballen var innom store deler av laget havnet den hos Mahrez som sendte en stikker til Gundogan på løp, sistnevnte la inn et hardt innlegg langs bakken og på motsatt ende var Raheem Sterling og ettersom Tarkowski ikke maktet å nå ballen, havnet den i nettet bak Pope.

Like etterpå var Vydra (39′)frampå og sendte et skudd mot Ederson, men skuddet gikk like til side. Cancelo (40′) sendte et skudd på Pope, etterfulgt av frispark til Burnley som utrolig nok endte med fri-ball til City etter at Cancelo plantet hånda (utilsiktet) i ansiktet til Tarkowski. Merkelig avgjørelse, men VAR hadde ikke noe å kommentere i situasjonen. Etter ett tilleggsminutt ble lagene sendt i pausen og status var at Burnley ikke hadde ett eneste skudd på Ederson.

Annen omgang startet med et offensivt City-lag og det tok følgelig ikke lang tid før første skuddet ble sendt mot Pope, men Gundogan (47′) sendte ballen like over mål. Sterling (49′), tvang fram en utsøkt redning av beinparaden til Pope. I det 56.minutt fikk Mahrez satt ballen i nettet, men var i en hårfin offside og målet ble annullert.

Burnleys første skudd på mål kom i det 63.minutt og var signert Matej Vydra. City fortsatte å se mye til ballen og Burnley jaget etter. Spillerne hadde all grunn til å være slitne og i det 71.minutt ble Jack Cork erstattet med Dale Stephens og minutter senere ble Joel Mumbongo sendt utpå.

Unge Benson fikk litt under ti minutter og erstattet Ashley Westwood. Burnley hadde ikke noe å tape og sammenlignet med de tidligere målfestene mellom lagene, må det sies at et 2-0 helt klart anses som en forbedring. Sterling (89′) kunne ha økt til 3-0, men sendte ballen rett på Pope. Fjerdedommeren la til tre tilleggsminutter og så var det over.

Burnley: Pope, Lowton, Mee, Tarkowski, Pieters, Berg Gudmundsson, Westwood (Benson 81), Cork (Stephens 71), McNeill, Rodriguez (Mumbongo 76), Vydra
Innbyttere: Peacock-Farrell, Bardsley, Driscoll-Glennon, Dunne, Long, Nartley, Benson, Stephens, Mumbongo
Gule kort: Stephens 83, Mombongo 87

Man City: Ederson, Cancelo (Zinchenko 64), Stones, Laporte, Rodrigo, Dias, Gundogan, Mahrez, Bernardo, Sterling, Jesus
Innbyttere: Steffen, Walker, Zinchenko, Torres, Mendy, Fernandinho, Foden, Garcia, Gomes
Gule kort: Ederson 75