Dobbel-Gray sikret første derby-seier

Burnley logo storbolton wanderers(Burnley 2-0 Bolton): En målløs første omgang tok seg opp etter sidebytte med to mål signert Andre Gray, som begge var lagt opp av Scott Arfield. Burnley styrte omgangen og sikret seier i sesongens første Lancashire-derby.

Manageren sendte ut et uendret lag mot Bolton og gjestene fikk den beste starten i lokalderbyet med kampens første sjanse etter tre minutter som Heaton sendte over buret og fulgte opp med noen halvsjanser, men the Clarets hadde kontroll.

Det var ikke den beste starten på førsteomgangen, men det ble litt liv på tribunen når George Boyd endte med å bli liggende i feltet (16′) og fansen skrek etter straffe, men dommeren var ikke imponert.

The Clarets’ første store sjanse kom i det 19.minutt når Andre viste fart og styrke mot Dervite, spissen fikk til slutt ladet skuddfoten mot Amos, men skuddet gikk like til side får buret.

Gjestenes Jay Spearing pådro seg en smell like etter halvtimen, trengte litt behandling på sidelinjen og kom seg etterhvert på bena, men klarte ikke å fullføre kampen og ble byttet ut med Mark Davies.

Ikke lenge etter byttet fikk Bolton tildelt et hjørnespark som endte med en volley av Feeney (37′) og fikk Heaton til å prestere en kjemperedning.

Like etter var det Vokes og Arfield (38′) som viste flott samarbeid, der sistnevnte sendte avgårde en salve med venstrefoten som gikk like over buret. Flott mulighet. Samme duo gjentok lignende spill, men denne gangen var det Vokes (42′) som prøvde seg og i siste liten fikk Wheater reddet på streken i siste liten.

Burnley fikk se mer til ballen i omgangens sluttminutter, men måtte leve med at Bolton hadde en bedre omgang i det dommeren sendte lagene i garderoben.

I annen omgang ble fansen mer høylytte på tribunene og fikk uttelling for innsatsen. Ben Mee leverte en fin pasning til Scott Arfield som sendte en salve på keeper Amos, sistnevnte måtte gi retur og der var ingen andre enn Andre Gray som i det 55.minutt ikke gjorde noen feil fra fem meter og sendte the Clarets i føringen.

Det ble litt bekymring når George Boyd måtte få behandling i det 62.minutt etter en duell, det endte med at løpsmaskinen ble byttet ut med Matt Taylor minuttet senere.

Under fem minutter senere viste Burnley nok en gang magi og godt samspill når Scott Arfield sendte gjennom en smart pasning til Andre Gray som for annen gang ikke gjorde noen feil og økte ledelsen til 2-0 i det 68.minutt!

Gjestene fikk frispark i farlig posisjon fem minutter senere som Wellington Silva prøvde å sette i nettet, men ballen fløy høyt over.

Det skulle ikke mer enn to minutter før Burnley nok en gang var på hugget og nok en gang var det Andre Gray som var i fokus, spissen fikk to sjanser på rad etter en herlig levering av spiss-makker Vokes, men klarte ikke å sikre sitt første hat-trick for the Clarets.

Darikwa storspilte som alltid på kanten og avverget en god mulighet i det 85.minutt, noe som frustrerte gjestene nok en gang. Ett minutt før fulltid ble hjemmelaget tildelt frispark fra en god posisjon som Matt Taylor leverte og fant Ben Mee i feltet, backen fikk hodet på ballen og kunne ha satt spikeren i kisten, men keeper Amos var med på notene.

Like etter og på motsatt side fikk Bolton tildelt sitt fjerde hjørnespark for kampen, men gjestene hadde ikke hellet med seg. Det ble lagt til fire tilleggsminutter, men det endret ikke resultatet og dermed ble det seier i sesongens første lokalderby. Neste helg er det erkerivalene Blac*burn.

Heaton, Mee, Keane, Duff, Darikwa, Boyd (Taylor 63), Jones, Barton, Arfield, Gray (Long 86), Vokes.
Innbyttere: Gilks, Hennings, Lowton, Kightly, Ward
Gule kort: Barton 24, Darikwa 83, Arfield 87,

BOLTON: Amos, Dervite, Feeney, Spearing (Davies 35), Madine, Osede, Danns (Heskey 69), Casado, Pratley, Silva (Dobbie 83), Wheater.
Innbyttere: Rachubka, Gouano, Vela, Clayton
Gule kort: Danns 66, Feeney 71

Dommer: G Scott
Tilskuere: 17,632 (1762 Bolton)