Dobbel-Ings sørget for tre poeng!

Stoke City fcBurnley logo stor(Stoke 1-2 Burnley): Burnley fikk en pangstart på kampen og innen kvarteret var spilt hadde Danny Ings funnet nettet to ganger. Hjemmelaget ristet av seg sjokket og satte inn storoffensiven som de fikk uttelling på like etter halvtimen.

Etter sidebytte var Stoke på hugget og skapte mange sjanser, men ble møtt av et seigt Burnley som forsvarte seg godt. Burnley dro dermed i land sin andre seier på rad og deres første på bortebane!

Sean Dyche gjorde en endring fra forrige lagoppstilling; Scott Arfield pådro seg en smell og ble erstattet av Michael Kightly som fikk en gjenforening med sin tidligere arbeidsgiver. Det skulle vise seg å være et smart trekk av manageren. Nathaniel Chalobah måtte se kampen fra sidelinjen etter å ha pådratt seg en smell under langslagoppholdet med U21-laget.

Burnley startet friskt og spilte godt i åpningsminuttene og tok ledelsen allerede etter 12 minutter takket være Danny Ings, først leverte Boyd en herlig ball til Barnes på motsatt side som la inn i feltet til Kightly som ikke fikk kranglet inn ballen, men som Danny Ings fikk en retur på. Burnley var i føringen!

Det var så vidt bortefansen fikk roet ned pulsen før Kightly fosset fremover på kanten og la inn kula til Ings som enkelt kunne sette inn kula for andre gang og dermed sto det 2-0 til Burnley etter 13 minutter! George Boyd prøvde seg på et halvlangskudd like etter 20 minutter, men keeper Begovic hadde kontroll.

Kampens første gule kom i det 24 minutt og gikk til Diouf etter at spilleren kom for sent i en takling på Duff og endte dermed å stemple veteranen, etter kort behandling var forsvareren klar til kamp igjen. Stoke kvesset tennene, satte inn storoffensiven og fikk lønn for strevet like etter halvtimen når Burnley ikke fikk klarert et hjørnespark og ballen havnet hos Jonathan Walters som fikk hodet på kula og 1-2 i det 31.minutt.

Fjerdedommeren la til tre tilleggsminutter (som endte med å bli nesten fem) som bød på noen sjanser, men ingen flere mål på Britannia Stadium. Dermed ble det joggetur i garderobene for lagene.

Etter sidebytte var hjemmelaget på hugget, startet med å angripe Lancashire-laget og the Potters kom til en håndfull sjanser, mens Burnley forsvarte seg godt. Stoke-forsvaret gjorde også en god jobb ved å holde Ings og Barnes i sjakk, noe som tidvis frustrerte duoen. Mame Diouf kom til en stor sjanse i det 53 minutts etter et fint innlegg av Bojan, men Diouf sendte kula like utenfor.

I det 55 minutt ble Moses byttet ut med Arnautovic etter at førstnevnte pådro seg en smell. Dyche vurderte situasjonen og bestemte seg for å sette inn Lukas Jutkiewicz like etter timen – Kightly ble ofret, samtidig som Crouch ble satt utpå for hjemmelaget.

Byttene ga ny energi, men Burnley skapte mer og testet ut Stoke-forsvaret ved noen anledninger der the Juke sørget for hodebryet. På motsatt side hadde Shackell og Duff også litt å gjøre mot de friske bena til Crouch og Arnautovic.

Kampen fikk etterhvert et mer fysisk preg der både Shackell og Marney ble liggende nede, men begge kom seg på bena igjen. Dyche satte inn friske bein i forsvaret og erstattet Duff med leiesoldat Keane som gjorde en god jobb de gangene han ble utfordret foran Burnley-buret. Det må også sies at Ward gjorde en utrolig god jobb og fortjente en stjerne med alle sine klareringer som tydelig frustrerte Stoke-spillerne.

Kampens avsluttende kvarter bød på et desperat Stoke-lag som prøvde gang på gang å bryte gjennom et robust Clarets-forsvar. Solide Reid ble satt utpå med fem minutter igjen og bidro til å tette igjen bakover – det skulle bli en nervepirrende avslutning på oppgjøret.

Fjerdedommeren la til fem tilleggsminutter og Britannia Stadium fikk en nervøs stemning – på begge sider. Stoke ga alt i angrep med samtlige spilleree i angrep, mens Burnley forsvarte seg med alle mann – dette skulle dras i land. Og det gjorde de også!

BURNLEY: Heaton. Trippier, Shackell, Duff (Keane 75), Ward, Kightly (Jutkiewicz 55), Marney, Jones, Boyd, Barnes, Ings (Reid 85).
Innbyttere: Gilks, Mee, Wallace, Sordell
Gule kort: Ings 39, Heaton 69

STOKE:  Begovic, Bardsley, Shawcross, Cameron, Muniesa, Nzonzi, Sidwell (Adam 77), Walters, Bojan, Moses (Arnautovic 55), Diouf (Crouch 60)
Innbyttere: Sorensen, Whelan, Ireland, Assaidi
Gule kort: Diouf 24, Sidwell 58

Dommer: M. Atkinson
Tilskuere: 27,018 (2,464)