Dramatikk, ekstraomganger og straffer sendte the Clarets videre i Capital One cup

(Burnley 1-1 Plymouth, e.e.o 1-1, straffer 3-2): The Clarets stilte med et nesten nytt lag mot the Pilgrims som virket mest offensive på Turf Moor, men det var Charlie Austin som sørget for kampens første mål. Etter sidebytte var det mye kjemping om ballen og i det 90.minutt sørget Robbie Williams for ekstraomganger etter et straffespark. Eddie Howe ble nok bekymret når både Bartley og MacDonald måtte av banen med skade før det hele ble avsluttet på straffespark. Brian Jensen viste klasse ved å redde tre straffeskudd, mens Brian Stock sørget for å sende Burnley videre til tredje runde.

Som forventet gjorde sjefen endringer i lagoppstillingen til cup-oppgjøret der ikke mindre enn ti spillere ble byttet ut og kun Charlie Austin behold startplassen. Steve Hewitt og sommerens signering Luke O’Neill fikk sine fulle debuter for the Clarets i det Eddie Howes mannskap jaget avansement til tredje runde.

Kampens åpningskvarter bød på spennende takter fra Luke O’Neill som viste seg fra svært positive sider og var instrumental i mye av det som hendte fremover, men det var gjestene som kom til de første halvsjansene. The Clarets trengte relativt lang tid innen deres første målsjanse ble skapt, men Alex MacDonald klarte ikke å overliste keeper Cole som enkelt snappet opp ballen.

Kampen var mest preget av frispark og fram- og tilbake-spill, men i det kampen passerte halve timen og mer nøyaktig i det 36.minutt når Marvin Bartley sendte kula inn i feltet og der var – ikke overraskende – Charlie Austin som sendte the Clarets i føringen med et fint hodestøt.

Nettkjenningen var spissens tiende mål på 14 kamper og fjerde denne sesongen. Kampens første hjørnespark kom etter 40 minutter av Treacy som etter mye klabb og babb endte i Plymouths føtter uten at gjestene klarte å utnytte sjansen.

Annen omgang startet med et bytte der Treacy ble ofret til fordel for Ross Wallace og det vaket litt bekymring rundt vingens bytte. The Clarets virket å ha god kontroll på annen omgang og dabbet noe av etterhvert som det nærmet seg midtveis og vel så det var det kun en håndfull sjanser som ble skapt.

Blant spillere som utmerket seg på Turf Moor, kunne Burnley vise til O’Neill, Lafferty og Bartley som jobbet iherdig og bidro til å skape mye offensivt og ikke minst defensivt. Kampens siste kvarter var preget av et Plymouth-lag som ville mest og jaget utligning, men hadde verken flaksen eller skuddføttene med seg.

Det ble naturligvis nervepirrende i kampens siste minutter når gjestene ble tildelt straffepark og Robbie Williams gjorde ingen feil fra krittmekret og utlignet i det 90.minutt og fem tilleggsminutter ble lagt til.

Hjemmelaget kviknet til og startet en stor-offensiv mot Plymouth der sjansene kom på samlebånd der keeper Cole fikk virkelig testet ut sine ferdigheter, men holdt stand og sikret the Pilgrims ekstraomganger. I det lagene for annen gang byttet side, fortsatte de lilla- og lyseblå i de samme takter med en offensiv innstilling og jaget mål nummer to, men klarte ikke å lage hull på byllen.

Litt skuffende ble det når Marvin Bartley pådro seg en smell og måtte byttes ut med Junior Stanislas, men midtbanespilleren fikk en velfortjent applaus fra tribunene for en kjempeinnsats.

Jo nærmere kampen nærmet seg andre ekstraomgang, desto mer jevnet kampen seg ut og det var tydelige slitne bein ute på gressmatten. Andre omgang viste målscorer Robbie Williams tragiske sportslige ferdigheter ved å felle ned O’Neill på en kjempesjanse som kvalifiserte til rødt kort og fikk hjelp av en tafatt dommer valgte å gi gult og frispark. Virkelig skuffende dømming.

Bedre ble det ikke når Alex MacDonald med åtte minutter igjen av kampen måtte av banen på grunn av en lårskade og de lilla- og lyseblå måtte avslutte med ti mann. Kampen gikk videre til straffespark konkurranse der burvokter Brian Jensen reddet ikke mindre enn tre skuddforsøk og nærmest på egenhånd sørget for å sende the Clarets videre til tredje runde, men det var Brian Stocks avgjørende straffe som utgjorde forskjellen.

Ply Williams, Jensen redder, 0-0
Bur Wallace, Cole redder, 0-0
Ply Young, Jensen redder, 0-0
Bur Vokes scorer, 1-0
Ply Leicointe scorer, 1-1
Bur Stanislas bommer, 1-1
Ply Hourihane, Jensen redder 1-1
Bur Hewitt scorer, 2-1