Drømmer om Europa etter Stoke-seier!

(Burnley 1-0 Stoke): En tam og målløs første omgang sørget for nok en skade i Burnley-forsvaret; Stephen Ward som ble erstattet av Charlie Taylor. Annen omgang sørget for en skade på Zouma, mens innbytter Ashley Barnes sørget for å sende the Clarets opp til en 4.plass like før fulltid! Clarets drømmer om Europa!

The Clarets startet med samme mannskapet som i forrige kamp med Long, Bardsley og Arfield fra start, mens Stome startet med Crouch, Cameron og Ramadan. Bardsley be gjenforent med sin tidligere arbeidsgiver og fikk samtidig sin 250.kamp.

Gjestene startet best med Shaqiri (2), Peter Crouch (4) og Zouma (6) skapte kampens første sjanser, men var ikke Pope i veien så sørget stolpen for å frustrere the Potters. The Clarets på sin side fikk det ikke til å gå på skinner innledningsvis, men kom seg etterhvert når omgangen passerte kvarteret. De påfølgende minuttene besto av lange baller og bordtennis-spill der ballen byttet banehalvdel ved annenhver berøring.

Stoke ble litt farlige midtveis i omgangen, men verken Diouf (26) eller Ramadan (27) klarte å overlisten keeper Pope. I det kampen passerte halvtimen kunne man konstatere at gjestene var det bedre laget, men klarte ikke å utfordre Pope tilstrekkelig. Burnley hadde sikret seg flere dødballer i løpet av omgangen, men møtte på et kompakt Stoke-forsvar som fikk ryddet unna frispark, hjørnespark og innkast.

De burgunder- og lyseblå fikk opp pulsen på hjemmefansen etter en periode med press når Ward (37) lurte unna Shaqiri og la inn til feltet, Chris Wood var adressaten, men keeper Butland fikk snappet opp kula i siste liten. Burnley fortsatte å jage et mål; Arfield (38) og Gudmundsson (38) ga hjemmefansen glede før en skade tvang fram kampens første bytte. Stephen Ward pådro seg en smell og ble erstattet av talentet Charlie Taylor. Fram mot pause og de to tilleggsminuttene var det mer kamp om ballen enn nevneverdige sjanser.

Annen omgang startet mer jevnt der the Clarets så mer til ballen, men uten å skape noe. Charlie Taylor viste fram sine ferdigheter på kanten, mens midtbanen kom til stadig mer foran Potters-målet. Shaqiri (54) var gjestenes mest spennende spiller i et kvarter der lite skjedde på Turf Moor. Feilpasninger og manglende kreativitet var et gjennomgående tema for begge lag fram mot timen.

En kald kveld med vind og snø gjorde det ikke lettere for noen av lagene. Forsvarer Zouma pådro seg en smell i det 63.minutt etter en duell med Jack Cork og holdt seg til baksiden av låret. Ble byttet ut med Wimmer etter litt behandling. Begge skapte etterhvert flere gjennombruddspasninger og muligheter ble skapt over hele banen. Defour (69) avsluttet et Burnley-angrep med et langskudd, men keeper Butland var med på notene. Noe måtte gjøres og inn kom terrieren Ashley Barnes.

Innbytteren viste seg umiddelbart ved å spille fri Wood og selv skape en mulighet kun øyeblikk senere. The Clarets våknet og begynte å sende baller mot Potters-feltet, men manglet litt inspirasjon foran mål. Det samme gjaldt Stoke og det luktet målløst resultat. Ashley Barens hadde en positiv påvirkning på Clarets-laget og sørget som alltid for mange frispark til hjemmelaget. Med ti minutter igjen ble Sam Vokes sendt utpå og da ble det litt mer liv på Turf Moor.

Stoke-manageren byttet ut lagets beste spiller for kvelden, Shaqiri med Shoupo-Moting (83) til stor misnøye fra fansen, men innbytteren brukte sin andre ballberøring på å teste ut Nick Pope. Samme mann sørget for å servere Peter Crouch (86) som brente en god mulighet for the Potters.

Charlie Taylor sikret the Clarets et hjørnespark i det 87.minutt som eventyreren Gudmundsson leverte, det endte med innkast og havnet hos Tarkowski på eget felt. Forsvareren la inn i feltet: Barnes demper kula og havner i bena til Scott Arfield, i samme øyeblikk vender Ashley Barnes og på ballen servert foran seg av Arfield. Gjør ingen feil og 1-0 til Burnley i det 88.minutt til full jubel på Turf Moor!

Fjerdedommeren la til fire tilleggsminutter, men ingen av lagene klarte å skape noe mer. Burnley vant dermed nok en gang på eget gress og klatret opp til en imponerende 4.plass!

Burnley: Pope, Ward (Taylor 40), Long, Tarkowski, Bardsley, Arfield, Cork, Hendrick (Barnes 71). Defour, Gudmundsson, Wood (Vokes 80)
Innbytter: Westwood, Lindegaard, Ulvestad, Wells

Stoke: Butland, Cameron, Shawcross, Zouma (Wimmer 64), Pieters, Fletcher, Allen, Diouf, Shaqiri (Choupo-Moting 83), Ramadan, Crouch
Innbyttere: Grant, Berahino, Afellay, Adam, Edwards

Tilskuere: 19,909 (Stoke 976)