Dyche etter Leeds-kampen

Sean Dyche pressekonferanseManageren hyller spillerne etter en «skjønnheten og udyret»-seier over Leeds, The Clarets skrev ny historie etter å omsider ha vunnet på Elland Road.

De lilla- og lyseblå startet kampen med å gå rett i strupen på Leeds og fikk lønn for strevet allerede etter 17 minutter når Scott Arfield satte inn en retur på eget skudd og sendte gjestene fra Lancashire i føringen. Etter målet kviknet hjemmelaget til og presset etter en utligning, men Sam Vokes ville det annerledes og satte inn 2-0 like før pause – også han på sin egen retur.

Etter sidebytte dreide mye seg om Leeds og deres jakt etter redusering og utligning, men fikk uttelling først i det 78.minutt når Matt Smith satte inn 2-1, noe som fikk Burnley til å forsvare seg med nebb og klør. Gevinsten ble tre viktige poeng og en 2.plass på tabellen!

Det var en litt annerledes kamp enn den vi hadde i midtuken, men man må finne måter å vinne kamper på, sa Dyche. Noen ganger er det skjønnheten, andre ganger er det udyret og etter en flott time, måtte vi forsvare oss godt i 20 minutter. I første omgang var vi veldig, veldig gode og åpnet dem og skapte mange sjanser, vi virket selvsikre i luften og annen omgang startet lyst der Paddy Kenny på fantastisk vis reddet et forsøk fra Danny Ings.

– Hadde det blitt 3-0 ville jobben vært gjort, men de roet seg og i de siste 20 minuttene måtte vi virkelig være våkne. Jeg vil si at det var kontrollert, men selvfølgelig fortjener Tom Heaton enormt mye ros – man trenger å gjøre de store redningene og de to han hadde i annen omgang er like bra som mål. Jeg vil si at vi holdt han relativt rolig gjennom sesongen, men når han er nødvendig så gjør han kjemperedninger.

– Det er ikke lett å få ting til  fungere umiddelbart, men vi har gradvis tilpasset en gruppe spillere som vil spille for Burnley FC og jeg mener det er en kjempeviktig ting. Fansen kan se deres vilje til å vinne fotball og det er hardt kritisere dem for øyeblikket fordi de har vært strålende; de leverer hver uke og det er en fantastisk følelse for alle involverte parter. Den beste følelsen er når man ser en gruppe spillere i tunnelen som gir alt for å vinne en kamp, hvor det kan ta oss må vi se. Vi fokuserer på nuet og å vinne kamper for øyeblikket, avsluttet manageren.