Dyche langer ut mot dommeren

Sean Dyche pressekonferanseManager Dyche var lite imponert over dommerens prestasjoner på Turf Moor under kampen mot Birmingham City og mener dommerens avgjørelser rundt straffe var regelrett feil. Michael Keane utlignet for the Clarets, mens Matt Taylor sto for et knallskudd fra frispark og benyttet anledningen til å hylle Lancashire-laget.

Sean Dyche mener begge straffeavgjørelsene gikk the Clarets imot på Turf Moor i går og manageren mener City-laget burde ha vært redusert til ti mann etter at Jonathan Spector dro ned the Juke i feltet tidlig i omgangen – situasjonen gikk Burnley imot.

Manageren satte også spørsmålstegn ved gjestenes andre mål når Clayton Donaldson med sine lette føtter falt i feltet og dommeren dømte straffe til City.

Alt i alt så klør vi oss i hodet hvorfor vi ikke vant kampen, understreker Dyche. Jeg er forvirret over avgjørelsen å gi dem straffe og kampen kunne raskt ha formet seg annerledes fordi Spector burde ha blitt utvist for å ha dratt Jutkiewicz i feltet. Man kan ikke garantere mål, men de ville ha vært nede til ti mann.

– Når det kommer til straffen; jeg er lang unna og ønsker ikke å beskylde spilleren, men faktum er at jeg så situasjonen igjen og han står over ballen i en helt unaturlig bevegelse og i tillegg står på Tendayis tær i det han går ned.

– Spilleren vår prøver ikke en gang å utfordre. Dommeren gir straffe, men hvis han går hele veien så mener det er fullstendig umulig fordi situasjonen i første omgang ikke ble gitt.

– Jeg mene vi dominerte hele veien. I første omgang var vi litt flate og det var en nesten-prestasjon, i annen omgang var det mer liv i prestasjonen vår og vi var mer produktive med ballen – som er det store for meg. Vi har ligget under i tre kamper på rad nå og kommet tilbake hver hver gang, samtidig som avgjørelsene har gått oss imot.

Men vi blir ikke skuffet så raskt her og vi kjemper for det vi fortjener og et uavgjort er det minste vi fortjente i følge meg, avsluttet Dyche.

Matt Taylor ble satt inn med kvarteret igjen og brukte ikke mange ballberøringer før det sto 2-2, han trengte to minutter. Selv er spilleren begeistret og ser fram til Ipswich-kampen på tirsdag.

– Det var en av mine bedre skudd, jeg fikk litt bedre overblikk enn i den første som ble blokkert, men det var herlig å se den fly inn. Det var bare skuffende at vi ikke vant kampen, sa Taylor. Det var en viktig kamp for oss, men det var ikke vår dag idag – vi gjorde et par defensive feil og de scoret et par noe vi angrer på, men vi viste karakter ved å komme tilbake.

Det er ingen bekymring at vi ikke har vunnet enda, kampene kommer på løpende bånd i Championship og vi har muligheten til å rette det opp mot Ipswich i nok en stor kamp, avsluttet Taylor.