En stor, stor seier

Charlton_LogoBurnley logo stor(Charlton 0-1 Burnley): Sjefen gjorde som lovet flere endringer og det var ikke mindre enn fem «nye» navn i laguttaket, blant annet leiesoldat Alex Kacaniklic. Det ble en jevn omgang der begge lag skapte sjanser,men det var Charlie Austin som sendte gjestene i føringen mot slutten av første omgang med en perle av en avslutning. Annen omgang var preget av et offensivt Charlton-lag som jaget en utligning, men til tross for gode sjanser fikk de aldri hull å byllen og the Clarets dro i land en viktig og etterlengtet seier.

Leiesoldat Alex Kacaniklic fikk en umiddelbar debut for the Clarets som sendte ut et «nytt» lag mot Charlton; Marvin Bartley, David Edgar, Martin Paterson og Junior Stanislas fikk alle starte kampen i McCanns-, Marneys-, Duffs- og Ben Mees fravær.

Burnley fikk en god start og skapte en håndfull fine sjanser den første halvdelen av omgangen der både Pato og Austin kunne sendt the Clarets i føringen. Gjestenes største sjanse kom etter tolv minutter når Junior Stanislas snappet opp ballen og sendte avgårde en herlig stikker til Martin Paterson som dessverre var i offside-posisjon da han satte ballen i nettet.

Hjemmelaget kom også nære mål av Fuller og Haynes, men det var Morrison midtveis i omgangen som kom nærmest – heldigvis har the Clarets Lee Grant som avverget en god mulighet. Debutanten Kacaniklic ga som forventet noe annet til the Clarets og kunne være fornøyd med sin første kamp for Lancashire-laget med flere gode løp.

Like etter halvtimen var Stanislas og Austin igjen involverte i en kjempesjanse som dessverre ble brent av sistnevnte, men det var gjestene fra Lancashire som var best på the Valley. The Clarets dominerte midtbanen, godt anført av David Edgar som var konge i sin posisjon.

På tampen av kampen, rettere 43.minutt mottok Charlie Austin ballen på 25 meter, ladet kanonen og sendte avgårde en salve som keeper Button ikke maktet å få hendene på og dermed fløy ballen i det øverste hjørnet med en utmerket avslutning. Scoringen var ikke bare spissen 25. nettkjenning denne sesongen, men også en kandidat til årets mål. Ett minutt på overtid kunne Junior Stanislas ha økt ledelsen etter å ha lurt Morrison, men dommeren valgte å blåse av for feil – streng avgjørelse.

Ingen av lagene gjorde bytter til sidebytte og hjemmelaget var farligst i åpningsminuttene, men Burnley brukte ikke lang tid på å reise seg og skape sjanser. Pato og Austin hadde begge sjanser til å øke ledelsen, men klarte ikke å overliste keeperen, samtidig som flaksen ikke var med dem.

Hjemmelagets Fuller burde ha utlignet like etter timen med skudd mot hjørnet, men keeper Grants kjemperedning gjorde at the Clarets fortsatt beholdt ledelsen. The Addicks øynet muligheten, satte inn friske bein som skulle spille mer av kantene og innbytterne gjorde merkbar forskjell.

Debutant Kacaniklic viste magiske takter minutter senere med et 70 meters løp og veggspill med Charlie Austin, men svensken ble felt like utenfor feltet og resultatet sto uendret. Sean Dyche byttet ut Junior Stanislas med Danny Ings, som ikke levde opp til en strålende første omgang.

Kampens avsluttende 20-25 minutter besto av et dominerende the Addicks som  jaget utligning og kom til et par sjanser som fikk gjestene til å holde pusten hvor både Morrison, Haynes og Green ga helhjertede forsøk. Sjefen satte utpå Sam Vokes som fikk gult kort før sin første ballberøring og fulgte opp med Brian Stock som skulle bidra til å dra i land en viktig seier.

Det var et realt bikkjeslagsmål i kampens siste minutter og de fem tilleggsminuttene som ble lagt til der hjemmelaget sendte det de kunne mot the Clarets.

Burnley: Grant, Trippier, Lafferty, Long, Shackell, Stanislas (Ings 72), Kacaniklic (Stock 87), Bartley, Edgar, Paterson, Austin (Vokes 83)
Innbyttere: Jensen, O’Neill, Mills, Treacy
Gule kort: Austin 64, Lafferty 73, Vokes 85, Paterson 90+3

Charlton: Button, Jackson, Morrison, Haynes, Pritchard, Wiggins, Fuller, Wilson, Obika (Green 64), Cort, Dervite (Marriott 64)
Innbyttere: Taylor, Hughes, Wagstaff, Evina, Hamer

Dommer: Simon Hooper (Burnley: 921)
Tilskuere: 20,065