– En vanskelig ettermiddag

Clarets-sjefen innrømmer at de lilla- og lyseblå hadde en vanskelig ettermiddag mot Premier League-motstanderne Norwich i FA cupens tredje runde.

Kanarifuglene fikk den beste starten og ledet 2-0 innen 12 minutter, selv om Burnleys toppscorer Jay Rodriguez reduserte nesten umiddelbart var det ikke tilstrekkelig når hjemmelaget slapp inn ytterligere to mål i annen omgang som sørget for en umiddelbar cup-exit. Manageren var nødt til å rokere på forsvaret, noe som skulle vise seg å være avgjørende ettersom nesten samtlige av Norwichs fire mål kunne vært unngått.

Det var en vanskelig ettermiddag for oss. Norwich er et godt lag, men i en time var vi gode med 2-1, sa Howe. Jeg tror man kunne se at vi ikke var helt sammenskrudd idag, vi savnet Kieran Trippier sårt – noe vi regnet med. Det er på ingen måte ment som respektløst overfor neon,men vi manglet bredde i spillet vårt og så ikke alt for solide bakover, vi virket nervøse mot et godt angrepslag. Vi taklet det ikke nevneverdig bra, men det var en god prøvelse mot et Premier League-motstand.

De respekterte oss ved å ikke bytte ut for mange spillere og i annen omgang fikk vi det aldri på gli som endte med en dårlig avslutning der vi måtte vente til dommeren blåste av kampen. Men, vi ser på det positive; det var gode individuelle prestasjoner, Ben Mee var utmerket og angrepstrioen gjorde det bra til tross for å spille store deler av kampen uten ball.

Vi må se på Norwich som en rollemodell for klubben vår og hvordan vi ønsker å utvikle oss; suksessen de har hatt og all ære til manageren og spillerne deres – for det er veien vi ønsker å gå. Lagånden deres strålte og det er flere ting som skiller seg ut som vi ønsker å implementere hos oss. Det er skuffende å være ute av cupen, men vi må anse denne kampen som tapt og det er viktig at vi ser på det store bildet, dette påvirker ikke liga-formen vår og vi visste at det kom til å bli vanskelig med tre bortekamper på rad. Nå ser vi fram til Middlesbrough og forhåpentligvis har vi et par spillere tilbake, avsluttet Howe.