Enkel seier for Chelsea

(Chelsea 2-0 Burnley): Burnley hadde perioder der de flekket tenner, men kom aldri så langt som å teste ut keeper Mendy. Chelsea-mål mot slutten av hver omgang sørget for en komfortabel seier.

Det ble endringer i lagoppstillingen hos begge lag. For Burnley sin del var Cork tilbake i hjertet av midtbanen, mens Matej Vydra fikk starte på topp ved siden av Chris Wood. Det startet rolig og positivt på Stamford Bridge, men uten de største mulighetene innledningsvis. Burnley hadde noen øyeblikk med spennende spill som fikk opp happy place-faktoren, dessverre var ikke innleggene alltid like gode og ble ryddet opp av Chelsea.

Hudson-Odoi (12′) noterte seg kampens første ordentlige mulighet som endte med hjørnespark, så frispark. Silva (14′), Werner (14′) og Kovacic (15′) prøvde seg uten nevneverdig hell. Etterhvert fikk Burnley et lite grep om kampen og fikk se mye til ballen som også skapte litt jobb for Chelsea-forsvaret. Så snudde det og Chelsea var på hugget, men dårlig kommunikasjon mellom Mount og Abraham ledet til at de krasjet i hverandre og forkastet en potensielt god mulighet.

Hjemmelaget fikk se mer til ballen etter halvtimen og var ofte frempå og skapte trøbbel for the Clarets. Werner kom til flere spennende muligheter, men klarte ikke å omgjøre dem til gode målsjanser.

Burnley økte presset litt, noe Mount utnyttet ved å snappe opp ballen og sette fart. Kula havnet hos Hudson-Odoi i feltet mål og sendte balen videre til Cesar Azpilicueta (42′) på overlapp. Kapteinen klinket til og sendte kula i det lengste hjørnet Det må sies at kapteinen fortjener skryt fro innsatsen; mannen tok en alvorlig spurt fra eget felt og endte med å sette inn 1-0 til Chelsea. Det gikk mot fulltid og ett tilleggsminutt senere var lagene å vei i garderoben.

Etter pause ble Abraham byttet ut med Pulisic, usikkert om det var på grunn av skade eller taktiske årsaker. Åpningsminuttene tilhørte Chelsea med høyt press og mye av spillet foregikk på Burnleys banehalvdel. Werner (49, 51′) sørget for å teste ut Pope, mens Pulisic og Alonso terroriserte kantene. Vydra fikk aldri vist seg fram og i det 56.minutt ble han erstattet av Jay.

Hudson-Odoi (57′) traff stolpen og minuttet senere var Chris Wood nede for telling. Etter litt behandling ble han erstattet av Johann Berg Gudmundsson. Det ble en 4-2-3-1 med Jay på topp, McNeill bak Jay med Johann Berg Gudmundsson og Brady på kantene.

Hudson-Odoi (68′) sendte et innlegg mot feltet som stusset Ben Mee og gikk nesten i eget nett, men Pope var oppmerksom og fikk en hånd på ballen! Ballen ble spilt ut av Lotwon og havnet hos Mount (68′) som fulgte opp med et skudd like utenfor. Hudson-Odoi skapte store problemer for Burnley langs kanten og Erik Pieters hadde problemer med mannen (dels på grunn av McNeill’s manglende defensive ferdigheter). Det var derfor en merkelig avgjørelse av Tuchel å ta ut Hudson-Odoi i det 72.minutt og erstatte med Reece James.

Sistnevnte fortsatte i samme spor og skapte to spennende muligheter i løpet av kort tid. I det 76.minutt fikk unge Joel Mumbongo sin Premier League-debut der han erstattet Robbie Brady og Burnley gikk tilbake til 4-4-2.

I det 83.minutt punkterte Marcos Alonso kampen. Alonso sendte kula til Pulisic som jobbet langs kanten og la inn i feltet tilbake til spanjolen som dempet med brystet, fikk kontroll på ballen ette ren stuss med låret og sendte kula i nettet på volley. Flott mål og 2-0 til Chelsea. Innbytter Mumbongo fikk sendt et skudd på mål, men traff stolpen.

Fire tilleggsminutter senere var elendigheten over.

Chelsea: Mendy, Azpilicueta, Rudriger, Silva, Hudson-Odoi (James 72), Kovacic, Jorginho, Alonso, Mount (Havertz 80), Werner, Abraham (Pulisic 45)
Innbyttere: Kepa, Christensen, Kante, Pulisic, Zouma, Giroud, Chilwell, James, Havertz

Burnley: Pope, Pieters, Mee, Tarkowski, Lowton, McNeill, Cork, Westwood, Brady (Mumbongo 76), Wood, Berg Gudmundsson 61) Vydra (Rodriguez 56)
Innbyttere: Peacock-Farrell, Bardsley, Dunne, Long, Benson, Berg Gudmundsson, Stephens, Mumbongo, Rodriguez
Gule kort: Westwood 59